Merhaba, yeni aldığım 13. nesil işlemcili ASUS ROG Strix Scar G16 (Mini-LED ekran) ile ilgili ilginç bir durum fark ettim ve bilgisi olanlardan yardım almak istiyorum.
Sorun şu şekilde:
Sadece beyaz ekran açıkken ekranın köşelerinde mavimsi bir renk tonu oluşuyor.
Siyah ekranda hiçbir ışık sızması / parlama / renk farkı yok.
Saf kırmızı, yeşil ve mavi ekranlarda da benzer bir mavimsi ton yok.
Yani bu durum sadece beyaz arka planda, ekranın etrafında görünüyor.
Daha önce ROG Zephyrus modelimde benzer bir durum yaşamıştım ama o IPS paneldi ve davranışı farklıydı, bu yüzden oradaki deneyimim buraya tam uymuyor.
IPS glow veya backlight bleed diye arattım fakat internette bulduklarım tam olarak benim ekranımda gördüğüm şeyle uyuşmuyor.
Benzer bir şey yaşayan oldu mu? Bu Mini-LED ekranlarda beyazda köşe mavimsi ton normal bir panel huyu falan mı, yoksa bir sorun/üretim hatası mı sayılır?
Yardımcı olursanız sevinirim.
Sorun şu şekilde:
Sadece beyaz ekran açıkken ekranın köşelerinde mavimsi bir renk tonu oluşuyor.
Siyah ekranda hiçbir ışık sızması / parlama / renk farkı yok.
Saf kırmızı, yeşil ve mavi ekranlarda da benzer bir mavimsi ton yok.
Yani bu durum sadece beyaz arka planda, ekranın etrafında görünüyor.
Daha önce ROG Zephyrus modelimde benzer bir durum yaşamıştım ama o IPS paneldi ve davranışı farklıydı, bu yüzden oradaki deneyimim buraya tam uymuyor.
IPS glow veya backlight bleed diye arattım fakat internette bulduklarım tam olarak benim ekranımda gördüğüm şeyle uyuşmuyor.
Benzer bir şey yaşayan oldu mu? Bu Mini-LED ekranlarda beyazda köşe mavimsi ton normal bir panel huyu falan mı, yoksa bir sorun/üretim hatası mı sayılır?
Yardımcı olursanız sevinirim.