Neler Yeni

Rehber Ramazanda daha rahat ve daha az zorlanarak nasıl oruç tutulur? Kısa bir rehber

A.h.m.e.T

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
207
İsim
AhmeT K
İlgilendiği Kategoriler
Ağ, network, iss , internet
Eline sağlık güzel rehber olmuş

Ryzhem

80+ Gold
En İyi Cevap
1
Bişi dicem tam ezan okunduğunda su içip dua etsem orucum sayılıyormu

Maryo

80+ Platinum
En İyi Cevap
1
Selamlar, bugün oyunlarda yaptığımız yeni başlayacaklar serisine bir rehber daha aslında bu rehber. Ama biraz daha farklı oyun rehberlerinden.
Hayatında ilk defa tutacak ve tutarken batırmak istemeyen kişiler, hemde sürekli oruç tutan deneyimli arkadaşlarımıza destek olmak amacı ile yazıyorum bu rehberi. Haydi başlayalım.

DOĞRU YEMEKLER
Gün boyu tutacağınız oruçta size destek çıkacak olan yemekleri iyi seçmeniz gerekiyor.
Aşırı baharatlı, çok tuzlu yiyecekler size oruç tutarken zorluk çıkaracaktır. O yüzden sahurda en klasik, en zorlamayacak yemek olan yumurtadan yiyoruz. Mümkünse haşlanmış olsun.
Meyve ve sebze de yiyebilirsiniz, serbestsiniz o konuda. En önemlisi, bol bol su içmeniz. Ben dün bir litre suyu içtim mesela sahurda.

Evet yemek kısmı bu kadardı. Şimdi geçelim asıl önemli kısma.

Niyet edip yattığınızda birer dakika boyunca şu kelimeleri diyin:
"Acıkmayacağım" ve "Susamayacağım". Bu kelimeleri derken, acıkmayacağım diyorsanız bir yemeği düşünün ve o yemeğin kırmızı işaret ile çizilmesini hayal edin. 1 dakika boyunca "acıkmayacağım" diyin. Yani odaklanarak. Bu kelimeleri derken başka bir şey düşünmeyin.
Susamayacağım derken de aynı mantığı uyguluyoruz. Bu sefer su ve onun da çizilmesini hayal ediyoruz, ve uyuyoruz.
Tabi bu durum sizin sabrınızla ve yediğiniz yemeklere göre daha etkili olacaktır veya etkisi daha az olacaktır.

Ben dün de böyle yaptım, ondan önce ki Ramazan aylarında da böyle yaptım ve çok ama çok az susadım, hiç acıkmadım. İftarda 1 bardak suyu bile sanki bütün gün su içiyormuşum da susuzluğum yok olmuş gibi bir durumda zar zor içtim.
Şu an da hiçbir açlığım yok ve susuzluğum çok az bir seviyede, iftarda su dolu sürahiye atlayacak kadar bir susuzluk yok.
Tabi bu durum herkeste aynı olmayabilir, değişkenlik gösterebilir.

Bunun bir benzerini sabah olan 09.20 dersi için yapmıştım, 09.00 da kalkacağım ve uykum olmayacak diyordum sürekli, işe yaradı da.
Daha önceden de sabah 10.00 da kalkacağım demiştim ve tekrarlamıştım, ve sabah 10.00'da kalkmıştım.

Bugünkü rehber çok kısa oldu, okuduğunuz için teşekkürler yine de.

Allah tuttuğunuz orucu kabul eder inşallah.
aslında bu beyini komutlandırma
ve insanoğlu bunun nimetlerinden faydalanmıyor nedense
teşekkürler

Ryzhem

80+ Gold
En İyi Cevap
1
Ondan sonra ev leş gibi kokuyor
Nasıl yiyonuz bu şeyi ya, adını bile görünce midem bulanıyor
sahurda tadı bi değişik olur ben gözlemenin yanında yedim bütün gün karnım guruldadı ama aç değildim yani şuan fena açım elim ayağım titriyor arada

cLarq

80+ Gold
En İyi Cevap
3
Sahurda 6 adet Krep ile birlikte 2 kibrit kutusu buyuklüğünde peynir bir avuç zeytin 3 bardak çay ile ezan okunmasına 3 dk kala 2 bardak su içiniz.
Krep hem un ve yumurta karısımı olarak hem tok tutar hem susatmaz.

The Last Dragonborn

80+ Titanium
En İyi Cevap
18
Ondan sonra ev leş gibi kokuyor
Nasıl yiyonuz bu şeyi ya, adını bile görünce midem bulanıyor
Kokusuna hiç dikkat etmedim.
Çabuk bittiği için üzüldüğüm yiyeceklerden bir tanesi.
Eline sağlık güzel rehber olmuş
Teşekkürler.
aslında bu beyini komutlandırma
ve insanoğlu bunun nimetlerinden faydalanmıyor nedense
teşekkürler
evet ben bu özelliği internette bir yerde görmüştüm
Usta benim karnım acıkmaya başladı bile. Benim Sistem Warband kaldırır mı?
satın al kasarsa iade edersin
Sahurda 6 adet Krep ile birlikte 2 kibrit kutusu buyuklüğünde peynir bir avuç zeytin 3 bardak çay ile ezan okunmasına 3 dk kala 2 bardak su içiniz.
Krep hem un ve yumurta karısımı olarak hem tok tutar hem susatmaz.
Krep çok güzel ya canım istedi bak

UzunKing

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,035
İsim
Burak
Hayatımda gördüğüm en iyi rehberlerden

cLarq

80+ Gold
En İyi Cevap
3
Kokusuna hiç dikkat etmedim.
Çabuk bittiği için üzüldüğüm yiyeceklerden bir tanesi.

Teşekkürler.

evet ben bu özelliği internette bir yerde görmüştüm

satın al kasarsa iade edersin

Krep çok güzel ya canım istedi bak
Sabah yaptım krep krep Ne güzel oldu breh breh Sardım yedim wrap wrap Kafam düştü direkt direkt

Top Bottom