Neler Yeni

R5 5600 çok ısınıyor yardım lütfen.

Dahası  
Reaksiyon skoru
2
İsim
Efe Çağlar Güler
Merhabalar birkaç ay önce r5 5600 işlemci aldım. İşlemcim valorantta fps limiti kapalı iken çok ısınıyor 97 dereceye kadar gördüm korktum fps limitini açtım. Bildiğiniz üzere fps oyunlarıda limitle oynanmaz soğutucu olarak stok soğutucu Amd Wraith Stealth kullanıyorum. Termal macun aldığım gün sıfır mx-4 kullandım . Odamın sıcaklığı 21 derece kış ayı olduğu için şu an 92 derecelerde. Ne yapmam lazım silikon kalitesi düşük işlemci mi denk geldi şansıma.

Dahası  
Reaksiyon skoru
100
İsim
Berkay Aydın
Merhabalar birkaç ay önce r5 5600 işlemci aldım. İşlemcim valorantta fps limiti kapalı iken çok ısınıyor 97 dereceye kadar gördüm korktum fps limitini açtım. Bildiğiniz üzere fps oyunlarıda limitle oynanmaz soğutucu olarak stok soğutucu Amd Wraith Stealth kullanıyorum. Termal macun aldığım gün sıfır mx-4 kullandım . Odamın sıcaklığı 21 derece kış ayı olduğu için şu an 92 derecelerde. Ne yapmam lazım silikon kalitesi düşük işlemci mi denk geldi şansıma.
Hocam yanlış montaj yapmış olabilirsin bence tekrar yap

Dahası  
Reaksiyon skoru
100
İsim
Berkay Aydın
Hocam o zaman performansta sorun olmaz mı veya kapanma gibi bir sorun işlemciyi mi fanı mı yanlış montaj yapmış olabilirim?
Hocam belki macun biraz bol veya az geldi zaten 97derece olmuş işlemci kapanmaya az kalmış siz bir tekrardan montaj yapın belki macun orijinal değildir

Dahası  
Reaksiyon skoru
10
İsim
emirhan
termal macunu aldığınız yer güvenli bir sitemi çoğu yerde aynı marka adı altında replikaları var ek olarakta arkadaşın dediği gibi fanı yanlış takmış olabilirsin.

Dahası  
Reaksiyon skoru
2
İsim
Efe Çağlar Güler
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Hocam belki macun biraz bol veya az geldi zaten 97derece olmuş işlemci kapanmaya az kalmış siz bir tekrardan montaj yapın belki macun orijinal değildir
Macunu X şeklinde sürüp spatulayla yaydım taşan ufak tefek olmuştu onlarıda temizledim diye hatırlıyorum fan montajından dolayı olabilir
Mesaj otomatik birleştirildi:

termal macunu aldığınız yer güvenli bir sitemi çoğu yerde aynı marka adı altında replikaları var ek olarakta arkadaşın dediği gibi fanı yanlış takmış olabilirsin.
hepsiburada kendisinden aldım satıcı hepsiburadaydı

Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
Mehmet Yıldırım
5600 için daha iyi bir soğutucu alma gerekiyor önerim Peerless Assassin 120 SE ARGB ek olarak soğutucuyu yanlış katmış olabilirsin vidalarını tam sık terman macunu her tarafına yayabilirsin.

Dahası  
Reaksiyon skoru
2
İsim
Efe Çağlar Güler
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Ek olarak işlemciyi dfs bilgisayardan tray bir şekilde aldım daha önce kullanılmış veya silikon kalitesinin düşük olma ihtimali var mı ama o zaman performans düşerdi diye düşünüyorum valorant düşük ayarlarda rx570 ekran kartıyla 300 fps oynuyorum
Mesaj otomatik birleştirildi:

5600 için daha iyi bir soğutucu alma gerekiyor önerim Peerless Assassin 120 SE ARGB ek olarak soğutucuyu yanlış katmış olabilirsin vidalarını tam sık terman macunu her tarafına yayabilirsin.
tek fanlı dark frezer x123 falan işimi görmez mi hocam veya biraz undervolt yapsam maksimum kabul edilebilir sıcaklık nedir 5600 de yazın 80 derece civarı olsa tadından yenmez

bugra7768

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
192
İsim
bugra
gayet normal bende de r5 5600x var bende 92-93 dereceleri gördüm stok fan ile
kule tipi almanız gerekiyor ben bunu kullanıyorum 62-63 üstüne çıkmıyor. o stok fana en iyi macunu sürseniz de işe yaramaz bende zalman sürmüştüm.

Dahası  
Reaksiyon skoru
2
İsim
Efe Çağlar Güler
kule tipi almanız gerekiyor ben bunu kullanıyorum 62-63 üstüne çıkmıyor. o stok fana en iyi macunu sürseniz de işe yaramaz bende zalman sürmüştüm.
hocam x123 ve undervolt kurtarmaz mı

Aykut D.

80+ Gold
En iyi slikon olsa bile stok soğutma yetersiz arkadaşın attığı soğutucu yeterli olacaktır

Top Bottom