RAM OC`lamak.

terebayt

80+ Gold
Reaksiyon skoru
4,518
Bu RAMè sahibim sorularım;
1- Cl düşürmek ne işe yarar?
2- Mhz yükseltmek mi cl düşürmek mi daha faydalı olur?
3- Mhz kaybetmeden cl düşürebilir miyim ya da cl arttırmadan mhz yükseltebilir miyim?
4-Mhz yükseltmek FPS ime ne kadarlık bir artış sağlar?

Sistemin diğer parçaları;
1- R5 2600
2- RX590 pulse
3- B450m S2h
4- Apacher Panther 240GB SSD

Şimdiden yardım edenlere çok teşekkürler:):)

1- Cl düşürmek ne işe yarar?
Gecikme düşünce mantıken performans da artar. Devasa bir fark beklememek lazım ancak tabii ki artısı bulunuyor.
2- Mhz yükseltmek mi cl düşürmek mi daha faydalı olur?
Frekans yükseltmek daha zordur, gecikme düşürmek ise daha kolay. İkisi de faydalı.
3- Mhz kaybetmeden cl düşürebilir miyim ya da cl arttırmadan mhz yükseltebilir miyim?
Evet, ikisi de yapılabilir.
4-Mhz yükseltmek FPS ime ne kadarlık bir artış sağlar?
Arttırdığınız frekansa ve oyuna göre değişir.
@RevDeisDou nasıl ve kaç MHz'e çıkarması gerektiğini de siz söylersiniz artık :D.

Gecikme düşünce mantıken performans da artar. Devasa bir fark beklememek lazım ancak tabii ki artısı bulunuyor.

Frekans yükseltmek daha zordur, gecikme düşürmek ise daha kolay. İkisi de faydalı.

Evet, ikisi de yapılabilir.

Arttırdığınız frekansa ve oyuna göre değişir.
@RevDeisDou nasıl ve kaç MHz'e çıkarması gerektiğini de siz söylersiniz artık :D.
Teşekkürler yardımınız için anakartım 3200mhz destekliyor galiba 3000Mhz ve 3200Mhz arasında 1-2 FPS oynadığı için CL düşürmeyi düşünüyorum cl düşürmek FPS e etki eder mi? ve kaç cl ye kadar düşürebilirim?
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Bir de cl 19 ile 16 arasında ne gibi fark var gözle görülür bir fark ve ya hissedilir bir fark oluyor mu?

Teşekkürler yardımınız için anakartım 3200mhz destekliyor galiba 3000Mhz ve 3200Mhz arasında 1-2 FPS oynadığı için CL düşürmeyi düşünüyorum cl düşürmek FPS e etki eder mi? ve kaç cl ye kadar düşürebilirim?
Öncelikle önemli değil. Elinizdeki olan anakartın 3600 MHz'e kadar desteği var, 3200 MHz değil yani. 3600 MHz'e çıkar mı bilmiyorum ama 3400 MHz yapıp CL14 falan da yapabilirsiniz.

Öncelikle önemli değil. Elinizdeki olan anakartın 3600 MHz'e kadar desteği var, 3200 MHz değil yani. 3600 MHz'e çıkar mı bilmiyorum ama 3400 MHz yapıp CL14 falan da yapabilirsiniz.
Teşekkürler RAMleri 3600 cl 15 yapsam nasıl olur mesela volorant da kaç fps artışım olur?

Çok soru sordum sizin de vaktinizi alıyorum ama teşekkür ederim yardımınız için.

Bir de bios yükseltmem gerekir mi şuan f40 sürümü yüklü galiba f50 ye yükseltmem gerekli mi?

Teşekkürler RAMleri 3600 cl 15 yapsam nasıl olur mesela volorant da kaç fps artışım olur?

Çok soru sordum sizin de vaktinizi alıyorum ama teşekkür ederim yardımınız için.
Dediğim gibi devasa bir fark olacağını sanmıyorum. Ancak elinizde olan RAM'den daha fazla performans almış olacaksınız teknik olarak. 3400 MHz CL14 yapacağınızı düşünüyorum. Tabii ki GIGABYTE anakartlarda nasıl yapıldığını tam bilmiyorum o yüzden @RevDeisDou hocamızdan yardım almanız daha iyi olur. Anakartınız onunla aynı ve RAM overclock konusunda gayet bilgili birisi. O size daha fazla yardımcı olur.

Tamam teşekkürler.

@RevDeisDou hocam bakar mısınız?

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,181,125
Üyeler
187,453
Son üye
meeptt