R5 7500F + RTX5070 Sistemde gpu kullanımı %80

CCagatay

80+
Reaksiyon skoru
2
Merhaba 2. el bir sistem aldım gpu sıfır aldım. Oyunlarda gpudan çok az bi coil whine sesi geliyor kulaklıkla zaten duyulmuyor. Pubg, CS2, ve Ets2 de gpu kullanımı %75 - %90 arası oluyor 2K çözünürlük ultrada. Raft oynarken %100 kullanıyor bir sıkıntı yok. İşlemci kullanımı da %60 ı geçmiyor. Sizce gpuda bi sıkıntı mı var garantiye göndermem gerekir mi cw sesini sadece oyunlarda yapıyor ve fps düşüp çıkarken ses artıp azalıyor.

Sistem: Ryzen 5 7500f + Kule tipi soğutucu
GPU: Gigabyte RTX 5070 windforce
Anakart: b650m-b
Ram: Kingston 16x2 5600mhz
Power Supply: Corsair 650W
SSD: 512GB M2
İşletim Sistemi: Windows 11

Son düzenleme:
Merhaba 2. el bir sistem aldım gpu sıfır aldım. Oyunlarda gpudan çok az bi coil whine sesi geliyor kulaklıkla zaten duyulmuyor. Pubg, CS2, ve Ets2 de gpu kullanımı %75 - %90 arası oluyor 2K çözünürlük ultrada. Raft oynarken %100 kullanıyor bir sıkıntı yok. İşlemci kullanımı da %60 ı geçmiyor. Sizce gpuda bi sıkıntı mı var garantiye göndermem gerekir mi cw sesini sadece oyunlarda yapıyor ve fps süşüp çıkarken ses artıp azalıyor.

Sistem: Ryzen 5 7500f + Kule tipi soğutucu
GPU: Gigabyte RTX 5070 windforce
Anakart: b650m-b
Ram: Kingston 16x2 5600mhz
Power Supply: Corsair 650W
sıcaklığa göre fan hızlanıyor bazı modellerde hep oluyormuş o olay rahatsız etmiyorsa sorun değil bence şahsen kasaya 6 tane arctic p12 max fan taktım pubg girdiğimde %60 civarlarında çalışmaya başlıyorlar sanarsın uçak kalkıyor :') 3070 var bende de

sıcaklığa göre fan hızlanıyor bazı modellerde hep oluyormuş o olay rahatsız etmiyorsa sorun değil bence şahsen kasaya 6 tane arctic p12 max fan taktım pubg girdiğimde %60 civarlarında çalışmaya başlıyorlar sanarsın uçak kalkıyor :') 3070 var bende de
Fan sesi değil de cw sesi gibi ince bi cızırtı var. Gpu kullanımıda %100 olmuyor darboğaz olmamasına rağmen.

gpudan geldiğinden emin misin, psunu kontrol ettinmi psudan da geliyor olabilir

@CCagatay bende mesela sistem topladım benim psu 2. el ve coil whine var özelliklel cs2 girince filan lobide cızırtı bariz duyuyom bobinler rden ses geliyor, psun 2.el ya belki psudan geliyor olabilir emin misin sıfır kartından geldiğinden

@CCagatay bende mesela sistem topladım benim psu 2. el ve coil whine var özelliklel cs2 girince filan lobide cızırtı bariz duyuyom bobinler rden ses geliyor, psun 2.el ya belki psudan geliyor olabilir emin misin sıfır kartından geldiğinden
Hocam galiba her ikisinden de geliyor yada power tetikiyor gpuyu

Cs de olması normal bende de oluyor 5060ti 16gb var. Ama hikayelinoyunlarda hep 99 100.
Youtube de islemci ve ekran kartini yazarak oyun testlerine bak ordaki degerlerle uyuşuyorsa sorun yok

Cs de olması normal bende de oluyor 5060ti 16gb var. Ama hikayelinoyunlarda hep 99 100.
Youtube de islemci ve ekran kartini yazarak oyun testlerine bak ordaki degerlerle uyuşuyorsa sorun yok
rdr2 de deneyeceğim bide indirince

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,165,615
Üyeler
185,136
Son üye
Enes Civil
Geri