burakistaken
80+ Bronze
- Reaksiyon skoru
- 331
Arkadaşlar selamlar. Mevcut sistem için Cinebench ve OCCT testi yapayım dedim. Farklı senaryolardan elde ettiğim test sonuçlarını bilgili arkadaşlar yorumlayabilirse ya da eksik yaptığım bir şey varsa doğrusunu söyleyerek yönlendirirse çok sevinirim.
( Bu işlemciyi, Arctic Liquid Freezer 3 ile kullanıyorum)
Cinebench Single Core CPU Testi:
Cinebench Multi Core CPU Testi:
Cinebench GPU Testi:
OCCT testlerinde anlam veremediği senaryolardan birisi;
-CPU+Memory testinde CPU sıcaklığı maksimum olarak 75 dereceyi görürken, sadece CPU testinde ise 83 dereceleri görüyor.
CPU+Memory Testi:
CPU Testi:
GPU Testi:
OCCT testlerinde kafamı kurcalayan şeylerden ikincisi ise şu; bi ara ekran kartı bozulduğu zaman tamire yollamıştım. Tamirden geldiği zaman takıp kullandıktan sonra PC yük altındayken garip bir ses geldiğini fark ettim. Bu sesin nereden geldiğini tam anlayamadım. Halen daha anlayamıyorum ama ses sanki fanlar kaboya sürtüyormuş gibi geliyor. Bu sesi Power testini yaparken de almaya başlayınca beni biraz işkillendirdi. PSU ise FSP Vita 1000GM.
OCCT Power Testi:
Bahse Konu Olan Ses:
Yardımlarınız için teşekkürler.
@jombo @TechGuy
( Bu işlemciyi, Arctic Liquid Freezer 3 ile kullanıyorum)
Cinebench Single Core CPU Testi:
Cinebench Multi Core CPU Testi:
Cinebench GPU Testi:
OCCT testlerinde anlam veremediği senaryolardan birisi;
-CPU+Memory testinde CPU sıcaklığı maksimum olarak 75 dereceyi görürken, sadece CPU testinde ise 83 dereceleri görüyor.
CPU+Memory Testi:
CPU Testi:
GPU Testi:
OCCT testlerinde kafamı kurcalayan şeylerden ikincisi ise şu; bi ara ekran kartı bozulduğu zaman tamire yollamıştım. Tamirden geldiği zaman takıp kullandıktan sonra PC yük altındayken garip bir ses geldiğini fark ettim. Bu sesin nereden geldiğini tam anlayamadım. Halen daha anlayamıyorum ama ses sanki fanlar kaboya sürtüyormuş gibi geliyor. Bu sesi Power testini yaparken de almaya başlayınca beni biraz işkillendirdi. PSU ise FSP Vita 1000GM.
OCCT Power Testi:
Bahse Konu Olan Ses:
Watch WhatsApp Video 2025-11-09 at 16.00.53 | Streamable
Watch "WhatsApp Video 2025-11-09 at 16.00.53" on Streamable.
streamable.com
Yardımlarınız için teşekkürler.
@jombo @TechGuy