R5 5600'den 7500F'e geçmeye değer mi?

bado jr

80+
Reaksiyon skoru
14
Arkadaşlar 5600 işlemciden 7500F işlemciye geçmeyi düşünüyorum. Sizce geçmeye değer mi? Bazı sitelerde 7500F geçmek yerine daha iyi AM4 işlemci almayı önerenler gördüm veya geçmeye değmez diyenler gördüm. Sizce ne yapmalıyım? Sistemi oyun oynamak için kullanıyorum.

Arkadaşlar 5600 işlemciden 7500F işlemciye geçmeyi düşünüyorum. Sizce geçmeye değer mi? Bazı sitelerde 7500F geçmek yerine daha iyi AM4 işlemci almayı önerenler gördüm veya geçmeye değmez diyenler gördüm. Sizce ne yapmalıyım? Sistemi oyun oynamak için kullanıyorum.
Hocam arada çok fark var nasıl değmez heleki oyun için kullanacağınızı söylüyorsunuz.
Direkt olarak önerim benchmark izlemeniz farkı daha iyi anlarsınız

İleriye dönüklük olarak bakarsak eğer geçmek avantaj olur, ram hızları, m.2 ssd okuma hızları, işlemcilerin çekirdek, veri işleme hızları ve oyundaki performansları am5 sistemlerde çok daha iyi

9600 modeli çıkacaktı onla birlikte geçilebilir uygun fiyatla gelirse

DDR5 sisteme geçmiş olman iyi olur bence. İyi bir performans artışı olur ve sistem ileriye dönükte güncellenmiş olur. AM4 e daha fazla para harcamanın anlamı yok.

Geçmeye değer fakat bütçe lazım ddr4 ten 5 e geçerken anakart ve ram de değişmeniz gerekecek. O nedenle bütçenize göre hareket edin.

AM4 kullanıyorsan bence devam et ama sıfırdan toplayacaksan alabilirsin. Alternatif olarak 12400F de alabilirsin hem DDR4 hem DDR5 desteği var.

R5 5600 iyi bir işlemci, ama senin yeni geçeceğin anakart ve işlemcimden beklediğin şey önemli, sonuçta am5'e geçmek için anakart ve işlemciyi değiştiricen yoksa kule tipi soğutucu alıcan hepsi masraf olacak. Harcayacağın parayla alacağın performansı ve ileride yapmayı planladıklarını düşünüp son kararı sen vereceksin

Cevaplar için teşekkürler herkese. Peki 7500F'e geçsem Wraith Prism soğutucu yenisini alana kadar beni 2-3 ay civarında idare eder mi yoksa direkt yeni bir soğutucu almam mı gerekiyor bilgisi olan var mı acaba?

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,092,595
Üyeler
173,684
Son üye
Aktey42
Geri