Neler Yeni

R5 5600x için hangi soğutucu?

Sllent

80+ Gold
En İyi Cevap
2
Bunları alıp fanları değiştirse, hem sessiz T6'sı olur hem de elinde 2 tane fan kalır.

selamlargençler

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
767
İsim
:(
se 234 almaya karar verdim. Kardeşim çok üzülür rgb giderse :(
Mesaj otomatik birleştirildi:

inşallah sıkıntımı çözer.

selamlargençler

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
767
İsim
Bir sorum daha var arkadaşlar. Şuanki kullandığım soğutucunun fanı anakarta paralel iken bu soğutucuların fanı anakarta dik bir şekilde konumlandırılmış. Neden acaba. Paralel olması daha iyi değil mi ?

Lisa Su

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
546
İsim
Can Uzay
performansa negatif etkisi olur ama dimi
5600x işlemcilerde durum şöyle, eğer silikonun ve soğutman iyiyse ve silikonun kalitesine bağlı olarak 4.65 ve üzerine stabil oc yapabiliyorsan stok durumdan daha performanslı ve soğuk çalışıyor. Ama performanstan ödün vermek istemiyorsan 4.65 Ghz altına oc yapmadan stok kullanım tavsiye ediliyor.

Bir sorum daha var arkadaşlar. Şuanki kullandığım soğutucunun fanı anakarta paralel iken bu soğutucuların fanı anakarta dik bir şekilde konumlandırılmış. Neden acaba. Paralel olması daha iyi değil mi ?
Genellikle düşük performanslı ucuz yollu soğutucularda bu tarz anakarta paralel soğutucular geliyor, bildiğim stok fanların tümü anakarta paralel.

Performanslı hava soğutucular ise kule tipi yani anakarta dik şekilde konumlandırılıyor böylece egzoz fanı ile birlikte hava akışı düz bir biçimde sağlanıyor. Bu da soğutucunun performansını artırıyor.

selamlargençler

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
767
İsim
5600x işlemcilerde durum şöyle, eğer silikonun ve soğutman iyiyse ve silikonun kalitesine bağlı olarak 4.65 ve üzerine stabil oc yapabiliyorsan stok durumdan daha performanslı ve soğuk çalışıyor. Ama performanstan ödün vermek istemiyorsan 4.65 Ghz altına oc yapmadan stok kullanım tavsiye ediliyor.

Genellikle düşük performanslı ucuz yollu soğutucularda bu tarz anakarta paralel soğutucular geliyor, bildiğim stok fanların tümü anakarta paralel.

Performanslı hava soğutucular ise kule tipi yani anakarta dik şekilde konumlandırılıyor böylece egzoz fanı ile birlikte hava akışı düz bir biçimde sağlanıyor. Bu da soğutucunun performansını artırıyor.
Anladım hocam. ÇOk sağolun. Bu arada se234 işimi görür dimi. Bu soğutucuyu alınca yinde de UV yapmalı mıyım?

Lisa Su

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
546
İsim
Can Uzay
Anladım hocam. ÇOk sağolun. Bu arada se234 işimi görür dimi. Bu soğutucuyu alınca yinde de UV yapmalı mıyım?
Bence işini görür, uv'dan ziyade ctr'dan bi test edip silikon kalitene göre stabil bi oc ayarı bulup 4.65 4.70 gibi değerlere 1.35v geçmeden overclock yapabiliyorsan yapmanı öneririm.

5600x stok olarak da çok iyi bir işlemci, oc'ye ihtiyacı pek yok ama ben stabil tek hızda çalıştırmayı daha doğru buluyorum

selamlargençler

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
767
İsim
Bence işini görür, uv'dan ziyade ctr'dan bi test edip silikon kalitene göre stabil bi oc ayarı bulup 4.65 4.70 gibi değerlere 1.35v geçmeden overclock yapabiliyorsan yapmanı öneririm.

5600x stok olarak da çok iyi bir işlemci, oc'ye ihtiyacı pek yok ama ben stabil tek hızda çalıştırmayı daha doğru buluyorum
o işlerden pek anlamadığım için pek yanaşmadım. Yarın test yapabilirim. Sorun soğutucudaysa eğer şanslıyım bence. Oyunda işlemci kullanımı yuzde 25 civarındayken sıcaklık 75-83 derecelerde geziyordu

Lisa Su

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
546
İsim
Can Uzay
o işlerden pek anlamadığım için pek yanaşmadım. Yarın test yapabilirim. Sorun soğutucudaysa eğer şanslıyım bence. Oyunda işlemci kullanımı yuzde 25 civarındayken sıcaklık 75-83 derecelerde geziyordu
Soğutucudan veya termal macundandır büyük ihtimalle

selamlargençler

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
767
İsim
Yeni yeni sorular türemeye başladı...
1) ID cooling SE 234, ASUS TUF GAMING B450M-PLUS II anakartıma sığar mı? M-ATX anakart olduğu için sıkıntı çıkarır mı ?
2) paket içinden termal macun çıkıyor mu?

bir de anakartım b450, sıcaklık değerleriyle bir alakası olabilir mi. En güncel bios yüklü...

Son düzenleme:

selamlargençler

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
767
İsim
Yardım pls

selamlargençler

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
767
İsim
UP UP

Hikoreis

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,905
İsim
Onur Ğ
500 TL bütceyle bence sıvı soğutma alınmaz. https://www.akakce.com/islemci-sogu...sports-duo-cpu-sogutucu-fiyati,462577085.html bunu al kullanan arkadaşlarım var çok ta memnunlar. Test videolarını izleyebilirsin.
Alınmaz t6 ultra ile aralarında doğru düzgün bir fark bile yok.

Kesinlikle bunu öneririm.

İlla rgb diyorsanız buda baya iyi.

selamlargençler

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
767
İsim
Alınmaz t6 ultra ile aralarında doğru düzgün bir fark bile yok.

Kesinlikle bunu öneririm.

İlla rgb diyorsanız buda baya iyi.

evet hocam bunda karar kıldım sağolasın. Ama anakartıma sığma konusunda bir sıkıntı çıkar mı acaba. ramleri kastırmasın ...

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,021,875
Üyeler
161,926
Son üye
AliNk.
Top Bottom