Neler Yeni

Çözüldü✓ R9 9950X işlemcisi alınır mı

Furkan²

80+ Platinum
Dahası  
Reaksiyon skoru
5,356
İsim
Furkan
İlgilendiği Kategoriler
Kur'an_ı Kerim - Satranç - Piano - Tenis - Anime/Manga - Klasik Müzik - Felsefe - Krunker
9800x3D alırsam üzer mi 7800x3D den geçiş yaparsam ? İşlemci tabanlı oyunlar çok oynuyorum hikayeli oyunlar az oynuyorum veya 9950X alsam ne gibi farklar olur son kez soruyorum konuyu kapatıcam bunaldım :D
Olm allah senin cezanı vermesin 7800x3d kullanıyorsun yeni işlemci bakıyorsun sil şu postu :D Sen işlemci aramıyorsun fantazi arıyorsun.

Mithril

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,023
İsim
Muhammet Kürkçü
9800x3D alırsam üzer mi 7800x3D den geçiş yaparsam ? İşlemci tabanlı oyunlar çok oynuyorum hikayeli oyunlar az oynuyorum veya 9950X alsam ne gibi farklar olur son kez soruyorum konuyu kapatıcam bunaldım :D
Hocam 9800x3D tabii ki üzmez ama overclock falan yapmayacaksanız cebinizden çıkan paraya kesinlikle değmez. Zaten elinizdeki işlemci her oyunu sorunsuz sıkıntısız oynatıyor. 9950x in şuanki işleminizi geçebileceği taş çatlasın 5 oyun falan vardır. Eğer 7800x3D den 9950x e geçerseniz downgrade yaparsınız yani fps yükselteceğinize alacağınız fps düşer hocam neredeyse tüm oyunlarda
Mesaj otomatik birleştirildi:

Olm allah senin cezanı vermesin 7800x3d kullanıyorsun yeni işlemci bakıyorsun sil şu postu :D Sen işlemci aramıyorsun fantazi arıyorsun.
Hocama inception filmindeki gibi 9950x alacaksın fikrini aşılamışlar.

Merdo.

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
594
İsim
Mert Camran
Hocam 9800x3D tabii ki üzmez ama overclock falan yapmayacaksanız cebinizden çıkan paraya kesinlikle değmez. Zaten elinizdeki işlemci her oyunu sorunsuz sıkıntısız oynatıyor. 9950x in şuanki işleminizi geçebileceği taş çatlasın 5 oyun falan vardır. Eğer 7800x3D den 9950x e geçerseniz downgrade yaparsınız yani fps yükselteceğinize alacağınız fps düşer hocam neredeyse tüm oyunlarda
Pubg oyununda mesela işlemci tabanlı olduğu için 2K da oynarsam düşüş yaşanır mı pek Pubg oyununda testini yapan kanal göremedim hocam.

Hahahaha valla öyle hocam maksat harcamak olsun :D

İşlemci yerine ekran kartı mı alsam ? :D

Mithril

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,023
İsim
Muhammet Kürkçü
Pubg oyununda mesela işlemci tabanlı olduğu için 2K da oynarsam düşüş yaşanır mı pek Pubg oyununda testini yapan kanal göremedim hocam.

Evet 9950x fps düşüşü yaşarsın pubg de çünkü pubg gibi oyunlar önbelleğe bakıyor. Ön bellek ne kadar çok ise o kadar yüksek fps alıyorsun genel olarak. 3D işlemcilerin amacı ise bu önbelleği devasa boyutlarda sunmak. Günümüzdeki neredeyse tüm oyunlar 8 çekirdekten fazlasına ihtiyaç duymuyor bu yüzden sadece oyun için 9950x gibi işlemciler oyun için mantıklı değiller.

Furkan²

80+ Platinum
Dahası  
Reaksiyon skoru
5,356
İsim
Furkan
İlgilendiği Kategoriler
Kur'an_ı Kerim - Satranç - Piano - Tenis - Anime/Manga - Klasik Müzik - Felsefe - Krunker

İşlemci yerine ekran kartı mı alsam ? :D
Valla keyfi alışveriş old için gönlüne sineni al sonra pişman olma ama şuan yaptığın nefsini tatmin etmek aslında herhangi bir upgrade'e ihtiyacın yok özellikle işlemciye hiç gerek yok, yeni işlemci alırsan bence israf olur. Bir şey alacaksan tek mantıklı olan e.kartı. 5070 ti alabilirsin.

Merdo.

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
594
İsim
Mert Camran
Valla keyfi alışveriş old için gönlüne sineni al sonra pişman olma ama şuan yaptığın nefsini tatmin etmek aslında herhangi bir upgrade'e ihtiyacın yok özellikle işlemciye hiç gerek yok, yeni işlemci alırsan bence israf olur. Bir şey alacaksan tek mantıklı olan e.kartı. 5070 ti alabilirsin.
Gerçekten öyle hocam ama bende yeni teknoloji hastalığı var çok seviyorum R9 9950X de hoşuma gidiyor 9800x3D işlemciside çok hoşuma gidiyor 9800x3D işlemcisi daha yeni çıktı 9950X gibi bios güncellemeleri alır mı sence performans için

Furkan²

80+ Platinum
Dahası  
Reaksiyon skoru
5,356
İsim
Furkan
İlgilendiği Kategoriler
Gerçekten öyle hocam ama bende yeni teknoloji hastalığı var çok seviyorum R9 9950X de hoşuma gidiyor 9800x3D işlemciside çok hoşuma gidiyor 9800x3D işlemcisi daha yeni çıktı 9950X gibi bios güncellemeleri alır mı sence performans için
Çok büyük bir artış bekleme sadece şyşleştirmeler olur. Sen 2 sini de al 7800x3d yi de bana sat :D

Obi.wanKenobi

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
537
İsim
ulaş dursun
ekran kartı alsana madem fantezi yapıyosun çek 4080super

7800x3d almışsın satmaya gerek yok

Merdo.

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
594
İsim
Mert Camran
6:41 dakikaya alıp izler misiniz Pubg işlemci tabanlı olduğu için neredeyse iyi bir fark var aralarında.

Çok büyük bir artış bekleme sadece şyşleştirmeler olur. Sen 2 sini de al 7800x3d yi de bana sat :D
Olur hocam sizi mi kıracağım😁

Babapiro_

80+
6:41 dakikaya alıp izler misiniz Pubg işlemci tabanlı olduğu için neredeyse iyi bir fark var aralarında.

Olur hocam sizi mi kıracağım😁
Oyundan oyuna fark değişir. Valorant, cs, pubg gibi oyunlarda en çok fark oluyor. Şuan cidden işlemcinizi yukseltmenize gerek yok ama illa yükseltip daha iyi oyun performansı almak istiyorsanız zaten elinizdeki tek seçenek şuanlik 9800x3d. Şuan zaten AMD nin en son çıkardığı işlemci 9800x3d. 9950x in de 7800 ve 9800x3d yi oyun performansı olarak geçme imkanı yok. Sabahtan beri bunun için sizi ikna etmeye çalışıyoruz.

Ekran kartı da birkaç gün sonra rtx 5090 ve 5080 ülkemize gelicek onlardan birini alıp kullanirsiniz. 9950x3d gelince de onu alırsınız isterseniz. En azından en güncel sistemi ve en güçlü sistemi yapmış olursunuz. Hem oyun hem render

AirLife

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,497
İsim
Yunus Şahin
Aga bir şeyler al da kurtul sende artık. :D Kendini yorma daha fazla. :D

Ekran görüntüsü 2025-01-28 201926.png

Merdo.

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
594
İsim
Mert Camran
Oyundan oyuna fark değişir. Valorant, cs, pubg gibi oyunlarda en çok fark oluyor. Şuan cidden işlemcinizi yukseltmenize gerek yok ama illa yükseltip daha iyi oyun performansı almak istiyorsanız zaten elinizdeki tek seçenek şuanlik 9800x3d. Şuan zaten AMD nin en son çıkardığı işlemci 9800x3d. 9950x in de 7800 ve 9800x3d yi oyun performansı olarak geçme imkanı yok. Sabahtan beri bunun için sizi ikna etmeye çalışıyoruz.

Ekran kartı da birkaç gün sonra rtx 5090 ve 5080 ülkemize gelicek onlardan birini alıp kullanirsiniz. 9950x3d gelince de onu alırsınız isterseniz. En azından en güncel sistemi ve en güçlü sistemi yapmış olursunuz. Hem oyun hem render
O zaman 9800x3D satın alacağım hocam önbellek olarak daha iyi performans verecek sizlerin dediğine katılıyorum hani yanlış anlamayın video testlerinde görünce 9950x işlemcisini öyle hem MB si düşük alla alla diyorum 9800x3D işlemcisini ve 7800x3D işlemcisini nasıl geçiyor diye kafayı yicektim ta ki sizinle konuşana kadar gerçekten büyük bir rahatlama geldi.
Çok ağır render yapmıyorum hatta YouTube kanalıma bazen video editleri yapıyorum Pubg oynuyorum genelde.
Bazen de AAA oyunları oynuyorum 2K ve 4K da 9800x3D işlemcisi gayet iyi bir fps verir dimi AAA oyunlarında filan hocam

Aga bir şeyler al da kurtul sende artık. :D Kendini yorma daha fazla. :D

Alıntıyı görüntüle
Yemin ederim elim cömert ama karar vermekte aşırı zorlanan insanım hocam harcamaktan çekinmiyorum :D

Top Bottom