RAM Yükseltmek

Reaksiyon skoru
87
Laptopumun RAM'ini yükseltmek istiyorum. Yeni alıcağım RAM ile Hazırda bende olan RAM'in hangi özellikleri aynı olmalı? DDR4 2666mhz ram'im var herhangibi bir ddr4 2666mhz ram ile kendi ramim uyum sağlarmı yoksa başka bir özellik te aynı olmalı mı?

Laptopumun RAM'ini yükseltmek istiyorum. Yeni alıcağım RAM ile Hazırda bende olan RAM'in hangi özellikleri aynı olmalı? DDR4 2666mhz RAM'im var herhangibi bir ddr4 2666mhz RAM ile kendi ramim uyum sağlarmı yoksa başka bir özellik te aynı olmalı mı?
DDR4 olmasına ve hızlarının aynı olmasına dikkat edin. Uyum sağlar diye düşünüyorum.

Laptopumun RAM'ini yükseltmek istiyorum. Yeni alıcağım RAM ile Hazırda bende olan RAM'in hangi özellikleri aynı olmalı? DDR4 2666mhz RAM'im var herhangibi bir ddr4 2666mhz RAM ile kendi ramim uyum sağlarmı yoksa başka bir özellik te aynı olmalı mı?
Elindeki ram "DDR4 - 2666 mhz - CL16" ise, takacağın ram "DDR4 - 2666 mhz - CL16" olmalı.

Bazı farklı durumlar var;

Bazı anakartlarda farklı Mhz değerlerine sahip ramleri çalıştırabiliyorsun, ramler sistemdeki düşük olan frekansa göre çalışıyor.
Örnek vermek gerekirse; "DDR4 - 2666 mhz - CL16" + "DDR4 - 3000 mhz - CL16" ram takıyorsun, ikisi de 2666 olarak çalışıyor.

Bazılarında da özellikleri birbirinin aynısı da olsa, marka ve numaraları farklı olduğu için çalıştıramıyorsun.
Takacağın anakartın RAM Destek listesi olmalı. Takmayı düşündüğün RAM'in kodunu o listede bulursan, sorunsuz kullanırsın.
Bazı anakart modellerinin listesinde de bazen RAM kodu yazmaz, ama RAM sorunsuz çalışır.

Bu videoda da alakasız 2 ram'in aynı sistemde sorunsuz çalışmasını görebilirsin.

Elindeki RAM "DDR4 - 2666 mhz - CL16" ise, takacağın RAM "DDR4 - 2666 mhz - CL16" olmalı.

Bazı farklı durumlar var;

Bazı anakartlarda farklı Mhz değerlerine sahip ramleri çalıştırabiliyorsun, ramler sistemdeki düşük olan frekansa göre çalışıyor.
Örnek vermek gerekirse; "DDR4 - 2666 mhz - CL16" + "DDR4 - 3000 mhz - CL16" RAM takıyorsun, ikisi de 2666 olarak çalışıyor.

Bazılarında da özellikleri birbirinin aynısı da olsa, marka ve numaraları farklı olduğu için çalıştıramıyorsun.
Takacağın anakartın RAM Destek listesi olmalı. Takmayı düşündüğün RAM'in kodunu o listede bulursan, sorunsuz kullanırsın.
Bazı anakart modellerinin listesinde de bazen RAM kodu yazmaz, ama RAM sorunsuz çalışır.

Bu videoda da alakasız 2 RAM'in aynı sistemde sorunsuz çalışmasını görebilirsin.
teşekkür ederim. birde benim ramimin cl değeri 13 ama internette hiçbiyerde cl13 2666mhz ddr4 yok. ya ddr3 oluyor ya cl 19 oluyor. acaba cl değerinemi yanlış baktım?

Ekler

• Ekran Alıntısı.webp
    Ekran Alıntısı.webp
    12.1 KB · Hit: 46
teşekkür ederim. birde benim ramimin cl değeri 13 ama internette hiçbiyerde cl13 2666mhz ddr4 yok. ya ddr3 oluyor ya cl 19 oluyor. acaba cl değerinemi yanlış baktım?
CAS Latency dediği CL değeri

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,184,163
Üyeler
187,943
Son üye
EmoCukNotFound
Geri