Merhabalar şuanda elimde bulanan iki adet ayrı anakart var am4 am5 olmak üzere am4 olan asus tuf gaming Asus TUF GAMING B450M-PRO II anakartında sadece a1 slotu çalışmakta cpu pinlerini kontrol ettim silgi ile sildim ramlarin ikiside a1 slotunda çalışıyor fakat diğer slotlarda dediğim gibi çalışmıyor ayrıca slotları da fırça ile kuru bir şekilde temizledim aynı şekilde am5 olan anakart MSI X670E Gaming Plus Wi-Fi ise sadece b1 slotunu görüyordu cpu pinlerini yine kontrol ettim silgi vs işlemleri tekrar denedim fakat malesef yine bir çözüm alamadım am4 için kullandığım ram G.Skill Trident Z 2x8 gb tabi şuan sadece birini kullanabiliyorum am5 için de XPG Lancer RGB 16 GB 6400 MHz CL32 yine 2 adet tabi normalde fakat şuanda tek ram ile açılıyor am5 için son çözüm garantiye gönderdim şuanda tamirde slot değişimi dendi neden yaşanmış olabilir slotlarda fiziksel hasar da yok ama herhangi bir yerde bulamadım benzer sorun tabi nasıl çözerim de am5 de bios ayarlarından smart access memory i yi açarken yaşandı sorun bir daha çalışmadı diğeri standart çalışırken bir anda olmaya başlamıştı o yüzden yeni bir kasa yapmıştım hem am5 e geçiş yapmış olayım diye
Diğer parçalar :
Ekran kartı: rx 6700 xt am4 -rx 9070 xt am5
İşlemci : ryzen 5 3600 x am4 - ryzen 5 7500 f am5
Güç kaynağı : thermaltake tr2 s 750w ikisi içinde aynısını kullandım denerken
Diğer parçalar :
Ekran kartı: rx 6700 xt am4 -rx 9070 xt am5
İşlemci : ryzen 5 3600 x am4 - ryzen 5 7500 f am5
Güç kaynağı : thermaltake tr2 s 750w ikisi içinde aynısını kullandım denerken