erennermann9
80+
- Reaksiyon skoru
- 0
Öncelikle herkese merhaba yeni bir bilgisayar aldım ve cs go ya giriş yaptığımda 4:3 te siyah bar ortaya çıktı yardımcı olursanız sevinirim
black bar kaldırılıyor :d??Monitörünüz 16:9 ve siz 4:3'de oynamaya çalışıyorsunuz.
Şöyle düşünün, bir kareye dikdörtgen sığdırmaya çalışıyorsunuz. Ya boşluklar olur (Siyah bar) ya da taşar. Taşarsa oyunu oynayamayacağınıza göre siyah bar kaliyor.
4:3 oynuyorsaniz barlara da katlanirsiniz. Bar istemiyor iseniz 16:9 tercih etmelisinjz.
Ne alakası var?Monitörünüz 16:9 ve siz 4:3'de oynamaya çalışıyorsunuz.
Şöyle düşünün, bir kareye dikdörtgen sığdırmaya çalışıyorsunuz. Ya boşluklar olur (Siyah bar) ya da taşar. Taşarsa oyunu oynayamayacağınıza göre siyah bar kaliyor.
4:3 oynuyorsaniz barlara da katlanirsiniz. Bar istemiyor iseniz 16:9 tercih etmelisinjz.
O bar ywrine oyun konursa 4:3 olmaz. Oyunun eni 4, boyu 3 olmamıs olur.black bar kaldırılıyor :d??
Dostum. Bar’lar kaldırılabiliyor ve bune stretched deniliyor. Dağılmış ekran yani. Sağa sola doğru genişliyor ve tam ekran oluyor. Black bar’la aynı görüş açısı sadece tam ekran oluyor.O bar ywrine oyun konursa 4:3 olmaz. Oyunun eni 4, boyu 3 olmamıs olur.
4:3 ayarinda 16:9 oynamis olursunuz. Goruntu yamulursa baska tabii. Yukariya dogeu cektirmis olursunuz.
Edit: hee, amaciniz da yukariya dogru grountuyu yamultmak zaten, kafalar buyusun diye
Ama 4:3 kavramina cok da uymuyor o. 4:3 demek boyu 3, eni 4 demektir.
Yav ne edebiyat yaptın ya black bar'ları kaldırabiliyoruz işte ekran kartı denetim masalarındanO bar ywrine oyun konursa 4:3 olmaz. Oyunun eni 4, boyu 3 olmamıs olur.
4:3 ayarinda 16:9 oynamis olursunuz. Goruntu yamulursa baska tabii. Yukariya dogeu cektirmis olursunuz.
Edit: hee, amaciniz da yukariya dogru grountuyu yamultmak zaten, kafalar buyusun diye
Ama 4:3 kavramina cok da uymuyor o. 4:3 demek boyu 3, eni 4 demektir.
Kaldırılmıyor 4:3 ekran genişletiliyor.black bar kaldırılıyor :d??
Neyse knk aynı anlamda sonuçta bende bugün kaldirabildim laptop'da yapamayan fln varsa beni etiketleyebilirsinizKaldırılmıyor 4:3 ekran genişletiliyor.
Ben yapamıyorum Intel'in denetim masası şeyinde o ayar yok. Eskiden vardı.Neyse knk aynı anlamda sonuçta bende bugün kaldirabildim laptop'da yapamayan fln varsa beni etiketleyebilirsiniz![]()
Çözünürlüğü 1024 veya 1280 yap sonra uzat diye bir seçenek var ona tıkla sonra 1080p yap oluyorBen yapamıyorum Intel'in denetim masası şeyinde o ayar yok. Eskiden vardı.
Valla oldu teşekkürlerÇözünürlüğü 1024 veya 1280 yap sonra uzat diye bir seçenek var ona tıkla sonra 1080p yap oluyor
Gönül işi :dValla oldu teşekkürler![]()