RAM lerdeki fiyat düşüşü

Borsa Kaplanı

Cezalı
80+ Gold
En İyi Cevap
2
Reaksiyon skoru
9,688
2 - 3 Senen önce hatırlıyorum 8 GB RAM 2400MHZ genel fiyatı 600 - 800 civarı değişiyordu, 3000MHZ saymıyorum bile onlar aşmıştı fiyatta. Ne oldu, neden bu kadar düştü fiyatlar?

Teknoloji gelişti :) 3 sene önceyle şimdi bir mi?

Demek böyle mesaj kasıyorsun? Konuda ne sormuşum ne cevap vermişsin?
Hocam mesaj vesayre kasmıyorum ve belirttim ramler 300 oldu fakat ekran kartlarındaki fiyat artışı ? ve mesaj kastım diyelim 80+ titanium olunca ne olcak bilgisayarmı hediye etcekler.

Teknolojinin gelişmesi ile alakası yok bu durumun. 3 adet ana ram üreticisi var ve bunlar ram piyasanının %97'sine üretim yapıyordu. Ortaklaşıp Ram fiyatlarını zamladılar, 600 700 TL oldu. Sonra davalar açıldı kaybettiler tekrar düştü ram fiyatları

Hiçbirinize katilmiyorum DDR 3 ram alacağim 4x2 250 diyo adam DDR 3 yaa DDR 4 ler zaten 300

2 - 3 Senen önce hatırlıyorum 8 GB RAM 2400MHZ genel fiyatı 600 - 800 civarı değişiyordu, 3000MHZ saymıyorum bile onlar aşmıştı fiyatta. Ne oldu, neden bu kadar düştü fiyatlar?
teknoloji gelişiyor
üreticiler artık daha ucuza üretmenin yollarını bulduğu için fiyatlar düşmüşür diye düşünüyorum

Yonga üreticilerin kurnazlığı ellerinde patladı, yüklü bir ceza ödediler :) Aralarında anlaşıp fiyatları yüksek tutunca dava açıldı kendilerine ve kaybettiler. O zamandan beri yükseldiğini hatırlamıyorum.

Her geçen gün teknoloji değişiyor.
Buna dolar da etki ediyor.

Geri