Ram Cl değeri düşürme

Ademmk

80+ Bronze
En İyi Cevap
1
Reaksiyon skoru
847
Merhaba arkadaşlar, öncelikle herkese iyi forumlar.
2 adet crucial ballistix 8 GB 3200mhz Cl 16 ram'e sahibim. Bu ramlerin Cl değerlerini 15'e veya 14'e düşürmem mümkün mü, mümkünse nasıl yapabilirim?.
İlgili olabilecek parçalar:
Biostar b450mh
R5 1600af
Palit GTX 1660 süper GP OC.
Kasanın sıcaklık değerleri gayet yerinde ısı konusunda kasaya güveniyorum. İçi püfür püfür esiyor, bizim buz dolabından serin nerdeyse.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Bu forumda ssd'leri güç kaynaklarını ve kasaları kötülemek dışında bir şey yapan ve teknik bilgisi olan kimse yok mu ? X mod olmuş - boşluktayım tarzında teknik bilgiden uzak tamamen boş üzerine kurulu muhabbet içerikli konularla dolu forum. Yazım kurallarından haberi olmayan ve utanmadan yanlış bilgi veren cahil cuheylanlar cabası. Umarım bir yetkili bunu görür de bi düşünür forum kitlesi hakkında.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

İstediğiniz kadar linçte bulunabilirsiniz ben hesabı çıkış yapıp hesabı siliyorum.

Son düzenleme:
Merhaba arkadaşlar, öncelikle herkese iyi forumlar.
2 adet crucial ballistix 8 GB 3200mhz Cl 16 RAM'e sahibim. Bu ramlerin Cl değerlerini 15'e veya 14'e düşürmem mümkün mü, mümkünse nasıl yapabilirim?.
İlgili olabilecek parçalar:
Biostar b450mh
R5 1600af
Palit GTX 1660 süper GP OC.
Kasanın sıcaklık değerleri gayet yerinde ısı konusunda kasaya güveniyorum. İçi püfür püfür esiyor, bizim buz dolabından serin nerdeyse.
Düşürebilirsin sanırım. Genel olarak Micron çipli belleklerde overclock, diğer markaların çiplerine göre daha az overclock oluyor. Gecikme konusunda aynı şeyi söyleyebilir miyim bilmiyorum ama CL14 kesin yapılır gibi gözüküyor. Gecikme azaltmak frekans arttırmaktan daha kolay.
Bu forumda SSD'leri güç kaynaklarını ve kasaları kötülemek dışında bir şey yapan ve teknik bilgisi olan kimse yok mu ? X mod olmuş - boşluktayım tarzında teknik bilgiden uzak tamamen boş üzerine kurulu muhabbet içerikli konularla dolu forum. Yazım kurallarından haberi olmayan ve utanmadan yanlış bilgi veren cahil cuheylanlar cabası. Umarım bir yetkili bunu görür de bi düşünür forum kitlesi hakkında.
Dostum biraz sabırlı olmalıydın. Bilgili kişiler var tabii ki, kimseyi bilgisizlikle suçlayamazsınız.

Geri