Yardım Ram frekans yukseltme!!

EXec

80+ Bronze
Reaksiyon skoru
196
Arkadaşlar resim olarak ekledim aşağıda sorunum watman hatası bazende oyunun donmasıydı mesela cod warzone oynarken birden donuyodu maç ortasında bazen hata veriyordu bazen direk donup kaliodu ben ram frekansı ile oynadım normalde 3200mhz de idi ikisininde denedim ikisinde de aynı hatayı verdi ama her oyunda olmuyo mesela forza horizon 4 te de oluyodu ama sildim onu deneme sansim olmadı ben bunu outoya çektim ve hiçbir sorun kalmadı ama fps düştü bu seferde bunu 300mhz de çalıştırmayı denesem olurmu 3200mhz de iken en fazla 20 25 dk bazen 10 dk sonra dönüyordu outoya aldıktan sonra rahat 1 1.5 saat oynadım hiç hata fln vermedi psu yetersiz olacağını sanmam ekran kartım yok xtn apu sistem r3 4300ge var sorunum böyle acaba neden 3200mhz de bu hatayı alıyo olabilirim

Ekler

• 20220323_172959.jpg
    20220323_172959.jpg
    2.2 MB · Hit: 52
  • 20220323_172941.jpg
    20220323_172941.jpg
    2.4 MB · Hit: 50
ramlarin yüksek frenkansta dayanamayıp çökmesi çok tuhaf bir problem psu'n ne bu arada
yani fikir yürütücek olsam bios yada amd yazılımlarını güncellemeni tavsiye ederim onun dışında ramlerin tuhaf tepkiler veriyor hani ne desem bilemedim tüm driverlerini bios dahil güncel olup olmadıklarını teyit et ve güncelle ondan sonra raminin özelliklerinede bi bak araştır ideal stabil perfonmansı kaç mhz de çalışıyor fln onlara bi bak

• Beğen
Reaksiyonlar: EXec
ramlarin yüksek frenkansta dayanamayıp çökmesi çok tuhaf bir problem psu'n ne bu arada
yani fikir yürütücek olsam bios yada amd yazılımlarını güncellemeni tavsiye ederim onun dışında ramlerin tuhaf tepkiler veriyor hani ne desem bilemedim tüm driverlerini bios dahil güncel olup olmadıklarını teyit et ve güncelle ondan sonra raminin özelliklerinede bi bak araştır ideal stabil perfonmansı kaç mhz de çalışıyor fln onlara bi bak
psum dark force 500w amd yazılımları tercıh edılende whql mı ne oluyosa bıosumda 2021 de guncellenmıs baktıgımda oyle gozukuyor ama her oyunda olmuyor bu sorun sıstemımın mınımum yettıgı oyunlarda oluyo genelde valorantta gta 5 te fln olmuyodu mesela wıtcher 3 te 1080p alınca oluyodu 720pye alınca donma oyundan atma veya watman hatası vermıodu acaba ondan oolabılırmı zorlayacak oyunlar oynadıgım ıcın remlerımde neo forza 3200mhz

peki oyunlarda kullanılan yazılımların güncelmi (microsoft visual c++/dirext/)
bide bildiğim kadarıyla amd nin apu dahil tüm ekran kartları için ekran kart driverleri mevcut onlar yüklümü çünkü ramlar ve apu sistemler birbirine doğru orantılı şekilde perfonmans verirler bu wattman hatası falan onlarda ekran kartlarında görülebiliyor

• Beğen
Reaksiyonlar: EXec
Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,165,745
Üyeler
185,159
Son üye
Savoy
Geri