Edward Norton
80+ Bronze
- En İyi Cevap
- 1
- Reaksiyon skoru
- 644
Herkese Merhaba
Öncelikle Açtığım İlk Konum Hatam Olursa Affola
Başlıkta pek iyi anlatamadım mouse tekerleği çalışmayan kişilerin klavyeden veya Mouse'dan Herhangi bir Tuşa Atama Nasıl Yapılır Onu Göstereceğim
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
1) İlk Önce AutoHotkey Programını İndirmeniz Lazım İndirme Linki ↓↓
www.autohotkey.com
Verdiğim Linke Girerek -Download -Download Current Version seceneğine tıklayarak İndirip Kurmanız Gerekmekte
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
2)Sonrasında Bir Txt Dosyası Açıyoruz içine ↓ (Stok Hali Yön Tuşları)
Up::Send {WheelUp}
Down::Send {WheelDown}
Yazıp Kaydedip Kapatabilirsiniz Daha Sonra Sağ Tık Yeniden Adlandır txt uzantısı Yerine ahk yazmanız gerekmekte Bunları Yaptık dan Sonra ahk uzantılı Uygulamayı açıp Sonucu Görebilirsiniz
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
3] Şimdi İse Yön Tuşları İle değil de başka bir tuşa nasıl Atanılır Onu Göstericeğim ilk önce Aşşağıdaki Siteye Giriyoruz ↓↓↓↓
Bu siteden hangi Tuşa atamak istiyorsanız solunda ki adını yazacaksınız
Örnek;
Ben Mesela Mouse'un Solundaki Tuşlara atamak istiyorum Siteden İstediğim Tuşu Arıyorum
Buldum Şimdi Ahk Dosyasına Sağ Tıklayıp Edit'e Basıyoruz
Sonrasında şunu Yazıyoruz
Siz Başka Bir Tuş İstiyorsanız XButton1 veya 2 Yazan Yeri Silip Değiştirmeniz
Devre Dışı Bırakmak İçin=
Exit'e Basarak Kapatabilirsiniz
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Evett Rehber Bu kadardı Dediğim Gibi ilk Rehberim Hatalarım Olmuş Olabilir Olduysa Kusura Bakmayın <3 <3 <3
Öncelikle Açtığım İlk Konum Hatam Olursa Affola
Başlıkta pek iyi anlatamadım mouse tekerleği çalışmayan kişilerin klavyeden veya Mouse'dan Herhangi bir Tuşa Atama Nasıl Yapılır Onu Göstereceğim
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
1) İlk Önce AutoHotkey Programını İndirmeniz Lazım İndirme Linki ↓↓
AutoHotkey
Free keyboard macro program. Supports hotkeys for keyboard, mouse, and joystick. Can expand abbreviations as you type them (AutoText).
Verdiğim Linke Girerek -Download -Download Current Version seceneğine tıklayarak İndirip Kurmanız Gerekmekte
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
2)Sonrasında Bir Txt Dosyası Açıyoruz içine ↓ (Stok Hali Yön Tuşları)
Up::Send {WheelUp}
Down::Send {WheelDown}
Yazıp Kaydedip Kapatabilirsiniz Daha Sonra Sağ Tık Yeniden Adlandır txt uzantısı Yerine ahk yazmanız gerekmekte Bunları Yaptık dan Sonra ahk uzantılı Uygulamayı açıp Sonucu Görebilirsiniz
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
3] Şimdi İse Yön Tuşları İle değil de başka bir tuşa nasıl Atanılır Onu Göstericeğim ilk önce Aşşağıdaki Siteye Giriyoruz ↓↓↓↓
List of Keys (Keyboard, Mouse and Controller) | AutoHotkey v1
This page lists all mouse buttons, keyboard keys and controller buttons which can be used for hotkeys and key-specific commands/functions.
www.autohotkey.com
Örnek;
Ben Mesela Mouse'un Solundaki Tuşlara atamak istiyorum Siteden İstediğim Tuşu Arıyorum
Buldum Şimdi Ahk Dosyasına Sağ Tıklayıp Edit'e Basıyoruz
Sonrasında şunu Yazıyoruz
Siz Başka Bir Tuş İstiyorsanız XButton1 veya 2 Yazan Yeri Silip Değiştirmeniz
Devre Dışı Bırakmak İçin=
Exit'e Basarak Kapatabilirsiniz
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Evett Rehber Bu kadardı Dediğim Gibi ilk Rehberim Hatalarım Olmuş Olabilir Olduysa Kusura Bakmayın <3 <3 <3