Neler Yeni

Resize Bar Açılmıyor.

umit16

80+
Reaksiyon skoru
8
Merhaba.
Sistem içeriğinde bulunan intel Arc A770 Ekran kartı biliyorsunuz Resize Bar açılmasını istiyor. Uygulama üzerinden Resize Bar kapalı olduğu ile alakalı uyarı, bildirim gönderiyor.
Anakart Asus Tuf Gaming B550M-E Wifi modeli Bios üzerinde Resize Bar Auto yada Disable olarak seçenek sunuyor. Auto Olarak seçiyorum. Farklı bir bölümde Resize bar ON olarak gözüküyor. Fakat TechPowerUp GPU-Z Programı üzerinden ekran kartı bilgilerine girdiğimde Resize Bar Disabled olarak gözükmektedir.

Konu ile alakalı yardımcı olabilecek var mı ?
Teşekkürler.
Asus Tuf Gamıng B550M-E Wıfı

Merhaba.
Sistem içeriğinde bulunan intel Arc A770 Ekran kartı biliyorsunuz Resize Bar açılmasını istiyor. Uygulama üzerinden Resize Bar kapalı olduğu ile alakalı uyarı, bildirim gönderiyor.
Anakart Asus Tuf Gaming B550M-E Wifi modeli Bios üzerinde Resize Bar Auto yada Disable olarak seçenek sunuyor. Auto Olarak seçiyorum. Farklı bir bölümde Resize bar ON olarak gözüküyor. Fakat TechPowerUp GPU-Z Programı üzerinden ekran kartı bilgilerine girdiğimde Resize Bar Disabled olarak gözükmektedir.

Konu ile alakalı yardımcı olabilecek var mı ?
Teşekkürler.
Above 4G Decoding ayarı da açık mı biosta

Advanced Bölümünde
Above 4G Decoding Enabled
Resize Bar Support Auto
SR-IOV Support Enable olarak gözükmekte.

Advanced Bölümünde
Above 4G Decoding Enabled
Resize Bar Support Auto
SR-IOV Support Enable olarak gözükmekte.
O zaman sürücünü kaldırıp tekrar kurmanı rica edeceğim. GPU-Z Ana sayfadan foto at. Sonra kaldır tekrar kur 1 daha foto at bir bakalım.

O zaman sürücünü kaldırıp tekrar kurmanı rica edeceğim. GPU-Z Ana sayfadan foto at. Sonra kaldır tekrar kur 1 daha foto at bir bakalım.
İftar vakti :) Ekran kartı sürücüsünün ne fark edeceğini anlamadım ? Yoksa farklı birşeyden mi bahsediyoruz. Sürücü kaldır tekrar yüklemek için.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

uefi / csm ayarında uefi'de olduğuna emin ol
Uzun zamandır Pc toplamayan ve çok detaylara girmeyen biri olarak çok fazla BIOS içeriğinde gezdim ama csm ile alakalı hiç bir seçilmiş seçenekte göremedim. Cahillik için kusura bakmayın.

İftar vakti :) Ekran kartı sürücüsünün ne fark edeceğini anlamadım ? Yoksa farklı birşeyden mi bahsediyoruz. Sürücü kaldır tekrar yüklemek için.

Uzun zamandır Pc toplamayan ve çok detaylara girmeyen biri olarak çok fazla BIOS içeriğinde gezdim ama csm ile alakalı hiç bir seçilmiş seçenekte göremedim. Cahillik için kusura bakmayın.
Ekran kartı sürücüsünden dolayı da hata almış olabilirsin. Yukarıdaki arkadaşın dediği ayarı da kontrol et.

Ekran kartı sürücüsünden dolayı da hata almış olabilirsin. Yukarıdaki arkadaşın dediği ayarı da kontrol et.
Dediğiniz aklıma geldi evet o yüzden GPU programını indirdim orada da Disabled olduğunu görünce Ekran kartı sürücüsü ile alakalı olmayacağını düşündüm ama yinede sizlere bilgili arkadaşlara sormak istedim.

Boot Bölümü için Ayarlar.

Launch CSM Enabled
Boot Device Control UEFI and Legacy OPROM
Boot From Network Devices Legacy Only
Boot From Storage Devices Legacy Only
Boot From PCI-E/PCI Expansion Devices Legacy Only

olarak gözükmekte.

Son düzenleme:
Dediğiniz aklıma geldi evet o yüzden GPU programını indirdim orada da Disabled olduğunu görünce Ekran kartı sürücüsü ile alakalı olmayacağını düşündüm ama yinede sizlere bilgili arkadaşlara sormak istedim.

Boot Bölümü için Ayarlar.

Launch CSM Enabled
Boot Device Control UEFI and Legacy OPROM
Boot From Network Devices Legacy Only
Boot From Storage Devices Legacy Only
Boot From PCI-E/PCI Expansion Devices Legacy Only

olarak gözükmekte.
CSM kapat. Boot etmeyebilir ama.

CSM kapat. Boot etmeyebilir ama.
Bugün 2-3 güncelleme sonrası bilgisayar çok geç açılma yaşanıyordu. PIN ekranında bekletmesi. Sonra masaüstünde arka plan var ama görev çubuğu simgeler hiç bir şey yokken uzun süre bekletmesi gibi. CSM Kapatıldı mevcut sorun düzeldi. Harici olarak Resize Bar Enabled. Teşekkür ederim. Hayırlı Ramazanlar çok sağolun.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,089,842
Üyeler
173,270
Son üye
OBEZ PATLICAN
Geri