Neler Yeni

R9 280 düşük fps sorunu

Meliordie

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
160
İsim
Ramazan Üyücü
Hocam ben biraz cahilim video falan varmı YouTube de pek bişey anlamadım
Ddu indir shift'e basarken sistemi yeniden başlat, başlatma seçeneklerinden güvenli modu seç ve ekran kartı driverını ddu üzerinden sil. Bu kadar.

Liesei

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
53
İsim
Mustafa Yaprak
ısı değerleri,i?
İşlemci oyun oynarken 50 65 arası ekran kartı Max 65 falan gördü
Mesaj otomatik birleştirildi:

İlk olarak sistemi Kaspersky veya ESET internet security gibi yazılımlarla tarayın. Bir virüs sisteminizin gücünü belli bir oranda kullanarak madencilik yalıyor olabilir.
Sonrasında test edin devam etmesi halinde temiz format atın, sistem açılmadan ethernet kablosunu çekin(Windows otomatik ekran kartı driverını çekmesin), Önceden indirmiş olduğunuz driverları sırasıyla chipset ve ekran kartı driverlarını güncelleyin, ethernet kablosunu takın ardından Windows güncellemesi yapın. Test edin.
Devam ediyorsa donanımlardan şüphelenin.
Isı sorunu var mi bakın,
sistemi genel olarak temizleyin, ekran kartı ve işlemci macununu yenileyin, ram pinlerini ve ekran kartı pinlerini silgi ile temizleyin. Ram slotu değiştirin, sata kablolarının yerlerini değiştirin, sistemi toplayın ve güç verin. Test edin, çözülmezse
Ram, işlemci, ekran kartı, depolama'ya benchmark yapın. Emsalleri ile internette karşılaştırın,
Eğer ki donanımlardan bir tanesi emsalinden çok daha düşük bir değere sahipse veya benchmark sırasında bir hata ile karşılaşırsanız o parça hatalı demektir. Değiştirin.
Büyük ihtimalle sorununuz çözülecektir.
Hocam ben şuan format atıyorum sisteme sıfırlanınca biosu ve ekran kartı driverini yükleyeceğim ama internet olmadan nasıl yapabilirim. İkinci olarak sistemin tozunu temizledim ekran kartı veya işlemcinin üzerinde veya fanında toz yok ve termal macun yenilemesini de yaptım formattan sonra tekrar haber veririm.

• Beğen
Reaksiyonlar: Yagi

Meliordie

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
160
İsim
Ramazan Üyücü
İşlemci oyun oynarken 50 65 arası ekran kartı Max 65 falan gördü

Hocam ben şuan format atıyorum sisteme sıfırlanınca biosu ve ekran kartı driverini yükleyeceğim ama internet olmadan nasıl yapabilirim. İkinci olarak sistemin tozunu temizledim ekran kartı veya işlemcinin üzerinde veya fanında toz yok ve termal macun yenilemesini de yaptım formattan sonra tekrar haber veririm.
Tamamdır formatı atın, ethernet takılı olsun chipset ve ekran kartı driver'ını indir, bios güncel değil ise USB bellek aracılığı ile güncelle,
Ardından chipset güncelle, ethernet'i çek sonrasında ddu ile dediğim işlemi yap. Bu şekilde ilerle.

Liesei

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
53
İsim
Mustafa Yaprak
Tamamdır formatı atın, ethernet takılı olsun chipset ve ekran kartı driver'ını indir, bios güncel değil ise USB bellek aracılığı ile güncelle,
Ardından chipset güncelle, ethernet'i çek sonrasında ddu ile dediğim işlemi yap. Bu şekilde ilerle.
Chipset güncellemek ne demek gerçekten bir fikrim yok biosu biliyorum ama bu konu hakkında fikrim yok.

Anlık olarak yardım edebileceğin bir yere geçsek olurmu discord gibi benden çok daha bilgili olduğun kesin belki sorunu bulmakta çok daha fazla yardımın bulunur.

Son düzenleme:

Meliordie

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
160
İsim
Ramazan Üyücü
Chipset güncellemek ne demek gerçekten bir fikrim yok biosu biliyorum ama bu konu hakkında fikrim yok.

Anlık olarak yardım edebileceğin bir yere geçsek olurmu discord gibi benden çok daha bilgili olduğun kesin belki sorunu bulmakta çok daha fazla yardımın bulunur.
Intel için Örnek veriyorum; Anakartın h61 ise h61 chipset driver yaz Intel in sitesinden indir ve nasıl yapıldığı ile ilgili rehberi internetten aç oku, tavsiyem çalıştır komutu üzerinden yüklemen.
Sonrasında restart atman gerekecek.
Şuan müsait değilim uygun bir zamanda ben size mesaj atacağım.

Liesei

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
53
İsim
Mustafa Yaprak
Intel için Örnek veriyorum; Anakartın h61 ise h61 chipset driver yaz Intel in sitesinden indir ve nasıl yapıldığı ile ilgili rehberi internetten aç oku, tavsiyem çalıştır komutu üzerinden yüklemen.
DDU ile ekran kartı driverlerini silip tekrar kurdum Malwarebytes ile de bilgisayarı taradım herhangi bir sorun bulunmadı şimdi parçaları tek tek teste sokmayı düşüniyorum.
Bitince haber veririm.

Son düzenleme:

Liesei

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
53
İsim
Mustafa Yaprak
DDU ile ekran kartı driverlerini silip tekrar kurdum Malwarebytes ile de bilgisayarı taradım herhangi bir sorun bulunmadı şimdi parçaları tek tek teste sokmayı düşüniyorum.
Bitince haber veririm.

Margot Robbie

80+ Titanium
En İyi Cevap
2
Dahası  
Reaksiyon skoru
61,466
İsim
Margot Robbie
İlgilendiği Kategoriler
YKS, İskandinav mitolojisi
Sistem
R9 280
İ5 3350p
8 GB ram p8p67 le
Cs go 4:3 1600x 1200 de 30-100 arası FPS alıyorum ve sadece CS GO da değil sorun ekran kartı driveri yüklü yüklü oyunda çoklu CPU kullanımı açık ne yapmam gerek lütfen yardım edin. @Abdullah Hacıgül
Ekran kartına elle oc yapın. Benim eski pc de de r7 240 var. Manuel oc yapmadigim zaman düşük MHz de çalışıyor ve az FPS veriyor. Msi afterburner indir sonra ekran kartının önerilen oc seviyesine kadar yükseltin. Sorun düzelecektir.

Liesei

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
53
İsim
Mustafa Yaprak
Bitince haber veririm.
HDD yi hd tune ile test ettim health kısmında 3 adet warning çıktı

Ekran kartına elle oc yapın. Benim eski pc de de r7 240 var. Manuel oc yapmadigim zaman düşük MHz de çalışıyor ve az FPS veriyor. Msi afterburner indir sonra ekran kartının önerilen oc seviyesine kadar yükseltin. Sorun düzelecektir.
şuan donanımları test ediyorum testler sonunda düzelmezse veya bir hata bulunmazsa yapmayı denerim teşekkür ederim

Furmark testinde 1920x1080 msaa kapalı iken sabit 9 FPS alıyor hiç üstüne çıkmıyor sıcaklık ise 10 dakikada Max 52 derece gördü kesinlikle bir sorun var sınırlama gibi bir şey mi açık acaba. Galiba OC yapmayı deneyeceğim

Son düzenleme:
Top Bottom