Renault Megane vs Toyota Corolla (2025)

YigitE

80+ Bronze
Reaksiyon skoru
247
Bütçe
1250000
ÖTV muafiyetinden yararlanarak almayı düşünüyoruz. Sizce hangisi diğerinden daha iyi olur ve uzun vadede üzmez?
Toyota Corolla Hybrid Passion X-Pack e-CVT
Renault Megane Icon 1.5 Blue dCi EDC

Başka önerebileceğiniz marka ve model varsa önerilere açığım. Sedan alacağız ve İstanbul’da kullanacağız.

Son düzenleme:
Hangi Corolla?

iki araba da asla üzmez ama japon arabalarında rüzgar sesi aynı segmentin diğer araçlarına kıyasla daha erken geliyor.

Megana daha güzel bana göre.Zevk meselesi.İki arabada sorunsuz.Megane çok zevkli ama corolla biraz basık geliyor bana.

Donanım ne, ne kadar kullanılacak, araçtan istenen nedir eğer bunların cevabı yoksa herkes müthiş tork değerleri sebebiyle 1.3 TCe ya da yakıt tüketimi sebebiyle 1.5 dCİ seçer; sağlamlık istenirse 1.8 Corolla alır.

Konuyu eksik ve model bilgisi vermeden açmıştım, o yüzden konuyu güncelledim. Tavsiyelerinizi tekrardan bekliyorum.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

1.8 hybrid mevcut.
iki araba da asla üzmez ama japon arabalarında rüzgar sesi aynı segmentin diğer araçlarına kıyasla daha erken geliyor.
Megana daha güzel bana göre.Zevk meselesi.İki arabada sorunsuz.Megane çok zevkli ama corolla biraz basık geliyor bana.
Megane kesinlikle bencce
Donanım ne, ne kadar kullanılacak, araçtan istenen nedir eğer bunların cevabı yoksa herkes müthiş tork değerleri sebebiyle 1.3 TCe ya da yakıt tüketimi sebebiyle 1.5 dCİ seçer; sağlamlık istenirse 1.8 Corolla alır.
Konuyu güncelledim beyler

1.5Dci tek depo normal kullanım ile 1000km yapıyor tavsiyemdir.
Motoru sorunsuz 8bin km bakım yap 600 750km garanti.

Hocam bende 2024 yılında muhafiyet ile megane almıştım ama 1.3 tce idi genel olarak memnunum karar vermeniz gereken konular genel olarak şehir içi kullanıcaksanız corolla daha iyi olur megane dizel olduğu için dizeller şehir içi olarak benzin kadar iyi değil partikül vs olayı var dizellerin biraz daha devir çevirmesi lazım düşük veride kullanıma göre zayıf kalıyor ama yakıt olarak iyiler yalıtım olarak da megane corolladan kat kat daha iyidir birde 10 yıl satamama durumunzu var corolla bu açıdan iyidir sorunsuzluk kısmından corollanın performansı nasıldır bilgim yok ama ben meganedan memnunum şanzımanıda keyfili geliyor çift kavrama edc gözlemlediğim kadarıyla dgs de çift kavrama ama dsg de olan 2 den 1 e geç geçme sıkıntısına raslatamadım ben ayrıca ani hızlanmalarda da şanzıman hissiyatı çok iyi vites atarken vurması vs. başka sorunuz varsada yardımcı olabilirim
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Hocam bence şuan bekleyim yıl sonuna 1.5 ay civarı var 12.ay da yeniden değerlemeler aşşağı yukarı belli oluyor doğru da çıkıyor hemen hemen yeniden değerlemeye göre 2026 da olacak yeni limite göre araç bakın hem 2026 model olmuş olur ama alırken 2026 olup olmadığını da sorgulayın ötv araç alırken ilk 2 ay içinde alırsanız daha iyi olur ilerde fiyat değişikliği olunca limitden çıkıyor ben 2023 aralıkta araştırma yaptım ocak sonu almıştım hemen fatura kestirdim şubat da da teslim aldım

Son düzenleme:
Geri