Ram Overclock Adata D30

3733 16-21-19-19-36 1.4v dene bence. Ayarları nereye gireceğini biliyor musun
Daha önce oc yapmadım . bir arkadaşım bu hafta buraya geleceğini söyledi ben yaparım dedi ama kesin değil. anlatırsan güzel olur. o gelmezse ben kendim yapacağım. birde anakartım 3600 mhz destekliyor diye biliyorum. 3733 sıkıntı yaratır mı ?

Daha önce oc yapmadım . bir arkadaşım bu hafta buraya geleceğini söyledi ben yaparım dedi ama kesin değil. anlatırsan güzel olur. o gelmezse ben kendim yapacağım. birde anakartım 3600 mhz destekliyor diye biliyorum. 3733 sıkıntı yaratır mı ?
Ben aynı anakartı kullanıyorum. 4400 MHz' e kadar sorunsuzca çıktım. 3733 CL16 RAM kullanıyorum imzama bakabilirsin

Benimde Adata D30 Ama Samsung B Çipi Var Oc Olmayan

Ben aynı anakartı kullanıyorum. 4400 MHz' e kadar sorunsuzca çıktım. 3733 CL16 RAM kullanıyorum imzama bakabilirsin
Tamam aynı anakartı kullanıyorsan çok güzel. peki bana nasıl yapıcağımı yazma yada fotograflama hangisine vaktin var ise yardımcı olabilir misin ? birde ramlere oc yaptıktan sonra test edin diyorlar. kararlılık programları var diyorlar . ismi nedir o programın ?

Tamam aynı anakartı kullanıyorsan çok güzel. peki bana nasıl yapıcağımı yazma yada fotograflama hangisine vaktin var ise yardımcı olabilir misin ? birde ramlere oc yaptıktan sonra test edin diyorlar. kararlılık programları var diyorlar . ismi nedir o programın ?
Memtest64/86

Tamam bu programı da indireceğim. Nasıl yapacağım hakkında yardımcı olabilecek misin ? Aynı anakartı kullanıyormuşuz . yapacağım ayarlar senin yaptıklarının aynısı olacağından kolay yaparım hiç yapmamış olsam bile.

BIOS' a giriyosun. 2. seçeneğe tıkladığında burası çıkar karşına. System memory multiplere 37 yaz entere bas 3733 olcak. Sonra altta memory timing mode var. Orayı manuel yap. Ve standard Timig Control deki autolara yukarıdan aşağıya sırasıyla şunu yaz. 16-20-19-19-36 Advanced Timing Control kısmındaki tRC ise 60 olmalı. Burayı ayarlayınca esc' ye bas ilk sayfaya gel.
1602521282880.png

BU sefer 3. seçeneğe gir. Karşına böyle bi ekran gelicek. DRAM Voltage yazanı 1.4v yap space tuşuna basa basa
1602521459219.png

En son ise F10+Enter. Görüntü gelmez ise yaz

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,200,549
Üyeler
190,760
Son üye
ömer45
Geri