bazı anakartlar belli mhz den yükseğini desteklemez mesela 3000 desteklioyosa sen ne kadar ugrassanda 3600 olmazArkadaşlar 3600 MHZ ram aldım fakat ramler 2666 mhz'de çalışıyor. BIOS'tan profile 1 işlemi de yaptım bu sefer american f1 setup kısmı geliyor. Bir türlü 3600 e çıkaramadım yardım edin
ROG STRIX X470-F GAMING Anakart, AMD RYZEN 7 2700X İşlemciİşlemci ve anakartını söyleyebilir misin?
ROG STRIX X470-F GAMING Anakart, AMD RYZEN 7 2700X İşlemciAnakart ile ilgili muhtemelen marka model nedir?
Evet hocam şu:Ramlerine tahminde bulunayım Corsair 3600 mhz cl 18 ya da Ripjaws 3600 mhz cl 18.
Hocam valla forumlardan çok araştırarak aldım, herkeste tavsiye etmişti. Ama sizin tabii ki böyle nokta atışı bilmeniz beni bir düşündürmedi değil. Şu an da 3000 MHZ'ye kadar çıktım fakat üstüne çıkartmıyor.Ram konusunda tek attım neden biliyor musun ? Sorunlu çipli ramler , iade talep et ve farklı ram al dostum. Anakartla vb bir alakası yok. Her türlü seçmemen gereken ram bu 3 ram.
O nereden çıktı? Çatır çatır 3600 MHz kullanıyor millet bu bellekleri. 2-3 kişide sorun oldu diye hepsi çöp olmuyor.Ram konusunda tek attım neden biliyor musun ? Sorunlu çipli ramler , iade talep et ve farklı ram al dostum. Anakartla vb bir alakası yok. Her türlü seçmemen gereken ram bu 3 ram.
Buradan auto-detect driver uygulamasını indir ve çalıştır bir de Bios'un güncel değilse anakartının sitesinden güncel beta olmayan bios sürümünü indir ve yükle.Arkadaşlar 3600 MHZ ram aldım fakat ramler 2666 mhz'de çalışıyor. BIOS'tan profile 1 işlemi de yaptım bu sefer american f1 setup kısmı geliyor. Bir türlü 3600 e çıkaramadım yardım edin
Hocam bir şey sormak istiyorum benim anakartım 3400 mhz oc li şekilde desteklerken işlemcim 2933 mhz destekliyor. Yani alabileceğim maksimum mhz ramlerde 2933 mü? Acaba bundan mı problem yaşıyorum?Buradan auto-detect driver uygulamasını indir ve çalıştır bir de Bios'un güncel değilse anakartının sitesinden güncel beta olmayan bios sürümünü indir ve yükle.
Eğer düzelmezse memtest ile aşağıdaki videodaki gibi bir test yap eğer belleklerde 1 tane bile hata çıkarsa garantiye gönder.
Belleklerde de hata çıkmazsa anakartı garantiye göndermen gerekebilir.