Neler Yeni

R7 7800X3D için destek talebi

BYG/

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
2
İsim
ferhat baygeldi
merhaba AM5'e geçtiğim için bu işlemciye geçtim fakat performans olsun sıcaklık değerleri olsun kesin sonuçlu olarak stabil düzeyde kararlı olmadığını düşünüyorum. En son chipset güncellemesinden sonra Boşta (KIŞ) sıcaklık 48-55 arası gidip geliyor yükte ise 70 dereceyi buluyor. PBO gibi ayarları yaptım 240mm elite capellix soğutma mevcut üzerinde ayrıyetten kafama takılan şey ise oyunu açınca 60-65 derecelerde ve ilerleyen dakikalarda 55 hatta 50 e kadar düşüyor. Nasıl bir yol izlemem gerekiyor bağlanıp ayarlayabilecek ve ya destek için birine ihtiyacım var. Şimdiden teşekkür ederim
Bu arada

Ram :GSKILL 32GB (2x16GB) Trident Z5 Royal Neo DDR5 6000Mhz
Anakart : ROG B650E-E
Ekran kartı : ROG 3080 (idareten ilerde güncellenicek)

Silver Stone

80+ Bronze
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
592
İsim
Tayfun Balım
Boştaki sıcaklıklar hariç her şey normal.
1-3D serisi diğer işlemcileri göre biraz daha ısınıyor
2- Soğutucunuz kaliteli bir model değil (sıvı soğutucu olması önemli değil)
3- Oyun yüklenirken işlemci %100 çalışıp oyun içinde %30 %40 lara düştüğü için sıcaklıklar düşüyor

Kasma donma drop mavi ekran vb bir şikayetiniz yoksa sistemde bir problem yok gibi görünüyor.

kronoS58

80+
Bu Kullanıcının Doğum Günü!
Dahası  
Reaksiyon skoru
51
İsim
oguz
Olması gerektiği gibi değil mi bu değerler zaten ? En güçlü oyun işlemcilerinden birini kullanıyorsunuz 120 tdp değeri olmasına rağmen. 4 aydır kullanıyorum hiçbir problem yaşamadım ben ki benim hava soğutucum da o kadar iyi değil.

BYG/

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
2
İsim
ferhat baygeldi
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
3- Oyun yüklenirken işlemci %100 çalışıp oyun içinde %30 %40 lara düştüğü için sıcaklıklar düşüyor

Kasma donma drop mavi ekran vb bir şikayetiniz yoksa sistemde bir problem yok gibi görünüyor.

Sıvı soğuma ne önerebilirsiniz ? Ben Kasa-Soğutma-Rgb lightining pro hepsi aynı olsun diye aldım birazda AM4 de işimi görüyordu

Silver Stone

80+ Bronze
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
592
İsim
Tayfun Balım
Sıvı soğuma ne önerebilirsiniz ? Ben Kasa-Soğutma-Rgb lightining pro hepsi aynı olsun diye aldım birazda AM4 de işimi görüyordu
Hocam kasanızın desteklediği sıvı soğutma ölçüleri ve bütçe belirtirseniz ona göre hareket edelim.

BYG/

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
2
İsim
ferhat baygeldi
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Hocam kasanızın desteklediği sıvı soğutma ölçüleri ve bütçe belirtirseniz ona göre hareket edelim.
4000x kasa var - bütçe fark etmez
Mesaj otomatik birleştirildi:

Olması gerektiği gibi değil mi bu değerler zaten ? En güçlü oyun işlemcilerinden birini kullanıyorsunuz 120 tdp değeri olmasına rağmen. 4 aydır kullanıyorum hiçbir problem yaşamadım ben ki benim hava soğutucum da o kadar iyi değil.
Değerler siz de nasıl ?

kronoS58

80+
Bu Kullanıcının Doğum Günü!
Dahası  
Reaksiyon skoru
51
İsim
oguz
1740056578538.png

Edge'de 2 sekme açıkkan bu şekilde şuan

jombo

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
96
İsim
efe araci
merhaba AM5'e geçtiğim için bu işlemciye geçtim fakat performans olsun sıcaklık değerleri olsun kesin sonuçlu olarak stabil düzeyde kararlı olmadığını düşünüyorum. En son chipset güncellemesinden sonra Boşta (KIŞ) sıcaklık 48-55 arası gidip geliyor yükte ise 70 dereceyi buluyor. PBO gibi ayarları yaptım 240mm elite capellix soğutma mevcut üzerinde ayrıyetten kafama takılan şey ise oyunu açınca 60-65 derecelerde ve ilerleyen dakikalarda 55 hatta 50 e kadar düşüyor. Nasıl bir yol izlemem gerekiyor bağlanıp ayarlayabilecek ve ya destek için birine ihtiyacım var. Şimdiden teşekkür ederim
Bu arada

Ram :GSKILL 32GB (2x16GB) Trident Z5 Royal Neo DDR5 6000Mhz
Anakart : ROG B650E-E
Ekran kartı : ROG 3080 (idareten ilerde güncellenicek)
sıcaklıklar gayet normal aniden 70 e yükselme olayı oyuna girerken işlemci anlık %100 e çıkıyor onun harici 240mm kaliteli değilse 7800x3d pek soğuk çalışamaz benim önerim kaliteli bir 360m sıvı soğutucu almanız sıvı soğutucular hakkında pek bir bilgim olmadığı için öneremicem.

Top Bottom