Ramlerin takılım şekli

Krabb

80+ Bronze
En İyi Cevap
1
Reaksiyon skoru
425
Arkadaşlar merhaba ben pc nin nasıl toplandığından en ufak bir fikrim olmadığı için , parçalarını ayrı ayrı sitelerden aldığım bilgisayarımı tanıdık bir pc ciye toplattım. Ama o ramleri anakarta yan yana bitişik olarak dizmiş yani 1. ve 2. slota bir arkadaşımın tavsiyesine göre onlar 2. ve 4. slota koyulmalıymış bu bana performans açısından sadece 2-3 fps kazandırır (internette gördüğüm testlere dayanarak söylüyorum ) yani bu bana ilerde fps dışında bir sorun arz eder mi?

RAMLER : GSKİLL RİPJAWS 3200 MHZ (2x8)

kanka anakart ın ne 2 slot olabilir

FPS dışında hiçbir sorun arz etmez. Anakartının modelini atarsan hangi slotlara takmanın ideal olduğunu söyleyebilirim.

yutuba bak bir sürü video var XD

Bilgisayarcı yanlış yapmış, arkadaşın düzeltmiş.
İleride hiç bir sorun yaratmaz, ayrıca Youtube'daki testler biraz yanıltıcı olabiliyor.
2-3 FPS'den fazla performans artışı sağlayacaktır.

asus p8h61 m xl anakartımda resimdeki kingston ram var aklımdaki soru ram ddr3 cl9 1,65 v 1,5 v luk ram alsam sorun olurmu_?
IMG_20200927_212055.jpg

Arkadaşlar merhaba ben PC nin nasıl toplandığından en ufak bir fikrim olmadığı için , parçalarını ayrı ayrı sitelerden aldığım bilgisayarımı tanıdık bir PC ciye toplattım. Ama o ramleri anakarta yan yana bitişik olarak dizmiş yani 1. ve 2. slota bir arkadaşımın tavsiyesine göre onlar 2. ve 4. slota koyulmalıymış bu bana performans açısından sadece 2-3 fps kazandırır (internette gördüğüm testlere dayanarak söylüyorum ) yani bu bana ilerde fps dışında bir sorun arz eder mi?

RAMLER : GSKİLL RİPJAWS 3200 MHZ (2x8)
2-3 FPS demişler de Dual Channel sayılmaz o diye biliyorum. Ki aralarındaki farkı gösteren videolar da vardır. 4 slotsa 1-3 veya 2-4 olarak takman lazım yani

Geri