Öneri Raspberry Pi 5 8GB mı Mini PC'mi?

Çok eskilerden kalma N5110 vardı, i7 2. nesil işlemci ve GT525M ekran kartlı. Ona 500 GB 850 EVO Sata SSD takıp DVD yerine de 1 TB HDD taktım. Debian server yükleyip Casaos kurdum. Jellyfin, İmmich, Home Asisstan, Plex vb gibi şeyler kurdum Casaos'e. Tailscale ile dışarı açtım. Her yerden arşivime ulaşıyorum üstelik Tailscale sayesinde kendi VPN'imi de kurmuş oldum. Fakat bunlar daha test aşamasında çünkü N5110 çok şey vaat etmiyor gibi. İçindeki soğutma tasarımı rezalet. TV'den Jellyfin ile 4K film açtığımda işlemci 89 dereceye çıkıyor. Hem donanım hem yazılım kısmını yazdım ki belki fikir olur işine yarar diye... Site için de kullanan çok kişi var bu şekilde ama şahsen sadece hosting amaçlı bu kadar uğraşmazdım. Çünkü hosting hizmetleri oldukça ucuz ve çok daha hızlı çalışır ev sisteminden. Eğer çok amaçlı kullanım yapılacaksa home server mantıklı geliyor bana.

Edit: web server demişsin pardon. Sadece tek bir siteden bahsetmiyorsan home server kurmak mantıklı olabilir. Ama yine de önce hosting firmalarına girip hesap kitap yap derim.
hocam verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederim birden fazla site barındırmanın yanında sanal makine vds ihtiyacım oluyor googleın deneme süresiyle kullandım 3 ay ama doldu ubuntu server ile farklı sanal makineler gibi cloudflare ile sorunsuz internete açabileceğim gibi gözüküyor 3ya pi5 8gb buldum bugün onu almayı düşünüyorum birde amd stok fan var elimde onu koyarum üstüne soğur herhalde olmazsa fiyatı uyguna aldığım için satarım işlemci ve psu alıp elimdeki diğer fazla parçalarla bir tane uzay sistem yapıp karton kutuda çalıştırırım daha iyi olabilir diye düşünüyorum.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,176,266
Üyeler
186,727
Son üye
apexnurburgring
Geri