Ram Overclock Adata D30

BIOS' a giriyosun. 2. seçeneğe tıkladığında burası çıkar karşına. System memory multiplere 37 yaz entere bas 3733 olcak. Sonra altta memory timing mode var. Orayı manuel yap. Ve standard Timig Control deki autolara yukarıdan aşağıya sırasıyla şunu yaz. 16-20-19-19-36 Advanced Timing Control kısmındaki tRC ise 60 olmalı. Burayı ayarlayınca esc' ye bas ilk sayfaya gel.
Alıntıyı görüntüle

BU sefer 3. seçeneğe gir. Karşına böyle bi ekran gelicek. DRAM Voltage yazanı 1.4v yap space tuşuna basa basa
Alıntıyı görüntüle
En son ise F10+Enter. Görüntü gelmez ise yaz
Tamam bunu yapacağım. Ancak bugün yapamam. yaptığım zaman direk yazarım buraya. bu ayarlarla görüntü gelmeme ihtimali var mı ? görüntü gelmez ise nasıl geri döndüreceğim?

Tamam bunu yapacağım. Ancak bugün yapamam. yaptığım zaman direk yazarım buraya. bu ayarlarla görüntü gelmeme ihtimali var mı ? görüntü gelmez ise nasıl geri döndüreceğim?
Görüntü gelmez ise BIOS Pilini çıkarıp takarsın ya da CMOS_reset pinlerine kısa devre yaparsın

Bu yapıcağım ayarların veya görüntü gelmezse bios sıfırlamanın sisteme herhangi bir zararı olur mu ? birde rami dediğin gibi 3733 mhz e çekip kullanırsam ömrü azalır mı ?
Niye azalsın. 20 yıllık ömründen bi 2-3 yıl gider evet.

Niye azalsın. 20 yıllık ömründen bi 2-3 yıl gider evet.
Konı dışı ama bunun için konu açmak istemedim kısa bir şey olduğu içi.

Benim bios un güncellemesi varmışta. kimisi diyor format atmak gerekir diyor bios güncelledikten sonra kimisi de gerek yok güncelle devam et kaldığın yerden diyor . şimdi bios güncellesem format gerekli mi ?

Konı dışı ama bunun için konu açmak istemedim kısa bir şey olduğu içi.

Benim bios un güncellemesi varmışta. kimisi diyor format atmak gerekir diyor bios güncelledikten sonra kimisi de gerek yok güncelle devam et kaldığın yerden diyor . şimdi bios güncellesem format gerekli mi ?
Dümdüz güncelle format falan gerekmiyor

Yeni sistem topladım. Sistemim XFX 5700 XT , Ryzen R5 3600X , Gigabyte B450M S2H , Adata XPG Gammix D30 8x2 3000mhz Ram , 512GB m2 James Donkey SSD. sistem özelliklerim bu. Ben ramlerimi anakartımın desteklediği son değer olan 3600 MHZ e çekmek istiyorum. Ancak masaüstü sisteme yeni geçtim ve oc daha önce yapmadım yardımcı olabilecek var mı ?
Kardeşim öncelikle selamun aleylüm hayırlı olsun sistemin. Aldığın sistem phantom xt gold mu? İşlemcin tray işlemci mi? Yanında fan geldi mi?

Saolasın .
Kardeşim öncelikle selamun aleylüm hayırlı olsun sistemin. Aldığın sistem phantom xt gold mu? İşlemcin tray işlemci mi? Yanında fan geldi mi?
Evet kardeşim. İncehesap tan aldım Phantom Gold. işemci Tray. Siyah bir kutu geldi içinde farklı anakartlar için sabitleme aparatları vs vardı . amd nin kutusu değil düz siyah bir kutusu vardı. fan takılı bir şekilde geldi. amd nin kendi fanı.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Bu arada aklında bulunsun kardeşim. Bu sistemi alıcaksan eğer Gamepower Horizon kasası güzel . ben onu aldım. iyi soğutuyor . ancak kasanın fanlarının sadece ışıklandırmasını değiştirebiliyorsun. fanlar , bilgisayarda bir şey açık olmasa bile fullde çalışıyor. bu da biraz ses yapıyor.

Son düzenleme:
Saolasın .

Evet kardeşim. İncehesap tan aldım Phantom Gold. işemci Tray. Siyah bir kutu geldi içinde farklı anakartlar için sabitleme aparatları vs vardı . amd nin kutusu değil düz siyah bir kutusu vardı. fan takılı bir şekilde geldi. amd nin kendi fanı.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Bu arada aklında bulunsun kardeşim. Bu sistemi alıcaksan eğer Gamepower Horizon kasası güzel . ben onu aldım. iyi soğutuyor . ancak kasanın fanlarının sadece ışıklandırmasını değiştirebiliyorsun. fanlar , bilgisayarda bir şey açık olmasa bile fullde çalışıyor. bu da biraz ses yapıyor.
Agam peki ekran kartı nasıl hiç inceleme videosu yok Türkçe oyunlarda deneme şansın oldu mu?

Agam peki ekran kartı nasıl hiç inceleme videosu yok Türkçe oyunlarda deneme şansın oldu mu?
Valorant ta denedim. 190-310 Fps arası değişiyor. genel olarak 250-280 arası geziniyor. rocket league denedim oyunun izin verdiği max değerlerde hep. internetim yavaş olduğundan cod warzone indiremedim hala. indiği zaman onda da bakıcam ama arakadaşımda var 150 fps civarlarında oynuyor o da.

Gigabyte'ın uygulamasında oc kısmı varmış. Bugün biraz kurcaladımda gördüm burdan 3733 seçince diğer ayarlamaları kendisi mi yapıyor ? yoksa oradan oynama yapınca diğer seçeneklerde aktif mi oluyor ? buradan değil biostan yapıcam hafta sonu ama buradan basit bir şekilde oluyordur belki diye sormak istedim.

Ekler

• Ekran Görüntüsü (2).png
    Ekran Görüntüsü (2).png
    53.9 KB · Hit: 63
Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Çevrim içi yöneticiler

Forum istatistikleri

Konular
1,200,689
Üyeler
190,786