Neler Yeni

Rehber Ramazanda daha rahat ve daha az zorlanarak nasıl oruç tutulur? Kısa bir rehber

eraychu

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
958
İsim
Eray
İlgilendiği Kategoriler
Pokémon
çömha
1. olmazsan bana PC alıyorsun haberin olsun. O speedrunda Global sıralamada 1. olacaksın.

Bu amaçla konu açamıyoruz derken? anlamadım da
hayırlı ramazanlar demek için konu açmak yasak sanırım

Alper Arıkan

80+ Gold
En İyi Cevap
1
1. olmazsan bana PC alıyorsun haberin olsun. O speedrunda Global sıralamada 1. olacaksın.

Bu amaçla konu açamıyoruz derken? anlamadım da
Hani "iyi günler, nasılsınız" tarzında konular yasak ya o yüzden dedim :D

OdinSonThoR

80+ Gold
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
5,325
İsim
Cemal Faruk Koçak
Şu an ki açlık ve susuzluk barın % kaç? ;) (y)
Mesaj otomatik birleştirildi:

Teşekkürler, senin ki de kabul olsun.
Az önce yemek videoları izliyordum %70 di şimdi boş boş duvara bakıyorum %20 fln.
Susuzluk bana koymuyor :3

kandes22

80+ Platinum
En İyi Cevap
13
Hocam ben hadis inancına göre tutuyorum.
Hadis inancında kahvaltı ve iftara kadar 2 litre su hakkımız var. Dediklerinize gerek kalmıyor böyle daha kolay.

Mojo jojo

80+ Silver
Selamlar, bugün oyunlarda yaptığımız yeni başlayacaklar serisine bir rehber daha aslında bu rehber. Ama biraz daha farklı oyun rehberlerinden.
Hayatında ilk defa tutacak ve tutarken batırmak istemeyen kişiler, hemde sürekli oruç tutan deneyimli arkadaşlarımıza destek olmak amacı ile yazıyorum bu rehberi. Haydi başlayalım.

DOĞRU YEMEKLER
Gün boyu tutacağınız oruçta size destek çıkacak olan yemekleri iyi seçmeniz gerekiyor.
Aşırı baharatlı, çok tuzlu yiyecekler size oruç tutarken zorluk çıkaracaktır. O yüzden sahurda en klasik, en zorlamayacak yemek olan yumurtadan yiyoruz. Mümkünse haşlanmış olsun.
Meyve ve sebze de yiyebilirsiniz, serbestsiniz o konuda. En önemlisi, bol bol su içmeniz. Ben dün bir litre suyu içtim mesela sahurda.

Evet yemek kısmı bu kadardı. Şimdi geçelim asıl önemli kısma.

Niyet edip yattığınızda birer dakika boyunca şu kelimeleri diyin:
"Acıkmayacağım" ve "Susamayacağım". Bu kelimeleri derken, acıkmayacağım diyorsanız bir yemeği düşünün ve o yemeğin kırmızı işaret ile çizilmesini hayal edin. 1 dakika boyunca "acıkmayacağım" diyin. Yani odaklanarak. Bu kelimeleri derken başka bir şey düşünmeyin.
Susamayacağım derken de aynı mantığı uyguluyoruz. Bu sefer su ve onun da çizilmesini hayal ediyoruz, ve uyuyoruz.
Tabi bu durum sizin sabrınızla ve yediğiniz yemeklere göre daha etkili olacaktır veya etkisi daha az olacaktır.

Ben dün de böyle yaptım, ondan önce ki Ramazan aylarında da böyle yaptım ve çok ama çok az susadım, hiç acıkmadım. İftarda 1 bardak suyu bile sanki bütün gün su içiyormuşum da susuzluğum yok olmuş gibi bir durumda zar zor içtim.
Şu an da hiçbir açlığım yok ve susuzluğum çok az bir seviyede, iftarda su dolu sürahiye atlayacak kadar bir susuzluk yok.
Tabi bu durum herkeste aynı olmayabilir, değişkenlik gösterebilir.

Bunun bir benzerini sabah olan 09.20 dersi için yapmıştım, 09.00 da kalkacağım ve uykum olmayacak diyordum sürekli, işe yaradı da.
Daha önceden de sabah 10.00 da kalkacağım demiştim ve tekrarlamıştım, ve sabah 10.00'da kalkmıştım.

Bugünkü rehber çok kısa oldu, okuduğunuz için teşekkürler yine de.

Allah tuttuğunuz orucu kabul eder inşallah.
Hiç gerek yoktu.
Umarım senin tuttuğunu da kabul eder.

COMANDANTE

80+ Silver
En İyi Cevap
5
Dahası  
Reaksiyon skoru
4,282
İsim
Muhammed Talha Kuruçimen
Bir de arkadaşlar iftarınızı açarken yapabileceğiniz kadar yavaş ve çok çiğneyerek yiyin. Çünkü mideye saatlerdir yemek girmediğinden dolayı kramplar girebilir ve rahatsızlık verebilir. Bu arada güzel rehber eline sağlık.

Onurkotlutok05

80+ Gold
Okurken acikmam peki

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,033,725
Üyeler
163,870
Son üye
hybridrq