Neler Yeni

Ram seçiminde hatamı yaptım?

Alik8525

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
1
İsim
Ali-Naqiyev
Herkese mrb uzun süredir aklımda yeni PC toplama geçiyordu (bu arda Azerbaycandan yazıyorum yazım hataları af buyura) ve sistemimin parçalarını tedarik etdim
işlemci: AMD ryzen 5950X
anakart: Asus x570 Croshair VIII Formula
sıvı soğutma: Asus Ryujni 360
m2 sdd: samsung 980 pro 1TB
pc kasa: Cougar panzer max-g
fan: cooller master 120mm halo ve 140mm halo
ram: Gskill trident z 4400 mhz 16x2
ekran kartı: 1050Ti (4 yıldır kullanıyorum sıkıntısız ve temiz kart)

PC topladım açtım CODE 00 hatası aldım!:oops::oops: düşünsenize tüm o kablolama işi ve diğer emekleri yeniden ve sıfırdan söküb yeniden topladım ve sonuç yine CODE 00o_Oo_O
sonra remin üzerinde İNTEL XMP yazısını fark etdim sorunumun remlerin AMD uyumlu olmamasındanmı kaynaklanıyor ? halbuki reminde üzürinde İNTEL logosu var bu konuda bana yardımcı olurmusunuz LÜTFEN

Ekler

• 20211120_162607.jpg
    20211120_162607.jpg
    2 MB · Hit: 59
  • 20211120_162612.jpg
    20211120_162612.jpg
    2.2 MB · Hit: 61

ByDost

80+
Seçtiğiniz PSU nedir? Aldığınız hata genelde PSU hatası

ByDost

80+

Omeraslan93

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
777
İsim
Ömer Aslan
Hayır orada ıntel yazması sorun degıl bunu bizzat vatanı arayıp sordum.Ben de amd sısteme ıntel yazan ram taktım o reklam gıbı bısey.Sorunun baska forumda bılen vardır mutlaka

ByDost

80+
eski zaman içinde de başıma buna benzer bişeygelmişdi AMD remi intel anakarta taktım görüntü vermedi aynı remleri amd taktim çalışdı.
Ram amd, intel seçimi yapmaz! MHZ olarak değerlendirir. Anakartını inceledim 4800'e kadar destekliyor. Konuyu araştırdım asus bana CODE 00 hatasının olacağını
böyle açıkladı

ByKayseriLi

80+ Bronze
O genelde çoğunda var intel reklamı yapıyorlar. Bende de Gskill'in RipjawsX olanı var DDR3 sıfır almıştım onda da vardı İntel reklamları sonuçta ram tipi anakartın ile aynı sorun olmaz. 00 hatasını da bilemedim belki güncel bios kurularak çözülebilir gibime geliyor.

Alik8525

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
1
İsim
Ali-Naqiyev
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Ram amd, intel seçimi yapmaz! MHZ olarak değerlendirir. Anakartını inceledim 4800'e kadar destekliyor. Konuyu araştırdım asus bana CODE 00 hatasının olacağını

böyle açıkladı
biraz sayfanın altlarına doğru inersen remin de ekran katınında yapa bileceğini söylüyorlar
Mesaj otomatik birleştirildi:

AMD ryzen uyumlu rem nedir peki bilen varmı?

abi eski zamanlarda başıma böyle bir şey geldi intel ddr2 anakarta amd uyumlu ram taktım görüntü ala bilmedin remi değişince sorun cözüldü

ByDost

80+
AMD ryzen uyumlu rem nedir peki bilen varmı?
Yalan satış sitesi

abi eski zamanlarda başıma böyle bir şey geldi intel ddr2 anakarta amd uyumlu ram taktım görüntü ala bilmedin remi değişince sorun cözüldü
Arkadaşına sor bakayım anakart MHZ desteği tutuyormuymuş. O sorunu yaşaması için uyumsuz olması gereken tek şey bu!

Alik8525

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
1
İsim
Ali-Naqiyev

ByDost

80+
RAM Nedir?
RAM, Türkçe anlamıyla Rastgele Erişimli Bellek bilgisayarın temel “geçici depolama” birimidir. En temel ve en hızlı depolama birimlerinden biri olan RAM, HDD ve SSD’den de hızlı bir işleyişe sahiptir. Geçici olarak depolama görevini yapan RAM’deki veriler bilgisayar kapandığında ya da enerji tamamen kesildiğinde silinmektedir. Bilgiler kalıcı olarak depolanmadığı için bilgisayar bellekleri hızlı bir şekilde veri aktarımı yapmaktadır.

RAM Seçimi Nasıl Yapılmalıdır?
Piyasada çok sayıda sunucu RAM bulunmaktadır. RAM’ler genellikle 2, 4, 8 ve 16 GB gibi kapasitelere sahiptir. Sunucu bellek seçimi sadece bu değerlere bakılarak yapılmaz. Kapasitesinin yanı sıra, gecikme süresi, RAM hızı, işlemci ve anakart ile uyumu gibi etkenler de RAM seçiminde göz önüne alınmalıdır.

Kullanım Amacına Göre RAM Seçimi
RAM bellek bilgisayarın kullanım amacına göre değişiklik göstermektedir. Kullanıcının yaptığı işe ve işleme göre değişik RAM ihtiyaçları doğmaktadır. İnternette takılmak, video izlemek gibi bilgisayarı yormayan işlemler RAM’a ihtiyaç duymazken, görselliği yüksek oyunlar, yüksek çözünürlüklü videolar, CAD gibi yüksek kaynak isteyen işlemlerde RAM önemli bir rol oynar.

RAM Seçiminde İşlemci Özellikleri
Alınacak RAM belirlenmeden önce bilgisayarınızda yer alan işlemcinin RAM kapasite sınırını bilmek gerekiyor. Toplamda 8 GB bellek kapasitesi olan bir işlemciye 16 GB bellek takmaya çalışırsanız sistem çalışmayacaktır.

Belleğin sahip olduğu kapasitenin yanı sıra işlemcinin hız limiti de bilinmelidir.

Bellek Seçiminde Slot Sayısı
Bilgisayarımızda RAM’lerin ana karta oturduğu belirli yuvalar bulunuyor. RAM almadan önce bu yuvaların yani slotların hangisinin boş ve hangisinin dolu olduğunun kontrol edilmesinde yarar vardır. Çoğu dizüstü bilgisayarda 2 slot bulunur ve bellek bunların sadece birine veya ikisine de takılmış olabilir. Bunların sadece birine veya her ikisine takılmış olabilir.

CAS Hızı
RAM seçerken dikkat edilmesi gereken önemli noktalardan biri de gecikme süresidir. “CAS Latency” olarak bilinen gecikme süresi, RAM’in veriyi pinlere iletme süresini belirler. Bu nedenle, bu değer ne kadar küçükse bellek o kadar hızlıdır. Ürün seçerken genellikle nano saniye yani ns birimi 6 ns-11 ns arası bir değerdedir. Bu değer ne kadar düşükse belleğiniz o kadar hızlıdır.

Alik8525

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
1
İsim
Ali-Naqiyev
bir kaç bilgisayar servisine ve bilgisayarcıya sordum her kes remin amd uyumlu olmadığı için CODE 00 hatası aldığımı bunun için görüntünün gelmediğini söyledi. siz ne yapmamı önerirsiniz?

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,055,165
Üyeler
167,620
Son üye
AnnTi
Top Bottom