Render için laptop önerisi

Mertsy

80+
Reaksiyon skoru
7
Youtube için içerik üretiyorum hali hazırda masaüstü bilgisayarım var ama bilgisayarımın ekran kartını yenileme gibi bir ihtiyacım var onun yerine render için iyi bildiğim macbook almak mantıklı mı macbook air m4 yeterli mi yeterli ise rami ve kapasitesini yükseltmeme gerek var mı

Bütçe?
Macbook yeterli evet.
Adobe her ay ücret.
FinalCut Pro tek seferlik ücret
Davinci bazı özelliklere kadar ücretsiz ( biraz karmaşıktır.)
Capcut vs için değmez.
Uzun şarj süresi kullanım rahatlığı taşınabilirlik
Sessiz çalışma
Apple kalitesi ise macbook.

Alırken rami yüksek alman lazım daha sonra yükseltemezsin minimum 16gb ram ssd 512gb yanınada harici ssd alırsın 1tb depolama için kullanırsın.

Bütçe?
Macbook yeterli evet.
Adobe her ay ücret.
FinalCut Pro tek seferlik ücret
Davinci bazı özelliklere kadar ücretsiz ( biraz karmaşıktır.)
Capcut vs için değmez.
Uzun şarj süresi kullanım rahatlığı taşınabilirlik
Sessiz çalışma
Apple kalitesi ise macbook.

Alırken rami yüksek alman lazım daha sonra yükseltemezsin minimum 16gb ram ssd 512gb yanınada harici ssd alırsın 1tb depolama için kullanırsın.
şuan capcut kullanıyorum ama dahada profesyonelleşmeyi düşünoyurm almışkende uzun ömürlü bir cihaz almak istiyorum ram zaten minimum 16 gb oluyor kapasiteyide harici bellek alıp kullanırım diye 256 gblık tutmayı düşünüyordum 10 taksit imkanı var diye düşünüyorum

şuan capcut kullanıyorum ama dahada profesyonelleşmeyi düşünoyurm almışkende uzun ömürlü bir cihaz almak istiyorum ram zaten minimum 16 gb oluyor kapasiteyide harici bellek alıp kullanırım diye 256 gblık tutmayı düşünüyordum 10 taksit imkanı var diye düşünüyorum
256gb ile başlangıc yapabilirsin bende o şekilde kullanıyorum. Yanına iyi bir ssd alabilirsin. Adobe kurarız hertürlü :D ama finalcut pro daha sağlıklı diğer (parasız) usüllere göre ve photoshop yerinede Affinity photo 2

256gb ile başlangıc yapabilirsin bende o şekilde kullanıyorum. Yanına iyi bir ssd alabilirsin. Adobe kurarız hertürlü :D ama finalcut pro daha sağlıklı diğer (parasız) usüllere göre ve photoshop yerinede Affinity photo 2
benim amacım uzun ömürlü olsun 2 3 sene sonra değiştireyim demek istemiyorum almışken bir kere olsun diye almak istiyorum sadece render için cok mu aşırı olur

ayrıyetten ekran akrtı yerine laptop almak istiyorum iste4diğim her yerde sorun yaşamadan işimi yapmak istiyorum apple ın sürdürebilirliğini cok seviyorum o yüzden macbook air m4 beni uzun ömürce götürür gibime geliyor

Alabilirsin uzun ömürlü olur merak etme kafan rahat eder.
Ekran kartını da güncelleyebilirsin hem Mac hem windows sistem daha iyi olur.
Ben 4K render alıyorum Capcuttan daha ağır yazılımlarla :) m2 ile.
Ayrıca ben After effects 2024 kullanıyorum.

Ekler

• Ekran Resmi 2025-11-03 21.44.29.webp
    Ekran Resmi 2025-11-03 21.44.29.webp
    175.9 KB · Hit: 17
benim amacım uzun ömürlü olsun 2 3 sene sonra değiştireyim demek istemiyorum almışken bir kere olsun diye almak istiyorum sadece render için cok mu aşırı olur

ayrıyetten ekran akrtı yerine laptop almak istiyorum iste4diğim her yerde sorun yaşamadan işimi yapmak istiyorum apple ın sürdürebilirliğini cok seviyorum o yüzden macbook air m4 beni uzun ömürce götürür gibime geliyor
Alınır ama M4 yerine M2 alsan çok büyük bir kaybın olmaz bence, fiyat farkı çok diye düşünüyorum o yüzden ona da bak derim.

Alınır ama M4 yerine M2 alsan çok büyük bir kaybın olmaz bence, fiyat farkı çok diye düşünüyorum o yüzden ona da bak derim.
işlemci dışında farkları nelerdir
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Alabilirsin uzun ömürlü olur merak etme kafan rahat eder.
Ekran kartını da güncelleyebilirsin hem Mac hem windows sistem daha iyi olur.
Ben 4K render alıyorum Capcuttan daha ağır yazılımlarla :) m2 ile.
Ayrıca ben After effects 2024 kullanıyorum.
teşekkür ederim hocam :) adobeyi biraz öğrenmeye başlıyım ben en iyisi

teşekkür ederim hocam :) adobeyi biraz öğrenmeye başlıyım ben en iyisi
Öğrenci belgesi ayarlarsan 40 bin

Öğrenci belgesiz en iyi fiyat 43 bin

Adobe öğrenemek zor değil kolay.

Öğrenci belgesi ayarlarsan 40 bin

Öğrenci belgesiz en iyi fiyat 43 bin

Adobe öğrenemek zor değil kolay.
15 inc almayı düşünüyordum

trendyoldan almayı düşünüyorum orası iyi taksit veriyor hocam ama burda cok uygunmuş

ama m3 müş o

9 taksit benim için cok iyi

Son düzenleme:

trendyoldan almayı düşünüyorum orası iyi taksit veriyor hocam ama burda cok uygunmuş

ama m3 müş o

Evet yanlış atmışım ama m4 ' de aynı fiyat orda 6 taksit imkanı var sadece 15 inc gereksiz.

Kendi monitörüne bağlayabilirsin evde kullanırken.

bak bu daha iyi 10 çekirdekli.

Evet yanlış atmışım ama m4 ' de aynı fiyat orda 6 taksit imkanı var sadece 15 inc gereksiz.

Kendi monitörüne bağlayabilirsin evde kullanırken.

bak bu daha iyi 10 çekirdekli.
hepsi 10 cekirdekli zaten ekranı büyük olması bir avantaj değil mi

ben bir mağazaya gidip test ediyim en azından öyle karar veriyim

Hiçbir şey.

ama m3 müş o

15 inç bakıyorsan şuna çök direkt. 3K+2K kupon var 44K ya geliyor. M3 ile M4 arası pek önemli bir fark yok.

Ben 13 inç daha çok seviyorum ama o ayrı.

Son düzenleme:
Geri