Ram yüzünden fps drop

Gecikme neden o kadar yüksek?

69 latency ddr5 için normal mi bilmem ama ddr4 3200 cl16 da çalışıyormuş gibi gecikmesi var. Hynix a-die olduğunu düşündüğümüzde hak ettiği gecikme o olmamalı bence

6000 cl28 için o gecikme “tahminim”e göre yüksek kalmış
DDR5 için 60 altı gecikme çok iyi değerler. En az 52 sn civarı gördüm daha altı ekstrem olur zaten.

Ddr5 hakkında bilgim olsa biraz ben hallederdimde ddr5 beni aşıyor. Ama ben genel olarak 6000 cl28 skorlarına baktığımda bana biraz yüksek geldi ondan

Yüksek gelmesinin sebebi nedir onu bilemem ama. Ddr4 olsa kitabını biliyorumda
valla bi kaç ayar yaptım 64.5 gördüm gene kasmalar saçmalamalar anlamadım gitti bu ramleri işlemciyi ya bi sistem dizelim dedim burnumdan geldiş

valla bi kaç ayar yaptım 64.5 gördüm gene kasmalar saçmalamalar anlamadım gitti bu ramleri işlemciyi ya bi sistem dizelim dedim burnumdan geldiş

Sadece stabiliteye odaklanın latency düşüşüne değil. Latency düşük diye sevinirsiniz gene bi tomar sorun olabilir oyunda

Benim latencyde vermeere göre oldukça düşük ama teste bıraktım 2. Saatten sonra hata verdi gene günlerce uğraşıcam 😃

Bu arada ram overclokunda anakartta önemlidir. Malesef. 1908 model Ford Model T ye günümüz f1 motorunu koymaya çalışsanız bile motor süper olsada yürüdüğü kasa model t olunca gene çakılırsınız kullanamazsınız verimli kısaca

Aylarınızı alır stabil bi ram için. Çalışmıyorsanız haftalar :)

Mhz yükseldikçe CL gecikmesi de yükseliyor.
Bunlar ters orantılı neden olmadı şuana kadar anlamadım gitti.

Mhz yükselip gecikme yani cl değeri de düşmeliydi gecikmesi yani. Ne bileyim

Onu sen yapıyorsun ve adı overclock oluyor işte. Mhz artarken cl yi düşürmek senin elinde. Çoğu zaman basit iş.

Tüketiciye paslıyor o ramlerin yeteneğini. Üretici “en safe” çalışma koşulunu sağlamak zorunda

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,197,643
Üyeler
190,247
Son üye
cnbrex
Geri