RevDeisDou
80+ Titanium
- Katılım
- 23 Mart 2020
- Mesajlar
- 44,709
- En İyi Cevap
- 18
- Reaksiyon skoru
- 49,409
RAM voltajı nedir? Aida64 ile bakar mısın?1.2 vererek başladım sonuç değişmedi, intel burn testte 2. adıma geçer geçmez 81-82 dereceyi buldu
RAM voltajı nedir? Aida64 ile bakar mısın?1.2 vererek başladım sonuç değişmedi, intel burn testte 2. adıma geçer geçmez 81-82 dereceyi buldu
Ryzen 1000 2000 serisi ısınan seridir. Isınma sorunları 3000 serisinde çözüldü.Cooler Master Hyper 212 Black Edition
1.360 VRAM voltajı nedir? Aida64 ile bakar mısın?
Macun 1 hafta kadar önce değişti arctic mx 4Ryzen 1000 2000 serisi ısınan seridir. Isınma sorunları 3000 serisinde çözüldü.
Acaba termal macun kurumuş olabilir mi?
BIOS' dan 1.33v yapar mısın?1.360 V
2933MHz'e düşürüp 1.330 verdim ama herhangi bir değişim göremedim. Yalnız BIOS ekranında 2750MHz ve üstü frekanslarda CPU fan tekrar ayarlanır tarzı bir yazı gördüm. Alakalı olabilir mi? Bundan önceki RAM'ler 2400MHz'de çalışıyordu. Sıcaklık değerleri 30-35 civarındaydıBIOS' dan 1.33v yapar mısın?
2750 üstünde fan daha hızlı çalışır tahminimce. O ram frekansı işlemciye de gidiyor 1 ve 2. nesilde. xmp kapatıp 1.2v' da dener misin? 2133 MHz' de yani.2933MHz'e düşürüp 1.330 verdim ama herhangi bir değişim göremedim. Yalnız BIOS ekranında 2750MHz ve üstü frekanslarda CPU fan tekrar ayarlanır tarzı bir yazı gördüm. Alakalı olabilir mi? Bundan önceki RAM'ler 2400MHz'de çalışıyordu. Sıcaklık değerleri 30-35 civarındaydı
CL16 yazan sanırsam timing ayarları, onlara hiç ellemeyip xmp kapatıyorum, 2133 MHz'e düşürüp 1.2v da çalıştırıyorum yanlış mıyım?2750 üstünde fan daha hızlı çalışır tahminimce. O ram frekansı işlemciye de gidiyor 1 ve 2. nesilde. xmp kapatıp 1.2v' da dener misin? 2133 MHz' de yani.
BIOS sıfırlayın direkt. Otomatik 2133' e dönsün.CL16 yazan sanırsam timing ayarları, onlara hiç ellemeyip xmp kapatıyorum, 2133 MHz'e düşürüp 1.2v da çalıştırıyorum yanlış mıyım?
İşlemci boşta 40 dereceye düştü, ama altına kesinlikle düşmüyor. İnternet sayfası açılırken vb CPU kullanımı anlık %10 - 20 olunca 45-50 olup geri düşüyor. BIOS sıfırlamadan önce 55-60 gibi bir rakama ulaşıyordu.BIOS sıfırlayın direkt. Otomatik 2133' e dönsün.
Niyese XMP açıkken kendini boostluyor boşta işlemci. XMP açmadan manuel olarak XMP değerlerini girelim mi?İşlemci boşta 40 dereceye düştü, ama altına kesinlikle düşmüyor. İnternet sayfası açılırken vb CPU kullanımı anlık %10 - 20 olunca 45-50 olup geri düşüyor. BIOS sıfırlamadan önce 55-60 gibi bir rakama ulaşıyordu.
Yardımcı olduğun taktirde her şeyi yaparım. burn testte 2. adıma kadar bekledim sonra çıktım. 90 dereceyi bulacağını zannetmiyorum testin sonunda. Bu arada test esnasında ilk kez işlemci fan sesi kulağıma geldi inceden. Daha önce duymamıştım öyle çalıştığını. Vermem gereken bir diğer detay var, ne kadar yardımı olur bilmiyorum ama şöyle, Ryzen master indirip kurdum zamanında ve overclock yapmayı denedim bakalım nasıl olacak diye yalnız uygulama overclocklayamadı. Anakartım desteklemiyormuş meğerse. O zaman dikkatimi çekmişti sistem üzerinde 3.2 GHz olan işlemcinin CPU Z de 3.6-3.7 GHz aralığında çalıştığı. Öylesine bir detay bu. Belki işe yarar diye yazıyorumNiyese XMP açıkken kendini boostluyor boşta işlemci. XMP açmadan manuel olarak XMP değerlerini girelim mi?
MSI BIOS' u hakkında 0' ım ama Dram Timing Control diye bir yer olması gerektiğini biliyorumYardımcı olduğun taktirde her şeyi yaparım. burn testte 2. adıma kadar bekledim sonra çıktım. 90 dereceyi bulacağını zannetmiyorum testin sonunda. Bu arada test esnasında ilk kez işlemci fan sesi kulağıma geldi inceden. Daha önce duymamıştım öyle çalıştığını. Vermem gereken bir diğer detay var, ne kadar yardımı olur bilmiyorum ama şöyle, Ryzen master indirip kurdum zamanında ve overclock yapmayı denedim bakalım nasıl olacak diye yalnız uygulama overclocklayamadı. Anakartım desteklemiyormuş meğerse. O zaman dikkatimi çekmişti sistem üzerinde 3.2 GHz olan işlemcinin CPU Z de 3.6-3.7 GHz aralığında çalıştığı. Öylesine bir detay bu. Belki işe yarar diye yazıyorum
https://hizliresim.com/kCPgVm 1MSI BIOS' u hakkında 0' ım ama Dram Timing Control diye bir yer olması gerektiğini biliyorum