Neler Yeni

R7 240 Overclock Yapınca Hata Veriyor ?

Holmes*

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
53
İsim
ilyas ertekin
Ana menünün resmini atar mısınız?
Bir de CTRL+F basıp resim atın.
Anamenüde şu an durum bu. Core Voltage değerini 820 yapıyorum fakat ayarları kaydedince tekrar 1150 ye atıyor. CTRL+F yapınca ekranda herhangi bir şey çıkmadı.
Mesaj otomatik birleştirildi:

.

Ekler

• 1.png
    1.png
    299.9 KB · Hit: 64

kandes22

80+ Platinum
En İyi Cevap
13
Anamenüde şu an durum bu. Core Voltage değerini 820 yapıyorum fakat ayarları kaydedince tekrar 1150 ye atıyor. CTRL+F yapınca ekranda herhangi bir şey çıkmadı.

.

Karta voltaj veremiyoruz.
Yaptığınız ayarları geri alın veya MSI Afterburner'i tekrardan yükleyin.
Yaptığınız OC'un biraz daha altına inin öyle deneyin.

Holmes*

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
53
İsim
ilyas ertekin
Radeon Software buna engel olabilir mi ? Çünkü yaptığım overlock ayarları Radeon Software programını açınca deaktif duruma düşüyor ve max. değerleri engelliyor

kandes22

80+ Platinum
En İyi Cevap
13
Radeon Software buna engel olabilir mi ? Çünkü yaptığım overlock ayarları Radeon Software programını açınca deaktif duruma düşüyor ve max. değerleri engelliyor

Çakışıyor olabilir fakat böyle bir sorun yaşayanı görmemiştim.
Radeon Software üzerinden ayar yapsanız olur aslında fakat Radeon üzerinen ayar yapmayı bilmiyorum.
@RevDeisDou

Holmes*

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
53
İsim
ilyas ertekin
Çakışıyor olabilir fakat böyle bir sorun yaşayanı görmemiştim.
Radeon Software üzerinden ayar yapsanız olur aslında fakat Radeon üzerinen ayar yapmayı bilmiyorum.
@RevDeisDou
Radeon üzerinden max 900 ve 1000 clock hızlarına çıkabiliyorum. Bu yüzden ayarları sürekli düşürüyor.

beklettiğim için özür dilerim. birayarı eksik yapmışım izinler sekmesinden izin vermemişim şu an karta voltaj vermemiz gerekiyor sanırım. istediğim değeri girebiliyorum.

Son düzenleme:

kandes22

80+ Platinum
En İyi Cevap
13
beklettiğim için özür dilerim. birayarı eksik yapmışım izinler sekmesinden izin vermemişim şu an karta voltaj vermemiz gerekiyor sanırım. istediğim değeri girebiliyorum.

+20 core voltage verip deneyin.

Holmes*

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
53
İsim
ilyas ertekin
hocam şu an +20 core voltaj değerini vermeye çalışıyorum fakat tekrar 1150 değerine çekiyor. oyuna giriyorum oyunda yaptığım overclock ayarları ile oynamaya çalışıyorum atmıyor. normalde şimdiye atması gerekirdi. ama neden bilmiyorum şu an istediğim voltaj değerini veremiyorum

kandes22

80+ Platinum
En İyi Cevap
13
hocam şu an +20 core voltaj değerini vermeye çalışıyorum fakat tekrar 1150 değerine çekiyor. oyuna giriyorum oyunda yaptığım overclock ayarları ile oynamaya çalışıyorum atmıyor. normalde şimdiye atması gerekirdi. ama neden bilmiyorum şu an istediğim voltaj değerini veremiyorum

Kart normalden daha fazla ısınıyor değil mi?

kandes22

80+ Platinum
En İyi Cevap
13
bi tık daha fazla evet 4 5 derece farkediyor ısınmasında.

Voltaj yükselmesinden dolayı.
Başka voltaj kullamıyorsanız böyle pek sıkıntı olacağını sanmam, 4-5 derece fark çok fazla değil.
Kart kaç derece?

Holmes*

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
53
İsim
ilyas ertekin
Voltaj yükselmesinden dolayı.
Başka voltaj kullamıyorsanız böyle pek sıkıntı olacağını sanmam, 4-5 derece fark çok fazla değil.
Kart kaç derece?
boşta 24-26 GTA 5 de 4 saat sonunda 40 derece gördüm max.

Holmes*

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
53
İsim
ilyas ertekin
@kandes22 hocam kusura bakmayın cevap veremedim. Kartı test etmeye çalışıyorum. Araştırdığım kadarıyla bu karta voltaj vermek için VBios yüklenmesi gerekiyormuş. Bu risk alınır mı bilemiyorum. Ama bios yüklemeden de Afterburner ile overclock yapmaya çalıştığımda sanırım Radeon Software yazılımı ile çakışıyorlar(tam emin olmamakla birlikte) ve oyunlarda çok ciddi darboğaz yaşıyorum. Test etmek için Pubg Mobile oyunu indirdim GPU kullanımı max %30 görüyor. GTA 5 de yüksek 768p de high ayarlarda yer yer max %80-90 ları görmekteyim. Sorunu hala anlamadım. İ3 2120 3.30 GHz işlemci bu kartı yeterince besleyebilir diye düşünüyorum. Bu darboğazdan nasıl kurtulabilirim. Forumdaki arkadaşlar yardımlarınız bilgilerinizi esirgemeyin lütfen.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,031,533
Üyeler
163,516
Son üye
hovardaaagaaa
Top Bottom