Router Ethernet Kablosu Takmadan Kullanmam Mümkün mü

MccuddeN

80+
Reaksiyon skoru
72
Router kurulumu yaptım şuan routera bağlı bir şekilde kullanıyorum ama ethernet kablo takılı şekilde. Benim bunu ethernet kablosu takmadan sinyal güçlendiri olarak kullanmam mümkün mü?
Asus Extender uygulamasını indirdim ama orda bağlantı yapamıyorum ağ gözükmüyor. Nasıl yapılacağını bilen var mı

Router kurulumu yaptım şuan routera bağlı bir şekilde kullanıyorum ama ethernet kablo takılı şekilde. Benim bunu ethernet kablosu takmadan sinyal güçlendiri olarak kullanmam mümkün mü?
Asus Extender uygulamasını indirdim ama orda bağlantı yapamıyorum ağ gözükmüyor. Nasıl yapılacağını bilen var mı
Çoğu modelde oluyor ama yapmanı önermem çok kayıp oluyor.

vala router bilmeden aldım sinyal güçlendirici olarak kullanabilirsin demişlerdi başka bir konuda repeater modu felan tam anlamadım. Galiba boşa aldım
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

salon ve balkonda hiç çekmiyor internetim az bişey güçlendirse sinyali yeterli
Kablosuz olarak bağlayıp o şekilde de paylaşırsın doğru videoyu atmadan önce aklıma gelmemişti :D kablosuz olarak modeme bağla router'ı onu paylaş ama o da kayıplı olur aynı mantık.

vala router bilmeden aldım sinyal güçlendirici olarak kullanabilirsin demişlerdi başka bir konuda repeater modu felan tam anlamadım. Galiba boşa aldım
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

salon ve balkonda hiç çekmiyor internetim az bişey güçlendirse sinyali yeterli
O bölgeye kablo çekerek yap o işi, biraz uğraştırır ama çok daha memnun kalırsın.

İlla kablosuz yapayım dersen modemi sıfırla baştan kurulum yap orada mod seçimi yaptırır zaten.

Direk sinyal güçlendirici almak daha iyi olurdu imkanın varsa iade et öneri yapalım

Kablo olmadan da yeni bir ag olusturup wifi ile baglanabilirsiniz fakat kayip cok buyuk olacaktir muhtemelen,

AP olarak kullanabilirsin ama her routerda olmaz. WISP özelliği var mı?

Hallettim. Tarayıcı üzerinden router arayüzüne girdim repeater modunu aktifleştirdim. Şuan sinyal güçlendirici olarak kullanıyorum. Router olmadan önce balkonda 1-5 mbps hız veriyordu ve 1 diş çekiyordu. Sürekli kopmalar yaşanıyordu. Şimdi routerı salona koydum ve balkonda hız 20-23 mbps, salonda 35-40 mbps hıza çıktı. Videolarda ve bağlantıda kopmalar şuanlık olmuyor. 1000 mbps internetim var keşke o bölgeye daha yüksek hızlar verebilseydim ama böylede şuanlık iyi. Ailem salonda ve balkonda zorluk çekiyordu şimdi rahatlıcaklar. Daha ucuza sinyal güçlendirici alsaydım keşke ama routerı uygun fiyatlı görünce almak istedim belki ilerde başka birşeye işime yarar.

Uzun ethernet kablosu almaya karar verdim o bölgeyede en iyi hıza ulaştırmak istiyorum. Önerebileceginiz kablo var mı hangisini almak lazım Cat6, cat7 yada başka bir modeli

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,151,459
Üyeler
183,122
Son üye
nlc1
Geri