Ram nereye takılmalı ?

Durum
Bu konu kilitlenmiştir.

ync_

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Reaksiyon skoru
956
Arkadaşlar 4 soketli bir anakartta rami 2 ve 4. sokete takmamızın sebebi nedir.2.si 3. bir ram aldıgımızda onu nereye takmamız gerekir.

Arkadaşlar 4 soketli bir anakartta rami 2 ve 4. sokete takmamızın sebebi nedir.2.si 3. bir ram aldıgımızda onu nereye takmamız gerekir.
2 4 1 3 diye bliyorum sırayı

Çift kanal (dual channel) çalışması için ilk slot ile 3. slota takılır veya 2. ile en sağ 4. slota takılır. Eğer bu şekilde takmazsanız çift kanal olmaz. 4 slotlu anakarta 3 RAM takmanızı önermem. RAM'ler aynı olsun. Farklı özelliklerdeki RAM takmanız stabilizasyonu etkiler.

Dalga geçmeye gelmiştim ama konu içeriğini ben de merak ediyordum :)

Dalga geçmeye gelmiştim ama konu içeriğini ben de merak ediyordum :)
Ne konuda DALGA ?
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Çift kanal (dual channel) çalışması için ilk slot ile 3. slota takılır veya 2. ile en sağ 4. slota takılır. Eğer bu şekilde takmazsanız çift kanal olmaz. 4 slotlu anakarta 3 RAM takmanızı önermem. RAM'ler aynı olsun. Farklı özelliklerdeki RAM takmanız stabilizasyonu etkiler.
Peki 1-3 mü 2-4 mü bunu nerden öğrenicem anakart veya ram modeline göremi değişiyor yoksa 2 side mümkünmü her modelde

Çünkü o sekilde takıldığında çift kanal olarak çalışırlar, bu da biraz daha performans demek. Bir de bazen 1-3 veya 2-4 şeklinde takmayinca ramler çalışmayabilir.

3. Bir ram almanı tavsiye etmem, alacaksan 2 tane daha al. Çünkü 3. yü taktiginda çift kanal bozulur. Ama tüm slotları doldurduğu da çift kanal kullanabilirsin.

Çünkü o sekilde takıldığında çift kanal olarak çalışırlar, bu da biraz daha performans demek. Bir de bazen 1-3 veya 2-4 şeklinde takmayinca ramler çalışmayabilir.

3. Bir ram almanı tavsiye etmem, alacaksan 2 tane daha al. Çünkü 3. yü taktiginda çift kanal bozulur. Ama tüm slotları doldurduğu da çift kanal kullanabilirsin.
peki 1-3 2-4 2 side aynı şeymi 1-3 e taksam aynı 2-4 e taksam aynı performansmı olur.

Anakart kitapciginda yazmasi gerek. Bildigim kadari ile hangi slotlara taktiginiz fark ediyor.

Kural 18: Eski Konuları Yükseltmek
Bende 6 tane ram slotu var hangi sırayla takmalım, birde buna ek olarak ramlar farklı gb a sahip, stabilizasyon bozuluyormu?

Durum
Bu konu kilitlenmiştir.
Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,217,958
Üyeler
197,326
Son üye
pikacuuu36
Geri