Recep Baltaş'ın Gönderisi Hakkında Ne Düşünüyorsunuz?

The Semih

80+ Gold
Reaksiyon skoru
4,615
1755525815635.webp

Katılıyorum bu konuya, yıllardır bu forumdayım aynı problem burada da mevcut.
Ben kendimi bu kadar düşünmüyorum adama 7K koy NVIDIA al başın ağrımaz diyorum biri çıkıyor sen fanboysun :D TR nin genel sorunu sanırım.

Alıntıyı görüntüle

Ben kendimi bu kadar düşünmüyorum adama 7K koy NVIDIA al başın ağrımaz diyorum biri çıkıyor sen fanboysun :D TR nin genel sorunu sanırım.
Nvidiada da tersini düşünen gördüm :D Nvidia kullanıyorum şu son driverlara sallıyorum amdye döndü iyice diye forumda bu amd mi driver arayalım diyenler gördüm :D

Alıntıyı görüntüle

bir tık yanlış bir yorum aslında bu durum iki fanboy grubu içinde geçerli 5070 ti indirime girmiş konu açıyorum 9070xt varken alınmaz falan yazan insanlar var 9070xt f/p durumda üstüne bir de indirime girmiş nitro+ modeli çökün diyorum amd driverleri çöp wattman falan diyorlar nvidia kullanıp inkar eden çok insan var , amd kullanıp ta inkar eden insan var bizim ülkenin kronik sorunu kendi malını övme çabası.

Tam tersi

saçma bir bakış açısı bügün amd nin geldigi seviye inanılmaz ileride o geride kalmış amd bügün nededyse tek bir ekran kartı ile 5080 e kafa tutabiliyorsa bu büyük bir başarıdır ve bunu 32-33 bin tl gibi bir rakama yani rtx 5070 fiyatına yapıyor rakibin fiyatları ciddi manada kırması gerekiyor bügün 5080 gibi çöp bir kartın 45 bin tl ye 5070ti ın ise 35 e kadar inmesi gerekiyorki nvdia tercih edilsin aradaki makas fark rakibi ile 8 bin tl oldugu sürece amd tercih edilicek artık amd nin nvdia dan geri kalır yanı yok o eskidendi amd 9000 serisi ile çok yok kat etti tr de fiyatlar düşerse amd nin tutnacagı dal kalacagına inanmıyorum fiyat düşmeli.

Alıntıyı görüntüle

Tam tersi be nvidia sorunlu olunca kimse bişey demiyor olur öyle şeyler amd de bişey olunca yerin dibine gömüyolar yani benim gördüğüm bu

bir tık yanlış bir yorum aslında bu durum iki fanboy grubu içinde geçerli 5070 ti indirime girmiş konu açıyorum 9070xt varken alınmaz falan yazan insanlar var 9070xt f/p durumda üstüne bir de indirime girmiş nitro+ modeli çökün diyorum amd driverleri çöp wattman falan diyorlar nvidia kullanıp inkar eden çok insan var , amd kullanıp ta inkar eden insan var bizim ülkenin kronik sorunu kendi malını övme çabası.
Ben AMD kullanırkende NVIDIA alın diyordum teknopette, ama benim hatam şu, ben titiz bir insanım herkesin kendim gibi windows kullanmadığını unutuyorum. Çoğu insan windowsu çorbaya çevirerek kullandığı için adamın yaşadığı sorun büyük olasılık işletim sistemiyle alakalı, bu bile markayı kötülemeye yetiyor. Benim gibi windows kullanıp AMD ekran kartından sorun yaşayan çok nadir olduğu için asla anlasılcağımı düşünmüyorum, bide NVIDIA 5000 serisinde ilk 3 ay cortladı diye markanın tarihini unutarak komple önermemek büyük saçmalık, ben 2023 te katıldım ozamanlar 3000 ve 4000 vardı bu kartlar en stabil driverlara sahip olmasına rağmen bu forumda manyak kavgalar oluyordu, RX 6000 serisiyle RTX 3000 4000 arasında stabilite farkı çok açık olmasına rağmen hala AMD öneriyorlardı, sorun burada. Şimdi 5000 de koz geçti ellerinde baktılar NVIDIA cortladı hemen 9070XT önerelim, beni biliyorsun ben kas gücü adamı değilim FSR4 ü 8 yıl önceki oyunda açabilirmiyim diyorum adam orda cevap veremiyor. Temel kullancıya istediğiniz kadar AMD önerin, profesyonel adama AMD önerince ben orada devreye giriyorum çünkü yanlış.

Alıntıyı görüntüle

Bir tık haklı gibi amd kullancıları sorun yaşayınca gizliyor uyguna aldık fiyatı artınca 2.el de satıp bir sonra ki kartı nvidia alır kafamın rahatına bakarım düşüncesiyle bakıyor.

Ben AMD kullanırkende NVIDIA alın diyordum teknopette, ama benim hatam şu, ben titiz bir insanım herkesin kendim gibi windows kullanmadığını unutuyorum. Çoğu insan windowsu çorbaya çevirerek kullandığı için adamın yaşadığı sorun büyük olasılık işletim sistemiyle alakalı, bu bile markayı kötülemeye yetiyor. Benim gibi windows kullanıp AMD ekran kartından sorun yaşayan çok nadir olduğu için asla anlasılcağımı düşünmüyorum, bide NVIDIA 5000 serisinde ilk 3 ay cortladı diye markanın tarihini unutarak komple önermemek büyük saçmalık, ben 2023 te katıldım ozamanlar 3000 ve 4000 vardı bu kartlar en stabil driverlara sahip olmasına rağmen bu forumda manyak kavgalar oluyordu, RX 6000 serisiyle RTX 3000 4000 arasında stabilite farkı çok açık olmasına rağmen hala AMD öneriyorlardı, sorun burada. Şimdi 5000 de koz geçti ellerinde baktılar NVIDIA cortladı hemen 9070XT önerelim, beni biliyorsun ben kas gücü adamı değilim FSR4 ü 8 yıl önceki oyunda açabilirmiyim diyorum adam orda cevap veremiyor. Temel kullancıya istediğiniz kadar AMD önerin, profesyonel adama AMD önerince ben orada devreye giriyorum çünkü yanlış.
ben hayatımda hiç nvidia kart kullanmadım fakat amd ile de problem yaşamadım (benim şansım insanların neler çektiğini gördüm xd) ben tonlarca kez nvidia kart önerdim ama hiç kullanmadım mesela bana bile amd fanboyu dendi adam sadece oyun oynayacak başka bir işi yok 9070xt öneriyorum 5070 yerine laf yiyorum :D dediğim gibi biz ne yaparsak yapalım fanboy kitle laf sokmanın bir yolunu bulacak o yüzden ben artık ne haliniz varsa görün diyip tamam al istediğini diyip geçiyorum.

Bir tık haklı gibi amd kullancıları sorun yaşayınca gizliyor uyguna aldık fiyatı artınca 2.el de satıp bir sonra ki kartı nvidia alır kafamın rahatına bakarım düşüncesiyle bakıyor.
Recep baltaşın bu yorumu geçmişe dayanıyor çünkü yukarda dediğim gibi 9070XT yi bende çok seviyorum ama RX6000 serisi olaylarını unutmuyorum oda çok kavga ediyordu forumda, ozaman açılan konuları hatırlayanlar bilir anasayfa 8 konu pei peşe RX6000 serisi problemi ile alakalıydı, buna rağmen hala AMD öneriyorlardı, bu kavgalar ozaman alevlendi işte hala devam ediyor. RTX5000 de sorunlu çıkınca bunlara koz geldi unutmuyorlar, adamların pazarlama taktiği bu zaten SUPER serisi çıkınca herkesi susturcaklar izleyin hep böyle yaptılar.

Tabi eskiden wattman şikayetleri, yok oyuna özel eski driver yüklemeleri, 400-500fps alıp anlık stutter vs. oluyordu bezdiriyordu. Eski Sapphire RX 6600 Pulse da bunların bir çoğunu yaşadım format da atsam düzelmiyor 1-2 gün düzgün kullanıyorsun 3. gün oyun oynarken 3-4 saniye ekran siyah olup geliyor karşında birden uyarı geliyor sisteminizde bir sürücü zaman aşımı meydana geldi diye. Bu hatalardan sonra ilk nvidia ekran kartım RTX 3070 Ti idi 1.5 sene sorunsuz kullandım.

Alıntıyı görüntüle

Aslında bence bu durum kullanıcan kullanıcıya drğişiyor bazılsrk gerçekten sorun yaşamadığı için bunu diyor olsbilir ama amd yi savunmak bencede doğru değil sen bir tüketicidin ve para verip alıyorsun şirjete ortak vb değilsin bence her firma eleştirilebilir

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Çevrim içi yöneticiler

Forum istatistikleri

Konular
1,165,527
Üyeler
185,119
Son üye
Mistikeno
Geri