stock fan hocam bir yıl oldu alalı ne zaman değiştirmeliyim acabastock cooler ise normal kule tipi, aio vs. var ise ve 75 derece ise değiştirmeyi düşünebilirsin
stock fan ile o işlemci yazın 85 dereceleri görüyor yani macun da değişsen fayda etmez macunluk değil fanın zayıf kalması he bu sıcaklıklarda oynanmıyor mu oynanır ama psikolojik olarak insan rahatsız oluyorstock fan hocam bir yıl oldu alalı ne zaman değiştirmeliyim acaba
hocam benim eski r3 1200 ün termal macununu hiç değiştirmedim gram ısınma yapmıyordu 2018 de takılmıştı, en son r5 5600 takmak için söktüm taş olmuş(mecaz değil gerçekten taş öyle bir sertleşmişki am4 de olan soğutucu yapışma problemini yaşamadım direkt kırıldı macun çünkü) ona rağmen max 65 derece görüyordu (tabi 4 core r3 olduğundan), bunun r5 olduğunu hesaba katarsak birazcık daha az gidecektir ama zamanı geldiğinde fark edersiniz ki oda biraz geç gelir yani aklınızda stok soğutucuyu kullanmak var ise macun meselesini dert etmenize pek gerek yok tavsiyem eğer macun değiştirmek isterseniz onun yerine direkt peerless assassin felan alın macun parasının üstüne koyup hem kutudaki tf7yi kullanırsınız hemde soğutucu alırsınız onun dışında uzun bir süre o soğutucuyu sökmenizin gerekceğini düşünmüyorumstock fan hocam bir yıl oldu alalı ne zaman değiştirmeliyim acaba
Stok fan ise normal sıcaklık.Bence havalar ısınınca değiştirR5 5600 termal macun değiştirmeye gerek var mı yük altında 75 dereceyi geçmiyor alalı 1 yıl oldu
Teşekkürler hocamhocam benim eski r3 1200 ün termal macununu hiç değiştirmedim gram ısınma yapmıyordu 2018 de takılmıştı, en son r5 5600 takmak için söktüm taş olmuş(mecaz değil gerçekten taş öyle bir sertleşmişki am4 de olan soğutucu yapışma problemini yaşamadım direkt kırıldı macun çünkü) ona rağmen max 65 derece görüyordu (tabi 4 core r3 olduğundan), bunun r5 olduğunu hesaba katarsak birazcık daha az gidecektir ama zamanı geldiğinde fark edersiniz ki oda biraz geç gelir yani aklınızda stok soğutucuyu kullanmak var ise macun meselesini dert etmenize pek gerek yok tavsiyem eğer macun değiştirmek isterseniz onun yerine direkt peerless assassin felan alın macun parasının üstüne koyup hem kutudaki tf7yi kullanırsınız hemde soğutucu alırsınız onun dışında uzun bir süre o soğutucuyu sökmenizin gerekceğini düşünmüyorum