Neler Yeni

R5 5600 Güç/Performans Denge Sorunu (İşten Anlayanlara)

abcdefg1234

80+ Silver
Vallaha ben 4.5tan aşağı düştüğünü görmedim, benim sıkıntım OC yapınca anakart otomatikte 1.3V verdiği için işlemcinin gereksiz güç tüketmesi ve ısınmasıydı
Mesaj otomatik birleştirildi:

@ilyas26 P95 başarısız 😞
P95 de kapandıysa ayarlar tam olarak stabil değildir ama işlemci oyunlarda P95 teki kadar yüke binmez. Oyunlarda bu ayarlarla hiç crash yememe ihtimaliniz de var.

Mehmet Ali KISA

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
220
İsim
Mehmet Ali KISA
Instagram
malikisa31
Steam
mehmetalikisa
Twitter
malikisa31
Facebook
malikisa31
P95 de kapandıysa ayarlar tam olarak stabil değildir ama işlemci oyunlarda P95 teki kadar yüke binmez. Oyunlarda bu ayarlarla hiç crash yememe ihtimaliniz de var.
Kapanma değil; test hiç başlamadı bile, başlarken hata verdi. Ben de her şey otomatik ve All Core -15 ayarına geri döndüm.

MAH0A

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
554
İsim
Mahmut Taplamacıoğlu
Hocam ben konunuzu ilk kez görüyorum. Öncelikle kasa havalandırmasına ve işlemci soğutucunun iyi bir şekilde oturtulduğuna dikkat edin. Cinebench R23 dışında bir test önermiyorum. Prime95 yazan kişilere de çok bakmayın çünkü günlük senaryoda R23 testi bile yeterince fazla. Ardından macun miktarına dikkat edin fazla veya az sürülmüş macunda sıcaklık üzerinde olumsuz etki yaratacaktır. Onun haricinde ise şuan için bir şey söyleyebilmem mümkün değil maalesef.

abcdefg1234

80+ Silver
Hocam ben konunuzu ilk kez görüyorum. Öncelikle kasa havalandırmasına ve işlemci soğutucunun iyi bir şekilde oturtulduğuna dikkat edin. Cinebench R23 dışında bir test önermiyorum. Prime95 yazan kişilere de çok bakmayın çünkü günlük senaryoda R23 testi bile yeterince fazla. Ardından macun miktarına dikkat edin fazla veya az sürülmüş macunda sıcaklık üzerinde olumsuz etki yaratacaktır. Onun haricinde ise şuan için bir şey söyleyebilmem mümkün değil maalesef.
İşlemci herhangi bir testte başarısızsa ayarlar stabil değildir dostum. İster P95 olsun ister R23 olsun. R23 te sorun olmaması demek günlük kullanımda veya oyunlarda sorun olmayacağı anlamına gelmiyor maalesef.

Undervolt veya overclock denerken R23 ve R20 testlerinde crash yemediğim halde ve olması gereken puanı aldığım halde oyuna girdiğim an mavi ekran yediğim bir sürü senaryo vardı veya 2-3 dakika oynadıktan sonra yine mavi ekran yediğim durumlar oldu. Ama P95 te crash yemediğim her ayarda ne oyunlarda ne de R20-23 testlerinde crash yedim.

MAH0A

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
554
İsim
Mahmut Taplamacıoğlu
İşlemci herhangi bir testte başarısızsa ayarlar stabil değildir dostum. İster P95 olsun ister R23 olsun. R23 te sorun olmaması demek günlük kullanımda veya oyunlarda sorun olmayacağı anlamına gelmiyor maalesef.

Undervolt veya overclock denerken R23 ve R20 testlerinde crash yemediğim halde ve olması gereken puanı aldığım halde oyuna girdiğim an mavi ekran yediğim bir sürü senaryo vardı veya 2-3 dakika oynadıktan sonra yine mavi ekran yediğim durumlar oldu. Ama P95 te crash yemediğim her ayarda ne oyunlarda ne de R20-23 testlerinde crash yedim.
Bellekleri kontrol ederdim yerinizde olsam.

Mehmet Ali KISA

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
220
İsim
Mehmet Ali KISA
Instagram
malikisa31
Steam
mehmetalikisa
Twitter
malikisa31
Facebook
malikisa31

Dambıldor

80+ Silver
Memtest flaşı vardı hazırda, bulduğumda yapacağım
hocam yeni bir ayar test ediyordum pbo+curve ile sonuçlar bu şekilde isterseniz bunu deneyin bide. Mesajı başka forumdan aldım ayarlar şu şekilde:

BIOS ayarlarından anlıyorsan AMD Overclocking'e girip oradan Precision Boost Overdrive sekmesine gir. Precision Boost Overdrive'ı "Advanced" yap. Sonra PPT değerine 120, TDC değerine 90, EDC değerine ise 100 ver. Max CPU clock override +200 yap. Platform thermal throttle limit'i 95 yap. Curve optimizer sekmesine gir All cores seçip sonrasında negative seçip değere 10 ver. Kaydet çık.

Ekler

• Ekran görüntüsü 2023-01-03 142102.png
    Ekran görüntüsü 2023-01-03 142102.png
    1 MB · Hit: 24

Mehmet Ali KISA

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
220
İsim
Mehmet Ali KISA
Instagram
malikisa31
Steam
mehmetalikisa
Twitter
malikisa31
Facebook
malikisa31
hocam yeni bir ayar test ediyordum pbo+curve ile sonuçlar bu şekilde isterseniz bunu deneyin bide. Mesajı başka forumdan aldım ayarlar şu şekilde:

BIOS ayarlarından anlıyorsan AMD Overclocking'e girip oradan Precision Boost Overdrive sekmesine gir. Precision Boost Overdrive'ı "Advanced" yap. Sonra PPT değerine 120, TDC değerine 90, EDC değerine ise 100 ver. Max CPU clock override +200 yap. Platform thermal throttle limit'i 95 yap. Curve optimizer sekmesine gir All cores seçip sonrasında negative seçip değere 10 ver. Kaydet çık.
4600 puan aga süper, dur bakayım ben de bir deneyeyim

Mehmet Ali KISA

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
220
İsim
Mehmet Ali KISA
Instagram
malikisa31
Steam
mehmetalikisa
Twitter
malikisa31
Facebook
malikisa31
tabi silikonlar farklı olduğu için sizde sıcaklık, puan değişik olabilir ama denemekten zarar gelmez :) +200 verdiğimiz için sizde sıcaklıklar daha da fazla olabilir bu uv değil oc ama deneyin dediğim gibi.
Vallaha varsın 85 derecenin üstüne çıksın, ben pes ettim; AMD en adi silikonu bana kakalamış 😁

@Dambıldor yok usta olmuyor, gene olmuyor ;(
1672746107395.png

Son düzenleme:

Dambıldor

80+ Silver
Vallaha varsın 85 derecenin üstüne çıksın, ben pes ettim; AMD en adi silikonu bana kakalamış 😁

@Dambıldor yok usta olmuyor, gene olmuyor ;(
Alıntıyı görüntüle
ayarları kendim yapmadığım için şunu arttır şunu azalt diyemiyorum bu pbo+curve işlerinde bende yeniyim maalesef :( yapacak bir şey yok sanırım eski ayarlarına geri dön

Mehmet Ali KISA

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
220
İsim
Mehmet Ali KISA
Instagram
malikisa31
Steam
mehmetalikisa
Twitter
malikisa31
Facebook
malikisa31
ayarları kendim yapmadığım için şunu arttır şunu azalt diyemiyorum bu pbo+curve işlerinde bende yeniyim maalesef :( yapacak bir şey yok sanırım eski ayarlarına geri dön
Canın sağolsun, düşünmen yeterli

Mehmet Yılmaz

Vitreus
Yönetici
En İyi Cevap
15
Dahası  
Reaksiyon skoru
69,484
İsim
Mehmet Yılmaz
İlgilendiği Kategoriler
Ekran Kartları ve İnternet Servis Sağlayıcıları
Epic Games
DreamRS
Discord
mehmet_yilmaz
İstediğin kadar soğutucu tak işlemcin yine ısınacak. Ryzen işlemciler soğutucuya göre hareket eder çünkü. İşlemci belirli bir eşiğe gelene kadar voltaj ve frekans artırıyor. Örneğin stock soğutucuyla 4 GHz all core yapıp 80 derece oluyorsa 360mm soğutucuyla 4.4 GHz all core boostluyor fakat yine 70-80 derece oluyor.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,044,700
Üyeler
165,715
Son üye
goldenbuffalo
Top Bottom