Resident Evil Requiem RTX 5070 Ti 4K Path RT Frame Generation Testi

The Semih

80+ Gold
Reaksiyon skoru
4,729
Merak eden arkadaşlar için statik sahne üzerinde test yaptım. Oyun yeni çıktığı için programlarda gecikme değerleri N/A olarak gözüküyor, bu yüzden değerleri tam göremiyorum. Fakat şunu söyleyebilirim: Frame Generation 4X modunda herhangi bir görüntü hatasına rastlamadım. Normalde benim testlerimde 2X kusursuz çalışırdı ama bu oyun, Frame Generation 4X'in en iyi çalıştığı oyun oldu. Gecikme değerleri görünmese de inanın bana hiç rahatsız etmiyor.

Testte kullanılan Donanım ve Ayarlar;

• 4K çözünürlük Max ayarlar + Path RT
  • Palit GameRock 5070 Ti 16 GB VRAM ekran kartı
  • NVIDIA Driver 595.71
  • DLSS 4 sürüm 310.5.2

4K DLSS 4 Frame Generation OFF
RE9 FG OFF.webp

4K DLSS 4 Frame Generation 2X

RE9 FG2X.webp

4K DLSS 4 Frame Generation 4X

RE9 FG4X.webp

Merak eden arkadaşlar için statik sahne üzerinde test yaptım. Oyun yeni çıktığı için programlarda gecikme değerleri N/A olarak gözüküyor, bu yüzden değerleri tam göremiyorum. Fakat şunu söyleyebilirim: Frame Generation 4X modunda herhangi bir görüntü hatasına rastlamadım. Normalde benim testlerimde 2X kusursuz çalışırdı ama bu oyun, Frame Generation 4X'in en iyi çalıştığı oyun oldu. Gecikme değerleri görünmese de inanın bana hiç rahatsız etmiyor.

• NVIDIA Driver 595.71
  • DLSS 4 sürüm 310.5.2

Alıntıyı görüntüle

Alıntıyı görüntüle

Alıntıyı görüntüle
Bence fg en iyi 3x'de çalışıyor.
4x'de çok hafif gecikme oluyor.
Bf6 gibi bir online oyunda 3x kullanıyorum.

Bence fg en iyi 3x'de çalışıyor.
4x'de çok hafif gecikme oluyor.
Bf6 gibi bir online oyunda 3x kullanıyorum.
steller blade oynadım yakın zamanda benim pcde 2k da 150fps native. 500fps oluyor 4x te 1440p. hikayeli oyunlarda çok önemli değil değil mi gecikme olması? Dediğini online bir oyunda deneyeceğim ama

steller blade oynadım yakın zamanda benim pcde 2k da 150fps native. 500fps oluyor 4x te 1440p. hikayeli oyunlarda çok önemli değil değil mi gecikme olması? Dediğini online bir oyunda deneyeceğim ama
Hikayeli oyunda önemli değil çünkü, Wireles Gamepad gibi düşün 4X öyle bir hissiyat veriyor. Konsol oyuncuları yıllardır 4X gecikmesi gibi oynuyor oyunları, bu gecikmeye takılanlar genelde valorant gibi RAW ınput alışmış kişiler, 60fps sabit yıllardır oynayan adama FG açarsan anlamaz farkı çok zor. Geforce Now uygulamasını kullananlar daha fazla gecikme görüyor stream ile oynadıkları için ama oynayan oynuyor.

• NVIDIA Driver 595.71
  • DLSS 4 sürüm 310.5.2

Alıntıyı görüntüle

Alıntıyı görüntüle

Alıntıyı görüntüle
Para olsa da şu oyunu alsam çok iyi duruyor

Asus ekipman alanlara kod vermeye başlamış bunun.
Para varsa 1500-1000 arasına bulursun.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

4x'de çok hafif gecikme hissettiğim için oynamıyorum.
3x'de ise hiç yok bence.
Sniper oynuyorum bf6'da. Bir sürü headshotum var.
Azıcık bile gecikme olsa zorlanirdim.

• Beğen
Reaksiyonlar: Che_
Benim 4080de akıyor oyun fakat oyunda Leon Rakun şehrine varmadan bombalı bölgede takılmalar var muhtemelen orda bir anormallik var oyunda

Benim dizüstü 2K en yüksek ayarlarda DLAA 90-130 fps arası gidip geliyor ayarları düşürünce fps uçuyor ama çok gereksiz
4K aldığında 120fps
2K şuan en yüksek ayarlarda RT-PT kapalı 220 fps PT açık 120 fps DLAA

Uyumluluk konusunda sorun yok ama bazı sorunlar var oyunda
Leon'un ölümsüzleşmesi sonra son bölümde Zenodan kaçarkan karanlık olması
Ben yaşamadım ama yaşayanı gördüm

Son düzenleme:
dün akşam nvidia bir hotfix yayınladı requiem için path tracing performansı iyileştirilmiş o driver ile daha iyi sonuçlar elde edilebilir.

Benim 4080de akıyor oyun fakat oyunda Leon Rakun şehrine varmadan bombalı bölgede takılmalar var muhtemelen orda bir anormallik var oyunda

Benim dizüstü 2K en yüksek ayarlarda DLAA 90-130 fps arası gidip geliyor ayarları düşürünce fps uçuyor ama çok gereksiz
Uyumluluk konusunda sorun yok ama bazı sorunlar var oyunda
Leon'un ölümsüzleşmesi sonra son bölümde Zenodan kaçarkan karanlık olması
Ben yaşamadım ama yaşayanı gördüm
Haha mesajı yanlış okumuşum kusura bakma düzenledim, spoiler veriyon sandım :D

direk hesap alsana ben hikayeli oyunlarda öyle yapıyorum. Offline steam hesabı 100 liraya satıyorlar. Dm den atarım istersen yaz.

• Beğen
Reaksiyonlar: Che_
Büyük oyunlara ilk eklendiğinden beri pt özelliğini çok beğeniyorum re engine üzerinde bir şaheser gerçekten, rt ve pt ye gelen nefretin sebebini bilmiyorum çoğu oyunda bayılarak oynamama sebep oluyor hikayeye odaklandım unuttum durumu olmuyor ne yalan olsun :D oynarken vay be adamlar neler yapmış diyerek defalarca fotoğraf çekesim geliyor.

Büyük oyunlara ilk eklendiğinden beri pt özelliğini çok beğeniyorum re engine üzerinde bir şaheser gerçekten, rt ve pt ye gelen nefretin sebebini bilmiyorum çoğu oyunda bayılarak oynamama sebep oluyor hikayeye odaklandım unuttum durumu olmuyor ne yalan olsun :D oynarken vay be adamlar neler yapmış diyerek defalarca fotoğraf çekesim geliyor.

öylede haklı yanları var mesela oyun yapımcıları arkasına yaslanmış nvidia nasılsa dlss çıkardı nasılsa RT PT çıkardı hata mata olsada bas gitsin devam et gibisinden bir görsellik hazırlıyor
Örnek veriyorum 720p görüntü yapıyor nasılsa DLSS ile 4 ya çıkar mantığı ile oyunları hem hatalı hemde görselden uzak yapıyorlar

Mesela RE2 ve RE7/RE8 de bi gri hava hakim ama RT açtığında o grimsi atmosfer gidiyor oyun daha nefis görünüyor
Bunu en iyi RE8de görmüştüm onun dışında RT ve PT çok önemli özellikler değil
RE9da PT açtım çevre daha gerçekçi oldu ama Grace ve Leon naylon surat gibi gözüktü gerçekçilikleri gitti
En yüksek ayarlarda oynamak daha mantıklı

Geri