Neler Yeni

Redmi Note 10 IMEI atma

Alvin0

80+
Katılım
3 Eylül 2021
Mesajlar
2
Reaksiyon skoru
0
Arkadaşlar merhabalar yaklaşık 1 ay önce yurtdışından telefon aldım ama imei kaydı malum çok yüksek olduğu için imei atma işlemi nasıl yapılır diye sormak istedim.
 
Arkadaşlar merhabalar yaklaşık 1 ay önce yurtdışından telefon aldım ama imei kaydı malum çok yüksek olduğu için imei atma işlemi nasıl yapılır diye sormak istedim.
xiaomi telefonlara koruma geldi diye biliyorum imei olarak imei atma koruması getirmişti diye aklımda xiaomi
imei bitane telefonun epostasımıydı neydi onu öteki telefona geçiriyorlar ama yasal değil bilgin olsun yanında kötü bi telefon götürüp o telefondaki imeiyi kullanacağın telefona çakıyorlar öyle kullanıyorsun

burdada yazıyor zaten (inşallah reklam olmamıştır)
 
Arkadaşlar merhabalar yaklaşık 1 ay önce yurtdışından telefon aldım ama imei kaydı malum çok yüksek olduğu için imei atma işlemi nasıl yapılır diye sormak istedim.
Note 10S'de bu durum söz konusu değil ama düz Note 10 modelinde RSA kilidi adında bir şifreleme mevcut. Önceden SIM 1'de RSA kilidi olmasına rağmen 2'de olmuyordu ama yeni çıkan nerdeyse tüm Redmi modellerine RSA kilidini standart hale getirdiler. Muhtemelen ileride çıkacak diğer modellerde de standart olacak. Peki nedir bu RSA kilidi dersen, cihazın IMEI ve Seri No gibi bilgilerini şifreliyor ve herhangi bir değişiklik yapmanı engelliyor. Yazılımsal ve donanımsal olarak 2 katmandan da şifreliyor cihazın bilgilerini ve hiçbir şekilde cihazın entegre bilgilerini değiştiremiyorsun. Aslında Hindistan ve Bangladeş'te bu kilidi donanımsal olarak aşmayı başarabilen birkaç uzman vardı ancak donanıma müdahele ettikleri için telefonun mobil verisi düzgün çalışmıyordu ya da çok az çekiyordu. Esasında, bu kilidi hem donanımsal, hem de yazılımsal olarak kırmak imkansız, öyle ki ortalama RSA kilidini kırmak için bir bilgisayarın 2 milyar yıl aralıksız çalışması gerekiyor. Yani Note 10 ailesinde Note 10s harici cihazlara IMEI atmak biraz hikaye gibi. Note 10S'de kullandığı işlemciden ötürü sorun olmuyor ama son çıkan Snapdragon bulunduran Xiaomi telefonlarda durum bundan ibaret.
 
Note 10S'de bu durum söz konusu değil ama düz Note 10 modelinde RSA kilidi adında bir şifreleme mevcut. Önceden SIM 1'de RSA kilidi olmasına rağmen 2'de olmuyordu ama yeni çıkan nerdeyse tüm Redmi modellerine RSA kilidini standart hale getirdiler. Muhtemelen ileride çıkacak diğer modellerde de standart olacak. Peki nedir bu RSA kilidi dersen, cihazın IMEI ve Seri No gibi bilgilerini şifreliyor ve herhangi bir değişiklik yapmanı engelliyor. Yazılımsal ve donanımsal olarak 2 katmandan da şifreliyor cihazın bilgilerini ve hiçbir şekilde cihazın entegre bilgilerini değiştiremiyorsun. Aslında Hindistan ve Bangladeş'te bu kilidi donanımsal olarak aşmayı başarabilen birkaç uzman vardı ancak donanıma müdahele ettikleri için telefonun mobil verisi düzgün çalışmıyordu ya da çok az çekiyordu. Esasında, bu kilidi hem donanımsal, hem de yazılımsal olarak kırmak imkansız, öyle ki ortalama RSA kilidini kırmak için bir bilgisayarın 2 milyar yıl aralıksız çalışması gerekiyor. Yani Note 10 ailesinde Note 10s harici cihazlara IMEI atmak biraz hikaye gibi.
Peki note9 var ona şuan imei atılmış ve duruyor sıkıntısız da çalışıyor

Güncellersek gidebilir mi ?
 
maalesef kanunen yasak bir şeyde bi telefon alıyorsun 3bin TL kaçağa bakıyorsun 2bintl tarzı bişey oluyor aynı telefon bi vergiyle bitane daha alıyoruz resmen o yüzden herkes yöneliyor
Yasa malesef yeni değil. Bildiğim kadarıyla 2020 çıkışlı. İmei atan dükkanlar şikayet edilmesi halinde ceza yiyor. Hukuken bu işlemin paylaşılmasıda suça yardım olduğu için paylaşılmaması gerekiyor.
 
Yasa malesef yeni değil. Bildiğim kadarıyla 2020 çıkışlı. İmei atan dükkanlar şikayet edilmesi halinde ceza yiyor. Hukuken bu işlemin paylaşılmasıda suça yardım olduğu için paylaşılmaması gerekiyor.
zaten herkes bu sayede düşük fiyata telefon alıyor bence kimse şikayet etmez :D win win durumu
 
Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

   

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,089,558
Mesajlar
9,799,643
Üyeler
173,212
Son üye
ibo09
Geri
Top