Yardım R9 9900X-Genel Sistem Cinebench ve OCCT Test Sonuçları

burakistaken

80+ Bronze
Reaksiyon skoru
331
Arkadaşlar selamlar. Mevcut sistem için Cinebench ve OCCT testi yapayım dedim. Farklı senaryolardan elde ettiğim test sonuçlarını bilgili arkadaşlar yorumlayabilirse ya da eksik yaptığım bir şey varsa doğrusunu söyleyerek yönlendirirse çok sevinirim.
( Bu işlemciyi, Arctic Liquid Freezer 3 ile kullanıyorum)

Cinebench Single Core CPU Testi:

cinebench single.webp

Cinebench Multi Core CPU Testi:

cinebench multi.webp

Cinebench GPU Testi:

cinebench gpu.webp

OCCT testlerinde anlam veremediği senaryolardan birisi;
-CPU+Memory testinde CPU sıcaklığı maksimum olarak 75 dereceyi görürken, sadece CPU testinde ise 83 dereceleri görüyor.
CPU+Memory Testi:

cpu+ram.webp

CPU Testi:
cpu.webp

GPU Testi:
gpu.webp

OCCT testlerinde kafamı kurcalayan şeylerden ikincisi ise şu; bi ara ekran kartı bozulduğu zaman tamire yollamıştım. Tamirden geldiği zaman takıp kullandıktan sonra PC yük altındayken garip bir ses geldiğini fark ettim. Bu sesin nereden geldiğini tam anlayamadım. Halen daha anlayamıyorum ama ses sanki fanlar kaboya sürtüyormuş gibi geliyor. Bu sesi Power testini yaparken de almaya başlayınca beni biraz işkillendirdi. PSU ise FSP Vita 1000GM.

OCCT Power Testi:

power.webp

Bahse Konu Olan Ses:

Yardımlarınız için teşekkürler.

@jombo @TechGuy

yardımcı olacak biri var mı

@Blacdus yorumun var mı hocam
Bro detayli bakamadim fenerin macindaydim ama sorun derecelerle alakaliysa takilacak bisey yok. O islemci 95 derecede sabit yillarca calisir. Yani soyle dusunmeyin. 65 derecede daha uzun omurlu olur, 95 derece de omru kisalir falan. Oyle bir durum olmaz. 95 dereceleri gecerse de en fazla clock hizini düşürüp voltajı keser yine 95 lere getirir. En fazla performans kaybin olur ama burda 83 dereceyi gormussun ben problem goremedim. Ama dedigim gibi detayli bakamadim. Sorun dereceyse sorun yok. Baska biseyse cok kisa yazarsan bilgim varsa cevaplarim
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Videonu izledim simdi. Fanlarla alakali bisey var. Onu daha net anlamak icin ekran kartinin fanlarina da kulagini koy psu nunda. Ama kabloya degme gibi bisey olmaz. Fanlarin rulmanlarinda sorun olmustur. Elinde varsa fanlarin orta bosluklarina wd40 sıkıp deneyebilirsin

Bro detayli bakamadim fenerin macindaydim ama sorun derecelerle alakaliysa takilacak bisey yok. O islemci 95 derecede sabit yillarca calisir. Yani soyle dusunmeyin. 65 derecede daha uzun omurlu olur, 95 derece de omru kisalir falan. Oyle bir durum olmaz. 95 dereceleri gecerse de en fazla clock hizini düşürüp voltajı keser yine 95 lere getirir. En fazla performans kaybin olur ama burda 83 dereceyi gormussun ben problem goremedim. Ama dedigim gibi detayli bakamadim. Sorun dereceyse sorun yok. Baska biseyse cok kisa yazarsan bilgim varsa cevaplarim
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Videonu izledim simdi. Fanlarla alakali bisey var. Onu daha net anlamak icin ekran kartinin fanlarina da kulagini koy psu nunda. Ama kabloya degme gibi bisey olmaz. Fanlarin rulmanlarinda sorun olmustur. Elinde varsa fanlarin orta bosluklarina wd40 sıkıp deneyebilirsin
hocam olay 83 derece değil de arctic lf 3 ile 83 dereceyi bulması. mx6 ya da 4 sıkmıştım takmadan önce pump out mu oldu acaba. bu kadar yüksek olmamalı. 7800 x3d bile 75 dereceyi görüyor maksimum. onun dışında cinebench skorları nasıl? olması gerektiği gibi mi? bir de fan sesine gelecek olursak ekran kartı cw sesi çıkarıyor ama bu ses o değil başka bir şey.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,159,951
Üyeler
184,246
Son üye
eczces
Geri