Ramler Dual Çalişmiyor

Reaksiyon skoru
17
Herkese selam arkadaşlar..
Dün eve geldiğimde bir gece önce sapasağlam kapattığım pcyi çalıştırdım. Anakart simgesinden sonra mavi ekran verdi. HATA COD: critical_procces_died. 3-4 kere kendi kendine yeniden başladı. Açılmayınca onarma seçeneklerinden onarmayı denedim. Fakat onarılamadı hatası aldım.
cmd den SFC /scannow denedim tamamladı fakat sorun devam ediyordu. Güvenli moda geçmeye çalıştım hata verdi yine açılmadı. En son alınan windows güncellemelerini kaldırdım düzelmedi.
Bios güncellemesini yaptım yine çözüm olmadı. Artık son çare usb ile win 10 kurulumu yaptım ve çalıştırabildim. Herşeyi ayarladıktan sonra ramlerin single çalıştığını gördüm. Ramlerim 2 ve 4. slotta takılı. Zaten anakart kıtapçığında dual için 2 ve 4 ü öneriyor. 2 gün önce dual çalışan ramler şuan single çalışıyor. Denemediğim yol kalmadı. Birini söktüm tekini taktım. Sonra diğerini ekledim. Memteste soktum çare yok. Şuan 2 ramde takılı. xmpden hızlarını 3600e çıkarttım. Sorunsuz çalışıyorlar fakat dual gözükmüyor. Singlede kaldı. Yardımcı olabilecek var mı ?
ANAKART B450M PRO II
İŞLEMCİ RYZEN 5 5600X
EKRAN KARTI RTX 3060 OC
RAM PNY PNY XLR8 Gaming EPIC-X RGB
SSD XPG S40G 1 TB M2

Ekler

• resim 1.png
    resim 1.png
    17.5 KB · Hit: 145
  • resim 2.png
    resim 2.png
    19.2 KB · Hit: 150
  • resim 3.png
    resim 3.png
    19.2 KB · Hit: 143
Ramlerin Dual channel çalışıyor. Her şey yolunda. Oradaki single yazan Ram'in rankı. Yani dual channel ile alakası yok.

1648032200059.png

Hocam ilk resimde 2x64 bit yazan yerin dual yazması gerekmiyormuydu ? Hatayı almadan önce orada dual yazıyordu bende şuan 2x64 bit yazıyor orası kafamı karıştırdı.
Kankacım sorun yok ramlerin dual çalışıyor. Yazılımsal şeylere güvenme o kadar

Geri