r5 5600 soğutucu önerisi

ryzen.

80+
Reaksiyon skoru
0
Merhaba, Ryzen 5 5600 işlemcim oyunlarda (RDR2, GTA 5, FIFA) 90 dereceleri gördüğü için canımı sıkmaya başladı. Şu an stok soğutucu ile kullanıyorum sorum şu, sıvı soğutucu mu yoksa hava soğutucu mu önerirsiniz ve link şeklinde atarsanız daha iyi olur.

RTX3060 Ti.
Ryzen 5 5600(stok)
B450M.

Bütçeniz nedir?

Ben Dark x120 kule tipi soğutucu aldım
Stok fana göre iyi ama fanını değişcem hava basıncı yüksek olan Akasa Viper takacam.

90 Dereceleri görmesi normal değil. Macun sürülü mü, fanın yerine oturduğundan emin misiniz?

90 Dereceleri görmesi normal değil. Macun sürülü mü, fanın yerine oturduğundan emin misiniz?
Oynadığım oyunlar yüklü oyunlar ve yüksek ayarlarda oynuyorum stok için bence o değerler normal ben serin çalışsın istiyorum.Macun sürülü, fan yerine oturtulmuş. Ve 5600 gibi güçlü işlemciler için 70-80 normal değer olarak görülüyor diye biliyorum. Boşta sadece internette veya video izlerken ws 43-51 arası seyir ediyor sıcaklıklar.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Bütçeniz nedir?
0-2k arası

Oynadığım oyunlar yüklü oyunlar ve yüksek ayarlarda oynuyorum stok için bence o değerler normal ben serin çalışsın istiyorum.Macun sürülü, fan yerine oturtulmuş. Ve 5600 gibi güçlü işlemciler için 70-80 normal değer olarak görülüyor diye biliyorum. Boşta sadece internette veya video izlerken ws 43-51 arası seyir ediyor sıcaklıklar.

0-2k arası
Bunu alabilirsiniz.

0-2k arası
Stokla kullandığımda 70'in üstünü görmedim şahsen. Cpuyu zorlayan oyunlarda denedim ooct denedim yok çıkmıyor. 90 Fazla

Bunu alabilirsiniz.
Bunu bir kaç yerde daha tavsiye eden oldu gerçekten f/p ürünü mü ve sessiz mi kullandıysan eğer sıcaklık değerlerin nedir yük altında?

ID Cooling SE 214 XT eğer bütçeniz var ise SE 224 XT işinizi görecektir.

Hocam bende 1 ayı kalmadan alıcam bu işlemciyi az kaldı. Benim arkadaşım bunu aldı acayip memnun, Valorant'ta 70 dereceyi bile görmüyor. Warzone'da aynı şekilde. Bende bu ikiliyi alıcam bütçeniz var ise öneririm he bir de kasanıza sığıyorsa. 157mm yüksekliği var.

Geri