Neler Yeni

❌İndirim Bitti! Razer DeathAdder V3 Pro Beyaz 3.050 TL

Dahası  
Reaksiyon skoru
289
İsim
Dax Saz
ajazz 159 apex kullanıyorum 2000hz de tutuyorum 7500f işlemcim var masaüstü boşta %4 cpu kullanımı varken mouseyı hızlı hareket ettirince cpu kullanımı %30 a fırlıyor.. ve mouse 8000hz destekliyor bi yerden sonra gerçekten fantezi bu iş, gerek yok.

fps yüksek aldığınız oyunlarda sorun yaşamazsınız fakat bilgisayarınız yoran oyunlar yüksek hz de kullanılan mouse takılma yaparak kısıtlıyor.

ama içinden dongle çıkmıyorsa gözümde kaliteli standart bir mouseye dönüşüyor 3000tl çok gelmeye başlıyor..
Razer mouse olarak en sevdiğim markadır. Ancak burada sektörün yapmak istediği de tam olarak bu. Sahte bir ihtiyaç yaratıp bunu satmak. Tam olarak bu nedenle insanların gözünde bu 8khz gerekli gibi görünüyor. Hiçbir biçimde gerekli değil. Hemen hemen kimse farkı ayırt edemez 1000 ile 8000 arasında. İstanbul yolları ve trafiğinde f1 aracı kullanmak ne kadar gerekli ise bu da o kadar gerekli. Boş eğilimlere kapılmayın. Sunulan her şeyin gerekliliğini, işe yararlığını sorgulayın. Paranızı boşa harcamayın.

Son düzenleme:

stiga05fx

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,278
İsim
Draq123
Razer mouse olarak en sevdiğim markadır. Ancak burada sektörün yapmak istediği de tam olarak bu. Sahte bir ihtiyaç yaratıp bunu satmak. Tam olarak bu nedenle insanların gözünde bu 8khz gerekli gibi görünüyor. Hiçbir biçimde gerekli değil. Hemen hemen kimse farkı ayırt edemez 1000 ile 8000 arasında. İstanbul yolları ve trafiğinde f1 aracı kullanmak ne kadar gerekli ise bu da o kadar gerekli. Boş eğilimlere kapılmayın. Sunulan her şeyin gerekliliğini, işe yararlığını sorgulayın. Paranızı boşa harcamayın.
Fp tarzı oyunlarda yüksek hertzli monitör varsa hissediliyor
Hardcore oynamıyorsa, hikayeli oyun takılcam diyorsa tabii ki boş olur
Hardcore diyorum e sporcu felan demiyorum rankı iyi olan cs ci fark eder farkı fark ediliyor çünkü ama cs ve valorant dışı oyunlarda gereksiz bişe

Dahası  
Reaksiyon skoru
289
İsim
Dax Saz
Fp tarzı oyunlarda yüksek hertzli monitör varsa hissediliyor
Hardcore oynamıyorsa, hikayeli oyun takılcam diyorsa tabii ki boş olur
Hardcore diyorum e sporcu felan demiyorum rankı iyi olan cs ci fark eder farkı fark ediliyor çünkü ama cs ve valorant dışı oyunlarda gereksiz bişe
Kör testte farkı anlayabileceğine emin misin? 8khz 2 tane mouseum var. 4khz de var 1 khz de var. 5800x3d işlemci, 4080 karta bağlı 240hz monitörüm var. Hiçbir fark hissetmediğim için şu an 1khz'de kullanıyorum. Bence en üst düzey sistem sahibi olanların dahi %90'ı kör testte hangisi 1, hangisi 2, hangisi 4, hangisi 8 fark edemez. Ki özellikle söylüyorum üst düzey sistemi olanların diye. 3060 kartla 144 hz monitörde 8khz istiyorum diyene zaten ne denir bilemiyorum. Bomboş bir akım bu. Ha sokağa para atmaya meraklı olana buyur at demek düşer bize tabii. Bununla ilgili onlarca test var, inceleme var.

Bir tanesi bu : https://www.tomsguide.com/computing...te-gaming-mouse-im-not-wasting-my-money-again

Teykage

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,115
İsim
Yağız Berk Özel
V3 Pro ile V3 Hyperspeed'in farkları neler?

stiga05fx

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,278
İsim
Draq123
Kör testte farkı anlayabileceğine emin misin? 8khz 2 tane mouseum var. 4khz de var 1 khz de var. 5800x3d işlemci, 4080 karta bağlı 240hz monitörüm var. Hiçbir fark hissetmediğim için şu an 1khz'de kullanıyorum. Bence en üst düzey sistem sahibi olanların dahi %90'ı kör testte hangisi 1, hangisi 2, hangisi 4, hangisi 8 fark edemez. Ki özellikle söylüyorum üst düzey sistemi olanların diye. 3060 kartla 144 hz monitörde 8khz istiyorum diyene zaten ne denir bilemiyorum. Bomboş bir akım bu. Ha sokağa para atmaya meraklı olana buyur at demek düşer bize tabii. Bununla ilgili onlarca test var, inceleme var.

Bir tanesi bu : https://www.tomsguide.com/computing...te-gaming-mouse-im-not-wasting-my-money-again
kör teste 1 saat ver valo veya cs anlarım
hangi oyunlarda test ettinizde farkı anlamadınız ?

Dahası  
Reaksiyon skoru
67
İsim
Erkan
Warzone 2042 call of duty test etmeleri lazım CS volarant yavaş oyunlar neyse test etmiş

Dahası  
Reaksiyon skoru
289
İsim
Dax Saz
Bence mouse'un teknolojisinin işe yarayıp yaramadığı en güzel aimlabs gibi programlarla ölçülür. Anlamlı bir fark var mı diye. Ben şahsen skorlar arası anlamlı hiçbir fark göremediğim için 1k'da 8k'ya geçmek ile oyun performansı arasında bir korelasyon olmadığı sonucuna Vardım. Bu çıkarımımda da yalnız değilim. Pro falan değilim, öyle bir amacım da yok ancak o seviyedeki birçok oyuncu da aynı sonuca varmış. Bir teknoloji gerçekten işe yarıyor ise o teknolojiye en çok gereksinim duyan kitle tamamiyle o teknolojiye akın ederdi. Görünürde de öyle bir durum yok ki bunların bir çoğuna mouse firmaları sponsor. Yani adam bunu reklam etmek yükümlülüğünde. 30k dpi kullanan nasıl yoksa bu da benzer bir durum. Boşa para, boşa işlemci meşgul etme... Anlamlı başka bir fark yok. Ha isteyen alsın, arada fiyat farkı önemsiz ise alan alsın. Ancak bilinçli tüketici olun. Aman 8k olmazsa olmaz gibi düşünmeyin. Hatta daha da ileri gidip şunu söyleyeceğim: 8k kullanırken işlemci veya yazılım sorunları yüzünden yiyeceğin drop ile büyük olasılıkla 8kda daha kötü performans göstereceksin.

Rocketjump ninja arkadaşım videosu da burada:

Bilinçlenin. Bir şey "hype" diye körlemesine kapılmayın.

Top Bottom