Ram fiyatlarının bu kadar artması şaka mı ?

ic3peak

80+ Bronze
Reaksiyon skoru
391
sinerjiden 16 bin liraya 64 GB G-skill ram alacaktım. Bugün bir baktım 23 bin lira olmuş. Dalga geçiyorlar heralde.

Allah'tan inventus zam yapmamış 18 bine satıyor aynı ram'i. Alternatif olarak da Corsair dominator titanium modeli var 19 bine satılıyor. Bu model , Corsair'in en tepe modeli olarak geçiyor.

Sizce bu ikisi arasından corsair mi daha iyidir G-skill mi ?

sinerjiden 16 bin liraya 64 GB G-skill ram alacaktım. Bugün bir baktım 23 bin lira olmuş. Dalga geçiyorlar heralde.

Allah'tan inventus zam yapmamış 18 bine satıyor aynı ram'i. Alternatif olarak da Corsair dominator titanium modeli var 19 bine satılıyor. Bu model , Corsair'in en tepe modeli olarak geçiyor.

Sizce bu ikisi arasından corsair mi daha iyidir G-skill mi ?
Bence G-skill
Ram fiyatları da ddr4 ram üretimi kesildiği için ddr5 fiyarları yurt dışında saçma sapan arttı(diye okudum), tabi bizim fırsatçılar da orda 3 artanı burda misliyle arttırdığı için böyle bi durum çıkıyor ortaya.

O kadarda değildir 23k ne 16k da fazla gibi

O kadarda değildir 23k ne 16k da fazla gibi
Dün baktım 16 bindi. Bugün baktım 23 bin. Firma aynı , ram aynı. Değişen hiçbir şey yok. Gerçekten saçmalıyorlar artık. Hele bide CL26 olan versiyonlarını almaya kalktığın zaman 33 bin fiyat yazmışlar. Adamlar hazır sistem fiyatına ram satıyor.

Dün baktım 16 bindi. Bugün baktım 23 bin. Firma aynı , ram aynı. Değişen hiçbir şey yok. Gerçekten saçmalıyorlar artık. Hele bide CL26 olan versiyonlarını almaya kalktığın zaman 33 bin fiyat yazmışlar. Adamlar hazır sistem fiyatına ram satıyor.
Saçma ya geçen 7 bine almıştık arkadaşa 16 da fazla.

Hocam şuanda yapay zeka geliştiricileri büyük devler amazon nvidia gibi bunlar sadece ikisi bu gibi devler yapay zeka odaklı sistemleri için ddr5 ramlar için çip üreticileri ile büyük bir anlaşmaya oturdular büyük ihtimalle ellerinde zaten stok var fakat bunu küçük olan standart kullanıcılara sunmak yerine anlaşmalı şekilde kaar imajlı büyük yapay zeka üretici devlerine satıyorlar azınlık stok yüksek arz talepi.karşılayamadığından fiyatları iyi bi yüksetiyorlar ramlarin fiyatı ne zamana düşer dersen bilgimce ya yapay zeka doygunluğu piyasaya vurursa ya biobilgisayarlar prototip halden çıkıp uygun fiyat ile yapay zeka geliştiricilerine sunulursa yada mevcut çip üreticileri üretim bantlarını genişletmek için yeni tesisler kurarsa ama bundada pek.bi düşüş olacağını sanmıyorum

Son düzenleme:
Cimer kaydı açıp Twitter üzerinden Bekir Kaplan'a iletirseniz gereken işlemi yapabilir. Bir günde bu kadar zam olmaz

Geri