Render işlemleri ve ısı değerleri

okankygsz

80+ Bronze
Reaksiyon skoru
345
S.a blender adlı programda modelleme filan yapmaktayım.Program da render i ekran kartı mı işlemci ile mi alacaksın gibi seçenek mevcut ve bende o hep gpu da ama render alırken gpu 60 derecelerde gezerken işlemci ise 80leri buluyor ve bu ısı değerleri sabit değil.Yani bi 70 gösteriyor bi 75 bi 72 bi 80 vb..Renderi gpu ile almama rağmen işlemci ısısı normal mi?Birde Render esnasında youtube dan video açtığımda pc'nin arada bir kastığını(ciddi kasma) farkettim bugün.Yani işlemcim render için uygun diye satın aldım.Boşuna mı endişeleniyorum?
ekrankartı.jpg
işlemci.jpg

S.a blender adlı programda modelleme filan yapmaktayım.Program da render i ekran kartı mı işlemci ile mi alacaksın gibi seçenek mevcut ve bende o hep gpu da ama render alırken gpu 60 derecelerde gezerken işlemci ise 80leri buluyor ve bu ısı değerleri sabit değil.Yani bi 70 gösteriyor bi 75 bi 72 bi 80 vb..Renderi gpu ile almama rağmen işlemci ısısı normal mi?Birde Render esnasında youtube dan video açtığımda pc'nin arada bir kastığını(ciddi kasma) farkettim bugün.Yani işlemcim render için uygun diye satın aldım.Boşuna mı endişeleniyorum?Alıntıyı görüntüleAlıntıyı görüntüle
İşlemci, GPU'yu besler unutma.

evet haklısınız aslında dediğiniz çok doğru ben biraz abarttıp galiba ama pc'nin kastığını görünce de bi şok oldum.Üstelik çalıştığım sahne gerçekçi veya büyük bi sahne de değil.O zamanlar geldiğinde 3600x yetersiz kalacak gibi hissettirdi bugün umarım yanılırım

evet haklısınız aslında dediğiniz çok doğru ben biraz abarttıp galiba ama pc'nin kastığını görünce de bi şok oldum.Üstelik çalıştığım sahne gerçekçi veya büyük bi sahne de değil.O zamanlar geldiğinde 3600x yetersiz kalacak gibi hissettirdi bugün umarım yanılırım
Kasması normal. Büyük veya küçük bir proje olması önemli değil. Bilgisayar her türlü tüm gücünü kullanarak render etmeye çalışacak.
Sıcaklık değerleri bi anda 5-10 derece oynuyorsa bana pek normal gelmedi.

Kasması normal. Büyük veya küçük bir proje olması önemli değil. Bilgisayar her türlü tüm gücünü kullanarak render etmeye çalışacak.
Sıcaklık değerleri bi anda 5-10 derece oynuyorsa bana pek normal gelmedi.
core temp adlı programdan baktığımda işlemci sıcaklığı sürekli oynuyor.Gpu sıcaklığı gibi 2-4 derece arasında değil bildiğiniz örnek 62 diyelim diğer ki 70 bir diğeri 65 diğeri 72 olabiliyor

core temp adlı programdan baktığımda işlemci sıcaklığı sürekli oynuyor.Gpu sıcaklığı gibi 2-4 derece arasında değil bildiğiniz örnek 62 diyelim diğer ki 70 bir diğeri 65 diğeri 72 olabiliyor
İlginç, 90 dereceyi geçmediği sürece sıkıntı yok.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,201,957
Üyeler
191,009
Son üye
realpatrickbateman
Geri