dedigim gibi ısındıgını biliyorum fakat bütcem düşük gidip 5küsürlere 5700 almak yerine ekstra 1.5k verip x3d almak istedim zaten maks 1 ay içinde alırım sıvı soğutucuyudaBu x3d serileri normale göre daha çok ısınıyor stok sogutucudan en yakın zamanda kurtulman dileğiyle. Onun dışında 2.el sıvı sogutuculara bakabilirsin uyguna düşen cok ürün bulabilirsin
geri dönüşlere göre kullanıp paylaşırımStok soğutucu ile sıcaklık değerlerini paylaşırsan sevinirim. Kiş aylarında çok problem yaşiyacagini düşünmüyorum fakat yazın problem olabilir.
valo oynayacagım sadece cok mu sıkıntı olur diyorsun 1 ay kadar oynasamİşlemciyi al stock soğutucu ile kullan lakin oyun oynama soğutucuyu alana kadar alicaksanda sıvı soğutucu yerine thermalright peerless assassin https://www.gencergaming.com/thermalright-peerless-assassin-120-se-argb-siyah-islemci-sogutucu bu soğutucuyu alabilirsin
kaç dereceler okey sıkıntı olmaması içinpbo 2 tuner ile çekirdekleri -25 -30 stabil kullanırsan soğutucu alana kadar idare eder. ben id cooling xts24 65 derecede tutabiliyorum pbo2 ile öbür türlü 75 falan görüyor
90 dereceye yaklaştıkça throttle başlar işlemci hız keser ufak ufak işlemci güçlü her türlü curve optimizer işine gireceksin yanikaç dereceler okey sıkıntı olmaması için
curve optimizer falan ne kral D90 dereceye yaklaştıkça throttle başlar işlemci hız keser ufak ufak işlemci güçlü her türlü curve optimizer işine gireceksin yani
çekirdeklere voltaj fazla gidiyor bu da sıcaklığa sebep oluyor bunun için normalde biostan ayar çekilebiliyor ama x3d serisi için bu ayarlar genelde kilitli(bazı güncellemelerle açılıyor). onun yerine ufak bir program ile çekirdekleri -30 olarak ayarlıyorsun böylece daha serin çalışıyor. Ufak tefekte performans artışı sağlıyor(en azından benchlerde) bir süre stok soğutucuyla kullanacaksan her türlü işini görürcurve optimizer falan ne kral D