R5 5600 Bi anda ısı yükseliyor. 80-90 derece oluyor.

Fareyi elime aldığım an bir anda sıcaklık yükseliyor. Öyle söyliim. Durum o kadar karmaşık ki hiçbir şey anlamadım. Söktüm taktım yeniledim format attım programları kaldırdım filan ama yok yani kâr etmedi...
Bendeki sistemde mesala biraz silent modda takılmak için devirleri düşükte tutuyorum ara ara fan açıyor bende de anlık ama derecelerim 7800x3d de bile yükselmiyor sendeki kadar

Bendeki sistemde mesala biraz silent modda takılmak için devirleri düşükte tutuyorum ara ara fan açıyor bende de anlık ama derecelerim 7800x3d de bile yükselmiyor sendeki kadar
Benim olay şuan o kadar saçma ki. Gerçekten bu işin ehli birine denk gelmem lazım ki çözbilsin benim sorunumu.. İnşallah biri görür de yardım eder..

Sorun voltaj da diyeceğim fakat bios ayarlarını sıfırladığınızı söylemişsiniz. Anakart üzerindeki bios pilini çıkartıp 2 3 DK bekleyip sonra tekrar takın birde öyle deneyin? (pili çıkarmadan önce fişi çekmeyi unutmayın)

Benim olay şuan o kadar saçma ki. Gerçekten bu işin ehli birine denk gelmem lazım ki çözbilsin benim sorunumu.. İnşallah biri görür de yardım eder..
Hocam maus hareket ettirince artıyor demişsiniz sanırım. Mausun hz oranı yüksel ise bazen yaşanıyor bu durumlar. Bir de işlemcinin arızalı olup fazla güç çekip ısınması geldi aklıma…

Hocam maus hareket ettirince artıyor demişsiniz sanırım. Mausun hz oranı yüksel ise bazen yaşanıyor bu durumlar. Bir de işlemcinin arızalı olup fazla güç çekip ısınması geldi aklıma…
Güzel bir öneri hocam.
8K Hz fare var ise belki anlık o fırlatıyor olabilir, 5600 tarzı işlemciler birazcık zorlanır 8K Hz için.

Sorun voltaj da diyeceğim fakat bios ayarlarını sıfırladığınızı söylemişsiniz. Anakart üzerindeki bios pilini çıkartıp 2 3 DK bekleyip sonra tekrar takın birde öyle deneyin? (pili çıkarmadan önce fişi çekmeyi unutmayın)
Bunu deneyeğim teşekkür ederim. Tekrardan dönüş yaparım size ama bugün çok yoruldum artık. Deneyeceğim kesinlikle.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

İşlemci arızalandıysa geçmiş olsun zaten. Ayvayı yedik.
Güzel bir öneri hocam.
8K Hz fare var ise belki anlık o fırlatıyor olabilir, 5600 tarzı işlemciler birazcık zorlanır 8K Hz için.
8k Mouse yok Yüksek hertz olayı ile de alakası yok çünkü 2 yıldır aynı mouse var. Steelseries aerox 3 wireless.

Güzel bir öneri hocam.
Bakın sizlere yorum yazarken bile gönder e bastığımda fan tak diye yükseliyor uçak uçuruyoruz evde... Valla sinirden ağlayacağım simdi. yada kıracagım şimdi bi yerleri...

Bunu deneyeğim teşekkür ederim. Tekrardan dönüş yaparım size ama bugün çok yoruldum artık. Deneyeceğim kesinlikle.
yani sorun çok garip soğutucunuz o işlemciye katmer katmer fazla, bende Thermalright var kule tipi Cinebechde max 65 görüyor. Ve package sıcaklığı çekirdek sıcaklığıdır. Ve normal olarak CPU Sıcaklığından (yani çekirdek üzerindeki metalden) yüksek bi sıcaklığı olur. Ancak 80 90 derece oluyor diyorsunuz. Aklıma gelen bir durum Cpu üzerindeki metal ile çekirdek arasındaki termal macun eskimiş olabilir mi acaba?

yani sorun çok garip soğutucunuz o işlemciye katmer katmer fazla, bende Thermalright var kule tipi Cinebechde max 65 görüyor. Ve package sıcaklığı çekirdek sıcaklığıdır. Ve normal olarak CPU Sıcaklığından (yani çekirdek üzerindeki metalden) yüksek bi sıcaklığı olur. Ancak 80 90 derece oluyor diyorsunuz. Aklıma gelen bir durum Cpu üzerindeki metal ile çekirdek arasındaki termal macun eskimiş olabilir mi acaba?
veyahut sıvı soğutma işi çetrefilli olduğundan bir kule tipi sığutucu takıp deneyebilirsiniz. Anakart üzerinden montajlanan parçalar tam oturdu mu? Pinler tam oturdu mu? Anakart üzerinden işlemci arkasındaki plaket daha ve dahası.

Ben de arkadaşıma daha yeni thermalright hava soğutma aldırdım 6 bakır borulu
Onda bile boşta 30-35 derece yükte 60 dereceyi geçmiyormuş
Farklı bir durum var bu işlemcide, senin dediğin macunda da problem olabilir, delide mı delight mı delid mi ne diyorlardı o işleme üst alüminyum u söküp macunu değiştiriyorlardı falan

Arkadaşlar Allah rızası için yardım edin. Bir sürü şey denedim. Sorunu çözemedim. İşlemci birden 80-90 dereceye çıkıyor. Herhangi bir şey yapmadım bilgisayara. Bir gün sabah açtım bilgisayarı böyle. Macunu değiştirdim bugün. Format attım. Yok düzelmedi. Gözünüzü seveyim yardım edin neyden olur bu? Fan da yükseliyor haliyle uçak kalkıyor gibi ses geliyor bir anda. AI suite'den kontrol ettiğimde CPU Package çok yükseliyor. Bu arada bu olanlar boşta iken oluyor. Yük falan yokken yani. Google açsam bile yükseliyor. Anlayamadım. Lütfen yardım edin. Acil 🙏🏻

COUGAR POSEIDON ELITE ARGB 360mm SOĞUTUCU
MACUN: COOLER MASTER - HIGH PERFORMANCE
İŞLEMCİ RYZEN 5 5600
kral jelatini söktüğünden ve pompanın tam oturduğundan eminsen ya işlemciyi aldığın ya da sıvı soğutmayı aldığın yere gönder iyi bir çözüm yok

veyahut sıvı soğutma işi çetrefilli olduğundan bir kule tipi sığutucu takıp deneyebilirsiniz. Anakart üzerinden montajlanan parçalar tam oturdu mu? Pinler tam oturdu mu? Anakart üzerinden işlemci arkasındaki plaket daha ve dahası.
Her şey tam takım takılı hiçbir eksik yok. Söktüm yeniden taktım yine aynı. Kule tipi takıcam deniycem. Şuan yapamıyorum. Yarın bilgisayar tamircisine de götürmeyi düşünüyorum bakalım...

kral jelatini söktüğünden ve pompanın tam oturduğundan eminsen ya işlemciyi aldığın ya da sıvı soğutmayı aldığın yere gönder iyi bir çözüm yok
Yeni almadım ki. Kaç yıllık bilgisayarım. Umarım işlemci bozulmamıştır... Gönderemem yani.

Boşta güç değerleri ne işlemcinin hocam foto atma şansın var mı
Boşta iken bunu yapıyor zaten. Mesela film izliyorum diyelim. Durdurdum yada alta aldım tekrar açtım siteyi. Hoooop uçuyor hemen fan hızı. Haliyle sıcaklıkta yükseliyor tabi.

Sıvı soğutucuyu alalı uzun zaman olduysa radyatörler tozlanmıştır. Bu toz katmanlaştıysa fanların devri yükselir sıcak olur. Bunun da etkisi olur ama yine de bu sıcaklığı görür mü sanmıyorum.

Sıvı soğutucuyu alalı uzun zaman olduysa radyatörler tozlanmıştır. Bu toz katmanlaştıysa fanların devri yükselir sıcak olur. Bunun da etkisi olur ama yine de bu sıcaklığı görür mü sanmıyorum.
Daha bugün temizledim radyatörü vs. her şeyi yani. Onunla alakalı da değil.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,160,098
Üyeler
184,264
Son üye
hiramahkumm
Geri