|REHBER| Scroll Whell Çalışmayan Mouselara Klavyeden Tuş Atama |REHBER|

Edward Norton

80+ Bronze
En İyi Cevap
1
Reaksiyon skoru
644
Herkese Merhaba

Öncelikle Açtığım İlk Konum Hatam Olursa Affola
Başlıkta pek iyi anlatamadım mouse tekerleği çalışmayan kişilerin klavyeden veya Mouse'dan Herhangi bir Tuşa Atama Nasıl Yapılır Onu Göstereceğim
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
1) İlk Önce AutoHotkey Programını İndirmeniz Lazım İndirme Linki ↓↓

Verdiğim Linke Girerek -Download -Download Current Version seceneğine tıklayarak İndirip Kurmanız Gerekmekte
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
2)Sonrasında Bir Txt Dosyası Açıyoruz içine ↓ (Stok Hali Yön Tuşları)
Up::Send {WheelUp}
Down::Send {WheelDown}

Yazıp Kaydedip Kapatabilirsiniz Daha Sonra Sağ Tık Yeniden Adlandır txt uzantısı Yerine ahk yazmanız gerekmekte Bunları Yaptık dan Sonra ahk uzantılı Uygulamayı açıp Sonucu Görebilirsiniz
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
3] Şimdi İse Yön Tuşları İle değil de başka bir tuşa nasıl Atanılır Onu Göstericeğim ilk önce Aşşağıdaki Siteye Giriyoruz ↓↓↓↓
Bu siteden hangi Tuşa atamak istiyorsanız solunda ki adını yazacaksınız

Örnek;
Ben Mesela Mouse'un Solundaki Tuşlara atamak istiyorum Siteden İstediğim Tuşu Arıyorum
Screenshot_2.png

Buldum Şimdi Ahk Dosyasına Sağ Tıklayıp Edit'e Basıyoruz
Sonrasında şunu Yazıyoruz
Screenshot_3.png

Siz Başka Bir Tuş İstiyorsanız XButton1 veya 2 Yazan Yeri Silip Değiştirmeniz

Devre Dışı Bırakmak İçin=
Screenshot_4.png

Exit'e Basarak Kapatabilirsiniz
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Evett Rehber Bu kadardı Dediğim Gibi ilk Rehberim Hatalarım Olmuş Olabilir Olduysa Kusura Bakmayın <3 <3 <3

Elinize ağlık fakat çok daha kolay bir yolu var eğer fare tuşlarına atamak için kullanılırsa isteyenler bu uygulamaya da bakabilir veya rehbere ekleyebilirsiniz. https://www.highrez.co.uk/downloads/XMouseButtonControl.htm linkten uygulamayı indirip fare üzerinde istediğiniz tuşa atayabilirsiniz

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,157,539
Üyeler
183,849
Son üye
bexonway
Geri