Arkadaşlar,
Aşağıdaki kulaklığı almayı düşünüyorum. İyzico %10 iade ve parolapara 400 tl iade ile 1400 tl ye geliyor. Bu fiyat bandında başka öneriniz olur mu?
Razer BlackShark V2 X Green Gaming Kulaklik En iyi fiyat seçenekleri ile RZ04-03240600-R3M1 ITOPYA'da
www.itopya.com
Gayet iyi bir kulaklık. Zamanında İtopya indiriminden 400TL ye almıştım. O zamandan yani yaklaşık 3 sene falan oldu herhalde, o günden beri her gün kullanıyorum. Sadece kafa bandının derisi sağ ve sol taraftaki plastik kısımlarından çıkma yaptı derisinde dökülme falan yok. Kulak pedleri halen daha taş gibi hiçbir yıpranma yok kir dışında. Ses konusunda da bir sorun yaşamadım.
Müzik performansı benim gibi bass seviyorsan %100 tatmin etmeyebilir. Çünkü basslar oldukça az, gümbür gümbür değil.
Ses kristal netlikte. Ne bir bozulma hiçbir şey yok tertemiz net.
Oyunlarda çok güzel ses kasabiliyorsun. Hangi yönden sesin geldiğini çok bariz anlayabiliyorsun. Tabi ki tepe modellerle kıyaslanamaz ancak ortalama bir kulaklıktan çok daha iyi ses kastırıyor.
Mikrofon kalitesi bence benim en bayıldığım noktası, kristal netlikte sesinizi iletiyor. Voicemeeter benzeri programlar ile birkaç ufak ayar yapılarak stüdyo mikrofonundan farksız hale geliyor.
Mikrofon kısmındaki dezavantaj mikrofonun kablosuna herhangi bir yalıtım yapmamışlar. Benim gibi son ses kullanıyorsanız kulaklığı arada bir ses sekmesi yapabiliyor ufaktan. Discord vb. platformlarda gürültü önleme ve ses giriş eşiği ile bu sorun kolayca önlenebiliyor.
Ya sırf mikrofonun kalitesinden dolayı kulaklığımı değiştiremiyorum. HS80 Max denedim şahsen, hem kafama biraz küçük geldiği için hem de mikrofon kalitesini V2 X e göre kötü bulduğumdan dolayı iade ettim. V2 Pro 2023 wireless olan modeli deneyeceğim yakın zaman içerisinde. Mikrofon kalitesi V2 X e göre daha iyi diye biliyorum ama Razer işte müzik performansından çok oyuna öncelik verdiği için bu modellerde müzik deneyimi çok iyi olamıyor.
Her şekilde öneririm hocam alın aldırın.
Ek olarak V2 X modeli 3.5mm jack ile bağlandığı için kulaklıkta herhangi bir ses kartı mevcut değil. Dolayısıyla bilgisayarınızın ses kartı iyiyse eğer kulaklıktan çok daha iyi performans alıyorsunuz.
Ses kartınız kötü ise ufak bir dip ses sorunu olabiliyor. Ses şiddeti biraz az hissettirebiliyor. Bunları da 200-300TL ye bir USB ses kartı alarak çözebiliyorsunuz. Benim eski 4060 lı ve 2060 lı hazır sistem pclerimde ses kartı kötü diye Ugreen'in harici ses kartını almıştım Amazon'dan 300TL ye. Onunla birlikte kullanıyordum. Şu anki sistemimde ses kartım üst seviye olduğundan ihtiyaç duymuyorum.