RAM Kapasitesi Öğrenme

Reaksiyon skoru
7
Merhaba arkadaşlar, bilgisayarımın ne kadar ram takabileceğimi öğrenmek istiyorum. Systeminfo üzerinden bana maxcapacity 16777216 memoryDevices 2 anladığıma göre 32 gb'ta kadar ram destekliyor. Fakat AİDA64 üzerinden bakıldığında en fazla 8 gb'ta kadar desteklediği görünüyor. tek ram slotuna en fazla 8gb ram takılabileceği anlamına mı geliyor.

Bilgisayarın marka modeli nedir? Cpu-z indirip anakart kısmını ss alıp buraya atar mısınız?

Ekler

• ram.jpg
    ram.jpg
    298.3 KB · Hit: 719
Merhaba arkadaşlar, bilgisayarımın ne kadar ram takabileceğimi öğrenmek istiyorum. Systeminfo üzerinden bana maxcapacity 16777216 memoryDevices 2 anladığıma göre 32 gb'ta kadar ram destekliyor. Fakat AİDA64 üzerinden bakıldığında en fazla 8 gb'ta kadar desteklediği görünüyor. tek ram slotuna en fazla 8gb ram takılabileceği anlamına mı geliyor.
Önce anakartının modelini öğren sonra google da abakrtın özeliiklerini arat kaç gb kaç mhz ram destekliyor diye

Sonra işlemcinin modelinin özelliklerini arat ve işlemcinin max kaç mhz ram desteklediğine bak

Önce anakartının modelini öğren sonra google da abakrtın özeliiklerini arat kaç gb kaç mhz ram destekliyor diye

Sonra işlemcinin modelinin özelliklerini arat ve işlemcinin max kaç mhz ram desteklediğine bak
Lenovo z560 20060 anakart modeli, 4gb ram var, üstünde 1066 mhz'e kadar destekliyor.

İŞLEMCİ MODELİ İNTEL CORE İ5 460M
  • Çekirdek sayısı 2.
  • İş Parçacığı Sayısı 4.
  • İşlemci Temel Frekansı 2,53 GHz.
  • Maks Turbo Frekansı 2,80 GHz.
  • Önbellek 3 MB Intel® Smart Cache.
  • Veri Yolu Hızı 2.5 GT/s.
  • TDP 35 W.

Lenovo z560 20060 anakart modeli, 4gb ram var, üstünde 1066 mhz'e kadar destekliyor.

İŞLEMCİ MODELİ İNTEL CORE İ5 460M
  • Çekirdek sayısı 2.
  • İş Parçacığı Sayısı 4.
  • İşlemci Temel Frekansı 2,53 GHz.
  • Maks Turbo Frekansı 2,80 GHz.
  • Önbellek 3 MB Intel® Smart Cache.
  • Veri Yolu Hızı 2.5 GT/s.
  • TDP 35 W.
İşlemci max 1066 mhz ram deatekliyor birde max 8 gb tını kullanabilirmiş

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri