Rtingse göre hangi monitör daha iyidir ?(ASUS ROG PG27UCDM vs XG32UCWMG)

Buldum geldiği yeri. Ses kaydını da atıyorum full'de geliyor.
Alıntıyı görüntüle
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Gel gel seninle sorundaş olduk jsjsjssj.
Monitörde cw var ve duyuluyor oturduğum yerden.
Değişim istesem gelen üründe de olur mu ki?
Lenovoyu sadece nethouse satıyor.
Muadil olarak alıyım desek xg27ucdmg var o da zaten 46k falan.
Onu alana kadar XG32UCWMG alırım.
Ama Cw korkusu yüzünden amazon'dan almak lazım monitörü de.
Ne yapayım şimdi, İade mi değişim mi?
@Tayfunns
Eğer beğendiysen değişim daha mantıklı gibi. Çünkü iade edip Asus alacaksan xg fiyatına yaklaşıyorsun. Onda da coil whine çıkma ihtimali var ve fiyatı hala pahalı.

• Muhteşem
Reaksiyonlar: XPCX
Eğer beğendiysen değişim daha mantıklı gibi. Çünkü iade edip Asus alacaksan xg fiyatına yaklaşıyorsun. Onda da coil whine çıkma ihtimali var ve fiyatı hala pahalı.
XG32UCWMG deki cw duyulmuyor hocam ben çok evhamlıyım sadece cw güç adaptöründe olduğundan monitör bozulur veya yanar korkusu oluşuyor bende birde biraz aldığım ürünlerde beğenmeme memnun olmama sorunu var illaki bir kusur buluyorum. Ama tabii ki de PG27UCDM nin daha iyi olduğu gerçeği değişmez birşeydir. XG32 ye göre PG27 nin siyahları daha siyah çok ilginç şekilde o da neden XG32de yansıma var hiçbirşey anlaşılmıyor siyahlar tam olmuyor yani yansımadan kaynaklı.

Son düzenleme:
XG32UCWMG deki cw duyulmuyor hocam ben çok evhamlıyım sadece cw güç adaptöründe olduğundan monitör bozulur veya yanar korkusu oluşuyor bende birde biraz aldığım ürünlerde beğenmeme memnun olmama sorunu var illaki bir kusur buluyorum. Ama tabii ki de PG27UCDM nin daha iyi olduğu gerçeği değişmez birşeydir. XG32 ye göre PG27 nin siyahları daha siyah çok ilginç şekilde o da neden XG32de yansıma var hiçbirşey anlaşılmıyor siyahlar tam olmuyor yani yansımadan kaynaklı.
İyi olup olmamasından çok XG'nin bu fiyatları hakettiğini düşünmüyorum. PG27UCDM de fiyatını hak etmiyor bence. Tamam belki piyasadaki en iyi 4k 27inç 240hz monitör ama 40k ya alacağın aynı paneli kullanan lenovo veya gigabyte dan wow dedirtecek bir farkı yok. İlla en iyisini almaya gerek yok zaten her sene daha iyisi cıkıyor. Zenginsindir alırsın orası ayrı.

LG tandem mat incelemesi.

• Beğen
İkiside %50 parlaklık ve geniş gamut modunda direkt renk farkı bile belli :D kısa ve öz PG27UCDM ADAMDIR.

Ekler

• IMG_20251209_140416.webp
    IMG_20251209_140416.webp
    543.7 KB · Hit: 11
  • IMG_20251209_140920.webp
    IMG_20251209_140920.webp
    672 KB · Hit: 11
Oyin oynarken falan ekran ksrtinin cw'si sağolsun onu bastiriyor duymuyorum.
Ama işte web'de gezinirken sivrisinek vızıltısı gibi duyuyorum.
Baya rahatsız ediyor ama şu önemli.
Değişim istedim gelende de olursa iade hakkım gidiyor mu?
Eğer gidyor ise iade isticem.
Masaüstü, uygulamalar, youtube vs SRGB içerik. HDR içerikler de geniş gamuta alıp + hdr modu kurman lazım, SRGB içerikler de SRGB modunu kullanman lazım. Alternatif çözümler de rehberde var okuyun öğrenirsiniz.

QD-Oled'in renk gamutu çok daha yüksek. Belirgin bir şekilde daha canlı renklere sahip. Göz yorgunluğu yapan şey bu zaten. Eğer tükettiğiniz içerik aşırı doygun gözüküyorsa SRGB kullanın. Geniş gamut modu daha iyi gözükeceği anlamına gelmez.

Üstteki resim de geniş gamut, alttaki resimde ise SRGB'ye sınırlanmış.

Alıntıyı görüntüle

İade edin gitsin hocam bariz duyuluyorsa cw çekin bi pg27ucdm yi yada XG32UCWMG alın fiyatı iyi düşmüş 51k iyi fiyat XG32 için yada bence PG27UCDM daha iyi siz bilirsiniz.

• İnanılmaz
Gidebilir hocam bence riske girmeyin.

Bu laf bir tık üzdü :( ekran kartı cw da var üstüne :(
Ya her oyunda yok. Bazı oyunlarda var.
Evde ss arctis nova var denedim kulaklık ile cw falan duyulmuyor. Ama kulaklık olmadan duyuluyor.
Colorful beyaz 5070 ti. 38'e aldım.
Hem ucuza aldım hem de piyasada yok.

• Muhteşem
Oyin oynarken falan ekran ksrtinin cw'si sağolsun onu bastiriyor duymuyorum.
Ama işte web'de gezinirken sivrisinek vızıltısı gibi duyuyorum.
Baya rahatsız ediyor ama şu önemli.
Değişim istedim gelende de olursa iade hakkım gidiyor mu?
Eğer gidyor ise iade isticem.
Hakkın var ama satıcı uğraştırabilir. THH başvurman gerekebilir.

• Beğen
  • Beğen

Ekler

• IMG_20251207_170119.webp
    IMG_20251207_170119.webp
    659.5 KB · Hit: 13
  • IMG_20251209_151030.webp
    IMG_20251209_151030.webp
    766 KB · Hit: 14
QD-OLED in siyahları daha iyi :D nasıl oluyor demekki hep pazarlamadan ibaret baksana adamın videosunda bile bariz belli veya en net bariz belli olan benim resim zaten.
PG27AQWP-W Tandem W-Oled.
4488.webp

• İnanılmaz
Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,171,758
Üyeler
186,106
Son üye