R5 7500F BİOS AYARLARI

Emn1234

80+
Reaksiyon skoru
56
Arkadaşlar chat gptye sordum ayarları ve bana şöyle bi ayar listesi verdi ve güvenli olduğunu söyledi sizce bu ayarları yapayım mı performans ve iyi ısı değerleri için
WhatsApp Image 2025-08-14 at 13.22.01.webp

• Beğen
Reaksiyonlar: Che_
Arkadaşlar chat gptye sordum ayarları ve bana şöyle bi ayar listesi verdi ve güvenli olduğunu söyledi sizce bu ayarları yapayım mı performans ve iyi ısı değerleri için Alıntıyı görüntüle
Fan ayarlarını kendin yap test et. Benim işlemci soğutucu fan ayarım sessiz moddan bile aşağıda şu an.

Arkadaşlar chat gptye sordum ayarları ve bana şöyle bi ayar listesi verdi ve güvenli olduğunu söyledi sizce bu ayarları yapayım mı performans ve iyi ısı değerleri için Alıntıyı görüntüle
Eğer ısı sorunun varsa PPT değerin yüksek. Curve Optimzer -20den -30a kadar deneyebilirsin. Eco Mode 65W seçebilirsin. O ayarda PPT 88W olması lazım. Eğer bu halde de sıcaklık tatmin etmez ise PPT yi 80-75 arası kısabilirsin. Boost Clock +0 kalsın bence elleme. Sıcaklık üzerindeki senaryoda konuşuyorum.

Diğer Cpu ayarları için ne düşünüyorsunuz
hocam pchocası kanalının sistem toplama videolarında bios ayarlarını gösteriyorlar bence oradan bakabilirsiniz faydalı olur 7500f li toplanan bir sistem bulun videodan bios ayarları kısmını izleyin

Eğer ısı sorunun varsa PPT değerin yüksek. Curve Optimzer -20den -30a kadar deneyebilirsin. Eco Mode 65W seçebilirsin. O ayarda PPT 88W olması lazım. Eğer bu halde de sıcaklık tatmin etmez ise PPT yi 80-75 arası kısabilirsin. Boost Clock +0 kalsın bence elleme. Sıcaklık üzerindeki senaryoda konuşuyorum.
Dün cinebench testi yaptim 75 dereceyi geçmedi oyunlarda dahada düşüktü

Geri